Takže po roce používání a cca. 20 tis km tu mám nějaké info...
Spotřeba cca. 6,7 l /100 km... celkovou evidenci nevedu ale po každé nádrži (vždycky beru plnou) vynuluju počítadlo a spočítám spotřebu... takže spokojenost. Spotřeba oleje prvních 8 tis km asi 0,5 l pak už bez úbytku...
S jízdními vlastnostmi jsem spokojený, řekl bych že i celkem nadprůměrné, auto pěkně sedí a i české tankodromy celkem zvládá... takže taky spokojenost.
Výbava taky OK, klimatizace chladí a topení topí (mohlo by topit trochu rychleji
Na garančce jsem byl v březnu, cena tuším 2700 Kč olej mi tam dali 5W30.
Tak a ted problémy... vrzání sedačky řidiče, různé pazvuky od plastů atd. sice nezávažné ale člověk se za to auto trochu stydí když veze víc lidí... každopádně na našich nekvalitních cestách se dříve či později rozvrže asi každý auto
První větší problém nastal minulý týden, kdy se za jízdy rozsvítila žlutá kontrolka emisí která asi po třetím nastartování zhasla, ale pro zmenu svítila až do nastartování kontrolka servisu... Auto také ne vždy nastartuje napoprvé (dejme tomu každý 20-tý start je napodruhé)
Reklamováno. Bohužel ti flákači v Auto Dobrovolný Jihlava závadu pouze vymazali v diagnostice a že když se oběví závada znovu, tak se objedná nový zapalovací modul. To bylo v pátek.
Dnes se vyskytlo totéž (od reklamace najeto ani ne 100 km) takže závada tam asi někde je takže po telefonické domluvě opět zítra pojedu do servisu a když bude problém na diag. stejný tak se objedná a vymění ten zapalovací modul. Jen tak mimochodem každá cesta do servisu mě v benzínu přijde na aspon 100 Kc takze nasranej jsem dost.
Jinak v Auto Dobrovolný Jihlava nejsem s jejich přístupem spokojený... Vymazat chybu v dignostice aby kontrolka nesvitila a čekat jestli se vyskytne znovu mi přijde jako diletantství, kor v autorizovaném servisu. Prostě ten zapalovací modul měli objednat hned. Když se po výměně zapalovacího modulu zjistí že problém třeba v EGR ventilu tak tam kvuli tomu pojedu taky trikrat? Mechaniky tam maji samá mládata takže kvalita tomu odpovida... Trochu víc na ně přitvrdim.
Že další moje auto Opel nebude ale vím jistě už ted. Když budou peníze tak koupím Outbacka a když bude mín penez tak Oktávku.
Astra Classic II Z16XEP, 5 dv. HB, r.v. 2007