Klimatizace - nejde

Zde řešíme vše co se týká interiéru a exteriéru mimo tzv. tuningu a stylingu, na to máme jinou sekci...
Odpovědět
makr009

Příspěvek od makr009 » 10 čer 2008, 15:31

Nechci zakládat nové téma, tak to zkusím tady - přestala mi chodit klima, jel jsem do servisu a prý odešel kompresor klimy (kompresor prý dává 5a místo 8a) - říkali, že nový stojí 9.500,- plus práce - je to odpovídající cena nebo máte někdo tip, co jinýho s tím provést? Připadá mi, že by to mohlo být jenom nějak ucpaný nebo tak něco...
Astra G Caravan, Edition 100, 1.6 16V, r.v.99
Galerie

Prodám

Reklama

vasekpetr1

Příspěvek od vasekpetr1 » 11 čer 2008, 07:43

Nech si prověřit spojku kompresoru. Měl jsem ten samý problém - nejdříve vadný kompresor (výměna by byla za 11.000,- ) pak si to vzal do parády můj dvorní mechanik a po výměně spojky za 3.000,- klima klimuje o 106 :wink: . Zřejmě prokluzovala.
Dřívější srdcovka, prodaná na díly pro UA: Astra 1,6 G caravan 99, motor X16SZR, 55 kW, VIN: W0L0TGF35X20326xx, tmavě zelená metalíza,
Nynější mazlík: Opel Zafira B, 1,9 TDCI - Z19DT - 2008, černá, najeto 170 tkm.

A menuju se Petr a né Vašek a žiju v Hospodě -:)

makr009

Příspěvek od makr009 » 11 čer 2008, 09:19

vasekpetr1 píše:Nech si prověřit spojku kompresoru. Měl jsem ten samý problém - nejdříve vadný kompresor (výměna by byla za 11.000,- ) pak si to vzal do parády můj dvorní mechanik a po výměně spojky za 3.000,- klima klimuje o 106 :wink: . Zřejmě prokluzovala.
Díky, zkusím :)
Astra G Caravan, Edition 100, 1.6 16V, r.v.99
Galerie

Prodám

loki

klima...

Příspěvek od loki » 11 čer 2008, 15:41

taktéž problém s klimou, chladila cca 3 týdny od naplnění, sláblo...sláblo...až přestalo, dírka údajně nikde. Když to šlapalo, všiml jsem si, že občas po zapnutí nějakých pár vteřin z prostředních větráků bílý opar..... prý to vypadá ASI na výměník či co, oprava cca 10 tis.... pokud někdo z tohoto mála ví o co může jít, ať poradí. Abych nevyhodil desítku a ono to nepojede, borec mi do tel říkal cosi BEZ ZÁRUKY jestli jsem dobře slyšel :?

loki

Příspěvek od loki » 11 čer 2008, 20:18

...tak -výměník- nejistej, proto zatím to BEZ ZÁR. , takže se hledá dobrá rada nad zlato, sem s ní chlapi :wink:

gErda

Příspěvek od gErda » 16 čer 2008, 22:05

chtel jsem se zeptat, pristi tyden bych rad naplnil klimu, bude mi fungovat i kdyz mi to drive vypsalo chybu toho tlaku? jde mi o to jestli se bude tocit vetrak atd a aby to chladilo :D
Opel Astra G 5dv Hatchback 1,6 16V ,Z16XE, 74kw , r.v. 2001

green
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od green » 16 čer 2008, 22:18

Tak se taky přidám do klubu nefunkční klimy :? Byl jsem asi před 14dny naplnit klimu, byla úplně prázdná, na testu nebyly zjištěny žádné závady nebo netěsnosti. Teď jsem se vrátil z Ostravy a po cestě se mi zdálo, že klima chladí míň, resp. skoro vůbec než po naplnění a navíc vydává podivný, jakoby pulzující zvuk (pískání nebo hučení). Řemenice se po spuštění klimy točí, takže předpokládám, že chladivo neuniklo. Zvuk vychází z otvorů chlazení v palubce, v motoru není slyšet.
Napadla mě nějak kouslá klapka vnitřní cirkulace, ale spíš se jen tak utěšuju, že to nebude třeba kompresor :(
Nevíte někdo???
"je lepší ztratit na silnici vteřinu, než ve vteřině život"
Opel Astra G, caravan, 1,6 16V, 74kW, 1998
na důchod: (o\_/o)
https://www.astra-g.cz/forum/viewtopic. ... 4032#84032

dimi

Příspěvek od dimi » 22 čer 2008, 08:54

Ted jsem se vrátil z dovolené a stejný problém jako GREEN. Poradte někdo prosííím. Mě to připadá jako když je na tom kompresoru nějaká spojka která prokluzuje. Můj názor. Klimu jsem plnil letos a vše OK. V moudré knize píšou jen obratte se na servis. :(

Mike.S
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mike.S » 22 čer 2008, 09:39

