Stevenova Astřina 5dv. Z14XEP r.v.2007

Astra - R@SAG
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Astra - R@SAG » 02 úno 2007, 09:31

Ani u nas v CZ se do motoru 1.4 16v Twinport neda namontovat palubni PC, ja ho chtel taky, ale pry to do tohoto motoru nejde. je to zajimave ze do blbe Fabky 1.2 to jde :twisted: :twisted: . tak nevim.
Předešlé vozy: Opel Astra F 1992 - 1.4 8v / Opel Astra G 2006 1.4 16v Twinport
Současný vůz: Opel Astra J 1.4 Turbo 88kW/120k - 2015
http://astra-rasag.maweb.eu - vše o Opel Astra G / H / J
Moje astra https://www.astra-g.cz/forum/viewtopic.php?f=7&t=1704&start=0

Reklama

Slag

...

Příspěvek od Slag » 02 úno 2007, 09:33

Zvláštní... Před osmi lety to šlo :wink:
Astra 1.4 (X14XE), sedan, r.v. 98, ABS, pal. PC, CCR600 8 repro, 2x el. okna, sport. sedačky, orig. 15" alu... FOTO
VW T3 Caravelle GL 1.6TD
slag.loziska@email.cz

mani

Příspěvek od mani » 02 úno 2007, 09:34

Astra - R@SAG píše:Ani u nas v CZ se do motoru 1.4 16v Twinport neda namontovat palubni PC, ja ho chtel taky, ale pry to do tohoto motoru nejde. je to zajimave ze do blbe Fabky 1.2 to jde :twisted: :twisted: . tak nevim.
Hehe tomu sa hovori "Marketing" chces PC kup silnejsi motor.

manli2

Příspěvek od manli2 » 02 úno 2007, 09:38

jde to... ale do classika už to nenabízej... a vysvětlovat čecháčkům proč?! je nadlouho tak vám prostě řeknou že to nejde.... :wink: a hotovo.... jinak budte rádi že máte v classiku sedačky jako standartní výbavu :wink: :D
BMW e46 330i 3.0 R6 170kw

Astra - R@SAG
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Astra - R@SAG » 02 úno 2007, 09:46

Manli : To jsi trochu prehnal s temi sedackami :twisted: :twisted: :twisted: a konec OT
Předešlé vozy: Opel Astra F 1992 - 1.4 8v / Opel Astra G 2006 1.4 16v Twinport
Současný vůz: Opel Astra J 1.4 Turbo 88kW/120k - 2015
http://astra-rasag.maweb.eu - vše o Opel Astra G / H / J
Moje astra https://www.astra-g.cz/forum/viewtopic.php?f=7&t=1704&start=0

mani

Příspěvek od mani » 02 úno 2007, 09:59

manli2 píše:jde to... ale do classika už to nenabízej...
Nechcem ta chytat za slovicka, ale do classica ano, len s motorom 1.6 XEP za doplatok 7500 Sk ;)

bubak.velkej

Příspěvek od bubak.velkej » 02 úno 2007, 10:35

mani píše: Nechcem ta chytat za slovicka, ale do classica ano, len s motorom 1.6 XEP za doplatok 7500 Sk ;)
jo presne tak me to kdyz jsem objednaval 1.6 nabizeli, ale nechtel jsem to. Palubni PC je podle me naprosto postradatelna zalezitost. Ve sluzebaku to mam a stejne to nepouzivam... :wink:

To tech 5500,- radsi prozeru nebo projezdim... :lol: :lol: :lol:

ondrazalsky

Příspěvek od ondrazalsky » 02 úno 2007, 10:54

hele asi to bude trochu OT ale mohl by mi nekdo povolany nastinit nejpodstatnejsi rozdily mezi astrou co mam treba ja a tim co je oznacovano "classic"?
astra g 1.8 16v 85kW kombi comfort r.v. 1999 najeto lehce přes 130tkm, motor x18xe1 ---> ford focus II kombi 1.6 16v 74kW r.v. 2005, najeto 40tkm

