No do dvoch rokov je malá pravdepodobnosť že sa ti niečo poserie, teda ak nie si podnikateľ čo najazdi ročne 50.000 km. A asistencia? Možno to dobre funguje v Nemecku, Rakúsku ale u nás je to iba v plienkach. Ja nové auto nikdy nechcem len preto, že su to výdaje navyše. Napr. hav.poistenie, pravidelné prehliadky v autor.servise, kde si účtujú riadne prachy. A to nehovorím o tom, že nové auto si nikdy nekúpiš v takej výbave ako by si chcel, pretože si povieš že sa bez toho zaobídeš. Keď si toto všetko spočítaš, tak aj keby ti náhodou niečo odišlo za 10.000,-na ojazdenom aute,tak je to v pohode. Pretože máš v kapse ušetrených 200.000,-. A ver mi že rozdiel vo vození v novom a starom nieje skoro žiadny.Steven píše:Koupil jsem si novy auto, abych nemusel jezdit s obavama, co se kde rozsype a kolik za to bude stat oprava.
Mam na to plnou dvouletou zaruku, na karoserii 12 let plus asistenci po cele Evrope, cili kdyz se neco pokazi, prijedou a behem par hodin to mam bud zadarmo opravene, nebo mi zaplati pujceni odpovidajiciho auta, pripadne hotel a letenku.
Stevenova Astřina 5dv. Z14XEP r.v.2007
X20DTL-G CARAVAN, AUTOMAT, PC, TEMPOMAT, KLIMA, KOŽA, 100 EDITION
- Reklama
-
Mozná ušetříš možná taky ne...Sršeň píše:Keď si toto všetko spočítaš, tak aj keby ti náhodou niečo odišlo za 10.000,-na ojazdenom aute,tak je to v pohode. Pretože máš v kapse ušetrených 200.000,-. A ver mi že rozdiel vo vození v novom a starom nieje skoro žiadny.
![Wink :wink:](./images/smilies/icon_wink.gif)
Já se na nové auto moc těším, garáž už mám vypucovanou, že by se tam dalo jíst z podlahy
![Laughing :lol:](./images/smilies/icon_lol.gif)
![Confused :?](./images/smilies/icon_confused.gif)
![Rolling Eyes :roll:](./images/smilies/icon_rolleyes.gif)
Taka havarijna poistka nie je zla, najma ak si zoberies , ze ti niekto sposobi skodu. V pripade, ze mas vinnika zajdes do poistovne kde mas uzavrete Havarijne poistenie a nahlasis poistnu udalost. Ty sa uz o nic nemusis starat, okrem odvozu auta do servisu, hlavne ak poistovna dokaze vystavit kryci list. Vyhodou je, ze v takomto pripade sa ti nerata amortizacia => preplatia ti celu ciastku aj so spoluucastou, coz keby si nemal havarijne dostanes iba cast. Viem, ze clovek na tom hrozne prerobi, ale za ten kludny spanok to stoji. Co sa tyka servisu v najhorsom 2-3 prehliadky dokazes prezit.Sršeň píše: Ja nové auto nikdy nechcem len preto, že su to výdaje navyše. Napr. hav.poistenie, pravidelné prehliadky v autor.servise, kde si účtujú riadne prachy.
HEHE inak, som rad, ze existuju taky ludia ako ty, ktori si nove auto nekupia, ved komu by sme potom predavali tie nase "funglovky"
No nehovor, ze ked kupujes ojazdene auto nerobis kompromisy, tomu jednoducho neverim.Sršeň píše:
A to nehovorím o tom, že nové auto si nikdy nekúpiš v takej výbave ako by si chcel, pretože si povieš že sa bez toho zaobídeš..
Inak povedane rozdiel je v tom, ze pri ojazdnenom sice zaplatis menej, ale zas musis investovat po pravidelno-nepredvidanych ciastkach.Sršeň píše:
Keď si toto všetko spočítaš, tak aj keby ti náhodou niečo odišlo za 10.000,-na ojazdenom aute,tak je to v pohode. Pretože máš v kapse ušetrených 200.000,-. A ver mi že rozdiel vo vození v novom a starom nieje skoro žiadny.
Pokial mas stastie na predchadzajuceho majitela, tak ano ... inak sa hlboko mylis.Sršeň píše:
A ver mi že rozdiel vo vození v novom a starom nieje skoro žiadny.
Ojety a novy auto je ohromnej rozdil. Financne se to ve vetsine pripadu nevyplati kupovat novy, ale clovek se nemusi stresovat ze koupil nejakej kyselej citron.
To co mam neni zadnej kompromis, presne takovy auto jsem chtel. Moje dalsi auto bude opet funglovka. Ojety bych si koupil jenom na blbnuti a popojizdeni.
To co mam neni zadnej kompromis, presne takovy auto jsem chtel. Moje dalsi auto bude opet funglovka. Ojety bych si koupil jenom na blbnuti a popojizdeni.
- Princ William
pekna karka. na PC mam stejnej nazor jako par lidi v tomto tematu. ja mam auto dobre vybavene a PC tam taky nemam a vubec mi to nevadi. na to aby mi tam skakala naka hlaska ze nemam tohle ze mam tohle atd a furt te to prudilo tak to nemusim. volant gumovej nebo kozenej je uplne jedno akorat kozenej ma to vyhodu ze se tolik nepotej ruce. a na lakovani zrcatek a dalsich vecicek je kazdyho nazor ale pokud beru auto jako spotrebni vec a ne jako auto na vzhled nebo tak nak podobne tak je to uplne jedno jako barvu maj plasty. jinak jeste jednou pekna karka a hlavne vic co mas.
Opel Astra G, 3DV, edice 100, 2/2000, X18XE1, polarmeerblau, kůže, 109.660 - 198.360 km PRODÁNO
-
No rekl bych, ze dneska uz to taky neni tak horky, ceny novych aut jsou relativne nizko, prodejci se predhani v ruznych slevach a akcich...AstraDTI píše:Financne se to ve vetsine pripadu nevyplati kupovat novy
Proste pokud chci auto na 8-10 let (u me tak 200 tis. km), tak novy. A kdyz kazde 2-3 roky jine tak ojetiny...
V praźském Autovars.
Ale teď už by to bylo dražší o pár tisíc, já to objednával ještě na konci loňského roku a Opel od ledna bůhví proč o pár procent zdražil.
Ale teď už by to bylo dražší o pár tisíc, já to objednával ještě na konci loňského roku a Opel od ledna bůhví proč o pár procent zdražil.
<a href="https://www.astra-g.cz/forum/viewtopic.php?t=2632">Moje astronomické auto</a>
- Zdeněk Lbc