Gabrihell píše:Ak klíma funguje, ale nenabehne ventilátor - chladič klmatizácie, kde môže byť problém? Poistky sú OK.
to mi dělalo taky a přitom se mi na palubce rozsvítila kontrolka chlazení :arrow: prodřený kabel, stačilo to opravit a je po problému
Old cars:
Škoda 120L
Škoda Felicia Combi LXi

Actual car:
..........Holden Zafira|1.8 16V|Z18XE|by Mike.S.........

green
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od green » 26 čer 2008, 16:52

green píše:Tak se taky přidám do klubu nefunkční klimy :? Byl jsem asi před 14dny naplnit klimu, byla úplně prázdná, na testu nebyly zjištěny žádné závady nebo netěsnosti. Teď jsem se vrátil z Ostravy a po cestě se mi zdálo, že klima chladí míň, resp. skoro vůbec než po naplnění a navíc vydává podivný, jakoby pulzující zvuk (pískání nebo hučení). Řemenice se po spuštění klimy točí, takže předpokládám, že chladivo neuniklo. Zvuk vychází z otvorů chlazení v palubce, v motoru není slyšet.
Napadla mě nějak kouslá klapka vnitřní cirkulace, ale spíš se jen tak utěšuju, že to nebude třeba kompresor :(
Nevíte někdo???
Tak pro ostatní: Mám únik v kondenzátoru klimy (za ventilátorem)
"je lepší ztratit na silnici vteřinu, než ve vteřině život"
Opel Astra G, caravan, 1,6 16V, 74kW, 1998
na důchod: (o\_/o)
https://www.astra-g.cz/forum/viewtopic. ... 4032#84032

Gabrihell

Příspěvek od Gabrihell » 08 črc 2008, 19:10

Môj najnovší problém: ventilátor chladenia klimatizácie sa zapne, ale neskoro. Dnes mi naplnili klímu, ako tlak rástol, tak sa mal zapnúť aj ventilátor. Ten sa však zapol až keď ventil vypustil ten tlak, čo zapríčinilo ďalší únik chladiva. Takže sa zdá, že je niečo so senzorom, ktorý dáva pokyn na roztočenie ventilátora (už ho len nájsť).

Poraďte prosím. Čoskoro mám ísť na STK a k tomu sa mi ešte (keby bolo toho málo) rozžiarila kontrolka Airbagu!!!!!! :cry:
Astra G 1,8 16V, 1999, 85 kW, X18XE1

Mava

Příspěvek od Mava » 14 črc 2008, 23:14

green píše:
green píše:Tak se taky přidám do klubu nefunkční klimy :? Byl jsem asi před 14dny naplnit klimu, byla úplně prázdná, na testu nebyly zjištěny žádné závady nebo netěsnosti. Teď jsem se vrátil z Ostravy a po cestě se mi zdálo, že klima chladí míň, resp. skoro vůbec než po naplnění a navíc vydává podivný, jakoby pulzující zvuk (pískání nebo hučení). Řemenice se po spuštění klimy točí, takže předpokládám, že chladivo neuniklo. Zvuk vychází z otvorů chlazení v palubce, v motoru není slyšet.
Nevíte někdo???
Tak pro ostatní: Mám únik v kondenzátoru klimy (za ventilátorem)
A na kolik tě vyšla oprava? Mám podobné příznaky :-(

Harley

Příspěvek od Harley » 15 črc 2008, 00:11

Chlazení pro klimu a pro motor jsou společné. Pod LP světlometem je tzv. modul chlazení ( u novějších vozů konečně nahrazen soustavou relé) Chlazení má několik stupňů výkonu a pokud všechny dobře nefungují, tak může dojít k místnímu přehřátí média a následnému úniku chladiva.

Gabrihell

Příspěvek od Gabrihell » 15 črc 2008, 09:23

Harley píše:Chlazení pro klimu a pro motor jsou společné. Pod LP světlometem je tzv. modul chlazení ( u novějších vozů konečně nahrazen soustavou relé) Chlazení má několik stupňů výkonu a pokud všechny dobře nefungují, tak může dojít k místnímu přehřátí média a následnému úniku chladiva.
Dá sa to rozobrať?

Gabrihell

Příspěvek od Gabrihell » 15 črc 2008, 13:55

Tak a je to!!!!

Potom čo mi môj technik povedal, že nemá nato čas som sa do toho pustil. odpojil som baterku, dal dole nárazník, poodpájal všetko čo sa dá - aj modul chladenia prestriekal kontakt sprejom. Keďže nikde som nevidel nič, čo by naznačovalo nejakú poruchu, pozrel som sa aj ventilátory. Priamo na nich je malá krabička od ktorej idú dva vodiče. Túto krabičku (na oboch ventilátoroch) som otvoril a prečistil. Na moje prekvapenie,keď som to robil na vonkajšom ventilátore zistil som kde je chyba. Celý priestor aj snímač vnútri bol zanesený bordelom - tráva, slama, hmyz. To by mohlo vysvetľovať, prečo tento ventilátor nemal správny signál.....

A teraz ventilátor fachčíííííííííí

Keby som vedel ako vložiť obrázok, bol by tu...

Odpovědět