KaPiho Astra - X16XEL

KaPi
Kontaktovat uživatele:

KaPiho Astra - X16XEL

Příspěvek od KaPi » 16 črc 2006, 11:26

Ahoj vsichni! Tady je moje Astricka. Je to rok vyroby 1999 a my jsme jediny majitele! Kupovali jsme ji v CR, takze mam vzadu bubnace, coz mi casto dost mrzi (predevsim pri vysokych rychlostech a naslednem prudkem brzdeni :D ). Jinak jsem s ni naprosto spokojenej. Kara je garazovana, takze vypada doopravdy jako nova, ale uz ma taky dost nalitano, konkretne 172 000 km a to uz je pomerne dost! Ale musim zduraznit, ze za celou dobu jsme s ni nemeli zadne vyraznejsi potize (a to musim zaklepat). Po tatim jsem ji ted dostal do spravy ja, tak se snazim, at vypada jeste vice k svetu nez doposud a tak v patek jsem si sundal bocni prahy a spodni predni plast a zitra bych je mel nechat prestrikat na stribrno, at vypada vizualne nizsi (tak snad to tak i bude). Jinak planuju take nova kola, presneji AEZ Xylo 16" 205/50.

Jinak tady jsou moje fotky https://www.astra-g.cz/galerie/kapi/
Naposledy upravil(a) KaPi dne 02 čer 2013, 22:30, celkem upraveno 3 x.

Reklama

wlcak

Příspěvek od wlcak » 16 črc 2006, 13:18

Kola jsou pěkný. A když přelakuješ ty prahy tak to bude určitě vypadat líp. Ale aby se Ti to nezačalo za chvíli loupat. Já jsem si to taky chtěl udělat u předchozího auta, ale nedoporučili mi to, protože ty plasty k tomu nejsou určený a za čas se to začne loupat. Ale třeba to tak nebude.. 8)
Astra G coupe Z22SE

milosh
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od milosh » 16 črc 2006, 18:08

pekna, holka :D
SLEDUJ MŮJ OPEL YOUTUBE KANÁL ať ti neutečou nová videa, která budou letos pravidelně vycházet

AstraMan
Moderátor

Příspěvek od AstraMan » 16 črc 2006, 18:30

milosh píše:pekna, holka :D
Ze jo... ted KaPiho Astra bude vypadat jako moje... Já ji mám zde : http://www.spoluzaci.cz/index.py?act=cl ... ID=2832615 .
Naposledy upravil(a) AstraMan dne 16 črc 2006, 19:28, celkem upraveno 2 x.
My new car ( Opel Meriva A ) :arrow: AstraMan's blue scorpion - Z17DTH, 5DV.
My ex-car ( Opel Astra G ) :arrow: AstraMan's silver dragon - X20DTL, 5DV.
My motto :arrow: Činy jsou více, než slova !!!

milosh
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od milosh » 16 črc 2006, 18:33

do tvy tridy nevidim :lol:
SLEDUJ MŮJ OPEL YOUTUBE KANÁL ať ti neutečou nová videa, která budou letos pravidelně vycházet

AstraMan
Moderátor

Příspěvek od AstraMan » 16 črc 2006, 18:40

milosh píše:do tvy tridy nevidim :lol:
ted uz nemusíš.... dal jsem fotky sem do Fora :D
My new car ( Opel Meriva A ) :arrow: AstraMan's blue scorpion - Z17DTH, 5DV.
My ex-car ( Opel Astra G ) :arrow: AstraMan's silver dragon - X20DTL, 5DV.
My motto :arrow: Činy jsou více, než slova !!!

KaPi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od KaPi » 16 črc 2006, 19:50

ghostrider píše:Kola jsou pěkný. A když přelakuješ ty prahy tak to bude určitě vypadat líp. Ale aby se Ti to nezačalo za chvíli loupat. Já jsem si to taky chtěl udělat u předchozího auta, ale nedoporučili mi to, protože ty plasty k tomu nejsou určený a za čas se to začne loupat. Ale třeba to tak nebude.. 8)
Tak s temi prahy mas naprostou pravdu! Proto jsem se zasel zeptat jednoho naseho znamyho (zkuseny lakyrnik) a ten mi pripravil barvu a vsechny tyhle serepeticky na plasty, takze ted mam 7 ruznych lahvicek a uz to staci jen nastrikat pekne postupne a rikal, ze to bude urcite drzet.... Tak snad ma pravdu!! :D

wlcak

Příspěvek od wlcak » 17 črc 2006, 00:23

KaPi píše:Tak s temi prahy mas naprostou pravdu! Proto jsem se zasel zeptat jednoho naseho znamyho (zkuseny lakyrnik) a ten mi pripravil barvu a vsechny tyhle serepeticky na plasty, takze ted mam 7 ruznych lahvicek a uz to staci jen nastrikat pekne postupne a rikal, ze to bude urcite drzet.... Tak snad ma pravdu!! :D
Tak uvidíme za rok.. :lol: :lol:
Astra G coupe Z22SE

KaPi
Kontaktovat uživatele:

Re: KaPiho Astra 1.6 16V (X16XEL) - hatchback

Příspěvek od KaPi » 02 čer 2013, 22:21

Po delší době mě to opět trochu chytlo a začal jsem se věnovat své Astře a pročítat zdejší fórum. Ano, i po 7 letech od založení tohoto tématu s mojí stříbřenkou a vlastně i 7 let od posledního mého příspěvku sem, mám stále tu stejnou Astru :) Jen se to tak trochu všechno změnilo... Přibyly kilometry, objevila se koroze a věměnil jsem asi tak minimálně 10x olejový filtr :D

