Arwyho hatchback Z14XE / Astra J A16XER
Arwyho hatchback Z14XE / Astra J A16XER
Začnem tým, že toto je naša druhá G-čková Astra. Pred tým sme mali X16XEL a pred kúpou tejto sme dlho rozmýšľali či kúpiť opäť G-čko alebo H-čko. Nakoniec sme sa rozhodli pre G-čko na ktorého krivky nemá ani H-čko . Pred kúpou padli rozhodnutia o výbave, ročníku, motorizácií a farbe. Chceli sme Njoy, modelový rok 2003, alebo 2004, min. 4 airbagy, klimatizáciu. Dlho sme nič čo by vyhovovalo požiadavkám nemohli nájsť, ak bol splnený modelový rok, tak chýbali bočné airbagy a tak podobne, veď to poznáte. Jedného dňa som si podľa obrázkov všimol ponuku na Astru 2002 ktorá mala njoy masku, šedý stredový panel a chromované krúžky okolo budíkov. Ponuka bola z Bratislavy, tak som si spojil návštevu bývalého spolužiaka aj s obhliadkou auta. Prvý dojem z auta bolo sklamanie. Astra bola totálne v zanedbanom stave, ako interiér, tak aj exteriér. Musím priznať že keby tam nebol so mnou spolužiak, tak by som ju nekúpil. Za bola len dobrá cena (210 000 SK v novembri 2007), dobré jazdné vlastnosti, kompletná dokumentácia k autu, to že nebolo búrané a to, že predávajúci vedel behom hodiny vybaviť na polícií potrebný zápis do OEV.
Stav auta po kúpe:
Pôvodné rádio bolo CAR400
Jednou z prvých úprav boli origo puklice
Po prvom veľkom čistení sa interiér zmenil na nepoznanie:
"Nové" hliníkové disky:
Coupé maska
K pôvodnému TIDu bol domontovaný modul od Davida, ktorý bol nakoniec nahradený origo GIDom. Tak isto boli aj vymenené pôvodné nádržky za nádržky so snímačom hladiny pre chladiacu kvapalinu a ostrekovače, kabeláž je predpripravená aj pre čidlo oleja a brzdového obloženia.
Dostalo sa aj na výmenu pôvodného koženého multifunkčného volantu za športový a dorobenie tempomatu. Po sprevádzkovaní tempomatu sa prejavila závada v prepojke medzi plošákom a komektorom RJ motora v obvode brzdového spínača, ktorá sa prejavovala náhodným vypínaním tempomatu.
Oprava prepojky v RJ motora je v domácich podmienkach nemožná, tak že sa kúpila nová z Poľska.
V septembri 2009 sme dali Astru prestavať na LPG, foto sem nebudem dávať, je ich dosť v LPG vlákne.
V marci 2010 som vymenil pôvodné manžety na radičke a ručke za kožené
Súčastná podoba na "nových" 16" diskoch:
Čo sa týka plánov do budúcna, tak možno kľučky a lišty do farby karosérie, prípadne výmena GIDu za CID, prípadne dorábka ďalšej origo výbavy (napr. automaticky sklopné vnútorné spätné zrkadlo ........).
Stav auta po kúpe:
Pôvodné rádio bolo CAR400
Jednou z prvých úprav boli origo puklice
Po prvom veľkom čistení sa interiér zmenil na nepoznanie:
"Nové" hliníkové disky:
Coupé maska
K pôvodnému TIDu bol domontovaný modul od Davida, ktorý bol nakoniec nahradený origo GIDom. Tak isto boli aj vymenené pôvodné nádržky za nádržky so snímačom hladiny pre chladiacu kvapalinu a ostrekovače, kabeláž je predpripravená aj pre čidlo oleja a brzdového obloženia.
Dostalo sa aj na výmenu pôvodného koženého multifunkčného volantu za športový a dorobenie tempomatu. Po sprevádzkovaní tempomatu sa prejavila závada v prepojke medzi plošákom a komektorom RJ motora v obvode brzdového spínača, ktorá sa prejavovala náhodným vypínaním tempomatu.
Oprava prepojky v RJ motora je v domácich podmienkach nemožná, tak že sa kúpila nová z Poľska.
V septembri 2009 sme dali Astru prestavať na LPG, foto sem nebudem dávať, je ich dosť v LPG vlákne.
V marci 2010 som vymenil pôvodné manžety na radičke a ručke za kožené
Súčastná podoba na "nových" 16" diskoch:
Čo sa týka plánov do budúcna, tak možno kľučky a lišty do farby karosérie, prípadne výmena GIDu za CID, prípadne dorábka ďalšej origo výbavy (napr. automaticky sklopné vnútorné spätné zrkadlo ........).
Naposledy upravil(a) Arwy dne 18 led 2012, 21:55, celkem upraveno 1 x.
Programovanie riadiacich jednotiek vozidiel Opel, diagnostickým testerom GM MDI.
