Nedávno sem tady na fóru četl (zaboha to nemůžu najít ) o přidržení nulovacího tlačítka Km a přepínání na hodiny.Dneska v autě sem si vzpoměl a tlačítko přidržel a zobrazilo se mi toto :
normální stav :
Nechápu co to znamená a docela by mě to zajímalo
teď R Scenic 2.0 16v 103kw rv00
ex ASTRA 1.6 8v 55kw rv99 rip
Nebo alespoň kdyby šlo zjistit která konstanta (nastavení) je na který průměr alu s pneu nakalibrovaný Snad jsem nenapsal nějakou blbost, teda vůbec tomu nerozumím, tak když tak se omlouvám
taky sem tady nekde videl ze se to zmenit na hodiny,vyzkousel jsem to taky ale neslo a take se mi ukazovalo to co vam ale ted nevim zda presne cislo.take jsem slysel ze to je konstanta podle velikosti kol,zda se to da nejak menit jednoduse to taky nevim,se zeptat treba do oplu,ti by to mely vedet.
Mělo by to jít změnit u Opela přes Tech2, je to něco jako index kódů na pal PC, akorát je to na tachu, aby to ukazovalo správnou rychlost a správné ujeté kilometry
15385 je počet impulsů ze snímače pro tachometr na 1km. Každopádně je to nepřesné, protože např. pro pneu 195/60R15 by to mělo být u mé Astry se snímačem na kole s 29imp./na otáčku se zaokrouhlením 15009 , což je chyba nějakých 2.5%
Ptal jsem u Opla v Ostravě, přes TECH2 jsou schopni nastavit velikost pneu a podle toho se automaticky spočítá konstanta pro tachometr. Ale chyba kolem 3% je ještě v toleranci. Co znamená číslo 7.3 ovšem nevěděli, tak zkusím hodit dotaz přímo na tech. oddělení k Adamovi a uvidím jest-li budou ochotni komunikovat. Teoreticky si myslím, že je to konstanta pro výstup z ŘJ pro palubní počítač o spotřebě paliva, matematicky by to odpovídalo, ale je to jenom doměnka.