Každopádně za těch spoustu let si už ani nevzpomínám, co všechno jsem na Astře opravoval, upravoval a dělal, tak to nějak lehce shrnu a vypíšu jen to hlavní:

- nádrž až k lemu nad kolem prorezlá, takže před pár týdny lem vyříznut, zakitován, přestříkán - nádrž mi celkem dost vyrezla, ale než abych si nechal vyříznout celý kus, ošetřil jsem to a nemělo by to dál pokračovat
- v jeden čas se mi stávalo, že při otočení klíčku auto nereagovalo, prostě vůbec nic - byla nutná výměna spínací skříňky
- další problém se startováním, že jsem musel xkrát natáčet, než se motor chytl - výsledek - totálně zrezlý palivový filtr, který byl původní (pokud si vzpomínám, najel jsem s ním přes 250 tisíc km) - prorezl a lehce odkapával benzín z něj, tím pádem bylo proto potřeba déle startovat
- z ničeho nic se rozsvítila kontrolka mazání a nezhasínala - výsledek - zaseklá šponka a auto nemazalo...
- baterka se nedobíjela - výměna uhlíků v alternátoru

Jinak abych řekl pravdu, v tuhle chvíli si nevzpomínám na nějaké další problémy. Najeto mám 290 000 km. Jelikož mě trošku trápí menší výkon v nížších otáčkách (nejspíš EGR - ještě původní), tak v pátek jsem pro jistoru měřil tlak ve válcích a všechny 4 mi vykázali skoro totožnou hodnotu - cca kolem 12 bar, což je na ty kilometry celkem solidní číslo.

Ještě bych sem chtěl nahodit pár aktuálních fotografií, tak snad to zvládnu :wink:
Opel Astra G (99) - edition 100, 1.6 16V (X16XEL)

https://www.astra-g.cz/galerie/kapi/

KaPi
Kontaktovat uživatele:

Re: KaPiho Astra - X16XEL

Příspěvek od KaPi » 02 čer 2013, 22:36

A tady přikládám nejaktuálnější foto. Ne zrovna ideální pozadí, ale když bude časem chuť, nafotím to i líp :)

Žádné velké změny se nekonaly - pouze zabarvení třmenů a bubnů na černo a sundání zástěrek plus nějaké menší detaily...
Přílohy
dubec 2013
dubec 2013
duben 2013
duben 2013

KaPi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od KaPi » 03 čer 2013, 15:37

Dnes provedena výměna palivového filtru (poslední výměna cca 50 tisíc km zpět, v roce 2009) od ALCO. Pro přehled jsem ho rozřízl, abych viděl, kolik toho za ty 4 roky vyfiltroval - benzín z filtru byl celkem zakalený, ale to asi není nic neobvyklého.

Dále jsem vyčistil škrtící klapku. Pár měsíců zpět jsem čistil pouze horní část, a teď jsem klapku vyndal a vyčistil vývody, vše bylo průchozí a v pořádku. Co mě ale zarazilo, že jsem měl klapku a i plastové vývody ze sání celkem dost umaštěné od oleje. Je to běžný? Přikládám foto, kde je to lehce vidět.

A jak už jsem psal přímo do téma AGR/EGR, tak jsem v pátek zaslepil EGR ventil - původně jsem to měl zaslepit v Německu, kdy mi měli rovnou nahrát soft, aby mi to nedělalo neplechu, ale bohužel zaslepení neproběhlo, jelikož u mého motoru nahrát soft nejde. Takže jsem to udělal sám a zkusil to otestovat. Od pátku jsem najel asi 350km, kontrolka motoru se objevila vždy po ujetí vzdálenosti 5-20km. Zajímavé je, že dneska během 55km dlouhé trasy se mi kontrolka vůbec nerozsvítila, tak už tomu přestávám rozumět. Jinak po zaslepení EGRu mi přijde, že auto lépe táhne, určitě zmizelo pocukávání při popojížďkách a v nízkých otáčkách (řekl bych, že tady nejde o "placebo efekt"). Zatím jsem si tedy cukání nevšiml, tak uvidím ještě časem, jestli se neobjeví...
Přílohy
palivový filtr - průřez
palivový filtr - průřez
lehce zakalený benzín z pal. filtru
lehce zakalený benzín z pal. filtru
škrtící klapka - mastná od oleje
škrtící klapka - mastná od oleje

pejee

Příspěvek od pejee » 03 čer 2013, 15:50

Po 7-mi letech.. to je dobrý zásek :lol: auto vypadá pořád stejně jako na prvních fotkách, ale hlavně, že jezdí 8)
______
X14XE
Z20LET OPC II
______

Jaryn583

Příspěvek od Jaryn583 » 03 čer 2013, 16:17

Na ty najeté kilometry, klobouk dolů, vypadá suprově! :D Ježděná i v zimě?
Opel Zafira CDX 1.8 16V - X18XE1 - LPG - Tempomat
Diagnostika: OP-COM v. 1.39 CZ

Petras
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Petras » 03 čer 2013, 19:13

Pěkně udržovaná.. 8)
Opel Meriva A 1,4 16v Twinport
ex autíčko: Mazlik = Opel Astra G Caravan 1,8 16v Comfort

KaPi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od KaPi » 03 čer 2013, 19:34

pejee píše:Po 7-mi letech.. to je dobrý zásek :lol: auto vypadá pořád stejně jako na prvních fotkách, ale hlavně, že jezdí 8)
Zásek jen tady na fóru, ale jinak se o auto starám i nadále, samozřejmě :wink: Jsem zastáncem decentních úprav, takže nic moc většího jsem neprováděl a ani neplánuju, jen ty detaily.

Odpovědět