Lustrácia Security a Radio kódov z VIN čísla vozidiel Opel.
Opel Astra J Sport, 1.6, 85 kW, A16XER+LPG, r.v. 2010; Ex Opel Astra G, Z14XE, Ex Opel Astra G, X16XEL
Opel Astra J Sport, 1.6, 85 kW, A16XER+LPG, r.v. 2010; Ex Opel Astra G, Z14XE, Ex Opel Astra G, X16XEL
- Reklama
Re: Arwyho hatchback Z14XE
Sedadla Njoy, panel Njoy, lišty na dveřích Njoy - asi si stím původní majitel pohrál
-
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Nádherný kola
Už bylo dost...
ex:
1x Vectra C
6x Astra G
2x Astra H
1x Insignia ST
2x Corsa D
3x Combo C
1x Corsa A
ex:
1x Vectra C
6x Astra G
2x Astra H
1x Insignia ST
2x Corsa D
3x Combo C
1x Corsa A
Pekne si sa pohral, teraz vyzerá naozaj k svetu.
No pohrál jsi si s tím pěkně a výsledek stojí za to Pěkná Astra
ASTRA htb 1,4 16V,2000,stříbrná metalíza
Díky za postrehy, všetky vylepšenia sú vďaka tomuto fóru .
Predchádzajúci majiteľ bola žena (nie je to JPP, mal som pôvodné OEV) a určite nebola Astra maniačka. Auto je zo série Selection, čo bol nejaký neúplný njoy. Navyše presne takúto istú Astru - maska, lišty, panel, budíky som vídal v Bojnickej nemocnici.
Predchádzajúci majiteľ bola žena (nie je to JPP, mal som pôvodné OEV) a určite nebola Astra maniačka. Auto je zo série Selection, čo bol nejaký neúplný njoy. Navyše presne takúto istú Astru - maska, lišty, panel, budíky som vídal v Bojnickej nemocnici.
Programovanie riadiacich jednotiek vozidiel Opel, diagnostickým testerom GM MDI.
krasavice, vypadá dobře!
AHOJ, ako si písal o výmene RJ motora - mohol by si mi dať nejaké bližšie údaje príp. kontakt na niekoho kto Ti to opravoval a kde v Poľsku si ju kupoval ? V servise oplu mám objednanú novú, čakám už tretí týždeň, ale tá cena. V Poľsku je to za polovičnú cenu. ( mám ASTRU G Z14XE 2001 ). Ďakujem. TN.
moravan
Astra G Z14XE
2001
Astra G Z14XE
2001
po koupi nic moc, ale dal jsi ji krásně dohromady a krásný kola tak ať slouží
nyní: Zafira B Z18XER, 2007
ex2: Z16XE Caravan, 2003
ex1: X16SZR Htb, 2000
ex2: Z16XE Caravan, 2003
ex1: X16SZR Htb, 2000
Pri potulkách po nete som natrafil na ponuku predaja pokazeného CID s NCDR 1100 vrátane všetkých konektorov za celkom výhodnú cenu. Ponuke som neodolal a riskol som to. CID sa mi podarilo opraviť.
Pre montáž do auta už bolo treba zohnať len stredovú konzolu pre CID, ktorú som zohnal tiež cez net úplne novú za super cenu.
Po programovaní index kódov s TechII sme si nevšimli že displej je trvalo podfarbený na čierno.
Po oprave programovania je to už ako má byť
Pre montáž do auta už bolo treba zohnať len stredovú konzolu pre CID, ktorú som zohnal tiež cez net úplne novú za super cenu.
Po programovaní index kódov s TechII sme si nevšimli že displej je trvalo podfarbený na čierno.
Po oprave programovania je to už ako má byť
No naozaj pekná astrička chválim a ten CID Skoro ako môj
Opel Astra G 1.6 8V X16SZR OPC Line
Opel Combo Tour 1.4 16V Z14XEP
http://www.aquapumps.sk/
Predaj-čerpadla,potrubné systémy,kotly,radiátory,ohrievače vody...
Opel Combo Tour 1.4 16V Z14XEP
http://www.aquapumps.sk/
Predaj-čerpadla,potrubné systémy,kotly,radiátory,ohrievače vody...
- p.somik
- Kontaktovat uživatele:
Gratuluji, po tvých úpravách to vypadá B O M B A !!
ZAFIRA 1,8i 16V 2003 Z18XE, TC,AUT.KLIMA, PC,TEMPOMAT,LPG sekvenční BRC(od 63.000km)
OP-COM v PL, EN, CZ + redukce na starší Oply
Ex Astra F C14NZ LPG, prodáno ve 338000km, nyní 474000km (LPG od 60.000km)(2017)
OP-COM v PL, EN, CZ + redukce na starší Oply
Ex Astra F C14NZ LPG, prodáno ve 338000km, nyní 474000km (LPG od 60.000km)(2017)
-
- Kontaktovat uživatele:
jj pekna ked budem v PD budem pozerat