Steven

Příspěvek od Steven » 02 úno 2007, 11:07

mani píše: Q#1: Jedna vec ma ale zarazila, vsimol som si, ze mas sede potahy. U nas na SK ponukaju len uhlovocierne potahy s nazvom NewOrleans / Elba a teraz som zmateny ci su fakt neni dve. Mal si moznost vyberu potahov?
Nesouvisí potahy s tím, jakou barvu auta objednáš?
mani píše: Q#2: Pozeram, ze mas radio od Sony a ovladac. Aky mas ovladac a kam ho rozmyslas umiestnit?
Ovladač je k tomu jako klasická dálka (pro zadní sedadla?), takže se nepřidělává. Dá se i koupit joystick na volant, ale to nepotřebuju, už na tom rádiu je joystick a ovládá se to intuitivně docela dobře.

ondrazalsky píše: hele asi to bude trochu OT ale mohl by mi nekdo povolany nastinit nejpodstatnejsi rozdily mezi astrou co mam treba ja a tim co je oznacovano "classic"?
Kromě menšího výběru výbavy a pár nepodstatných změn (krytka u kola, díra na lyže v kufru) je hlavní rozdíl to, že se do Classica dávají nové motory Twinport z Astry H.

manli2

Příspěvek od manli2 » 02 úno 2007, 11:49

ondrazalsky píše:hele asi to bude trochu OT ale mohl by mi nekdo povolany nastinit nejpodstatnejsi rozdily mezi astrou co mam treba ja a tim co je oznacovano "classic"?
nejpodstatnější rozdíl? žádnej... za 10 let minimum změn :D :wink:
BMW e46 330i 3.0 R6 170kw

mani

Příspěvek od mani » 02 úno 2007, 11:49

Steven píše:
mani píše: Q#1: Jedna vec ma ale zarazila, vsimol som si, ze mas sede potahy. U nas na SK ponukaju len uhlovocierne potahy s nazvom NewOrleans / Elba a teraz som zmateny ci su fakt neni dve. Mal si moznost vyberu potahov?
Nesouvisí potahy s tím, jakou barvu auta objednáš?
Urcite nie, aspon u nas. Standartne ponukaju iba jednu. Nejak som bol zmateny katalogom. Ale aj tak mi pripadali tvoje potahy bledsie ako som videl v salone.
Steven píše:
mani píše: Q#2: Pozeram, ze mas radio od Sony a ovladac. Aky mas ovladac a kam ho rozmyslas umiestnit?
Ovladač je k tomu jako klasická dálka (pro zadní sedadla?), takže se nepřidělává. Dá se i koupit joystick na volant, ale to nepotřebuju, už na tom rádiu je joystick a ovládá se to intuitivně docela dobře.
Jo myslel, ze mas prave ten joy kablovy (RM-X4S) alebo ten otocny bezdrot (RM-X6S). Ja mam ten klasicky joy a chcem ho umiestnit niekde vedla prevodovky asi najlepsie pod 5 prev. stupen. Preto ta otazka.

Zdeněk Lbc

Příspěvek od Zdeněk Lbc » 02 úno 2007, 20:50

Vzhledem k tomu, že se nyní vyrábí již třetí generace ASTRY, jsou starší modely pojmenovány CLASSIC, F - CLASSIC I, G - CLASSIC II. ASTRA G - výroba v SRN, ASTRA CLASSIC II - výroba Polsko. Jelikož ASTRA H je stěžejní model, který se vyrábí v mnoha kombinacích, je již ASTRA G jen souběžný model vyráběný v omezeném množství variant. Co se týče palubního počítače pro motor 1,4i 16V, nedodává se zřejmě proto, že je to vlastně předělaný motor 1,2i 16V. Palubní počítač není u OPLA jen o spotřebě, ale má i kontrolní test, to znamená, že sleduje i další důležité funkce. Stav náplní, osvětlení atd. viz návod k obsluze. :lol: :lol:

dominus-et-deus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dominus-et-deus » 02 úno 2007, 22:46

No hoši nic proti Vám, ale říkat, že pal. pc je zbytečné, je asi to samé, jako říkat, že GPS navidagce je zbytečná, protože si můžeš trasu najít v mapě nebo to samé, jako,že elektrika do oken je zbytečná, když si to můžeš stahovat švihadlama. Já jsem tady nekritizoval jeho nákup Zigi, jen toto není mé první auto a již vím, že jsou určité věci, které zkrátka od auta vyžaduji..... s manlim souhlasím, ač nerad, že Opel má velké mezery ve spoustě věcech- skutečně se za celou dobu na tom modelu nic extra nezměnilo. Je to stále krásné auto s nadčasovým desingem, který má stále co říct a narozdíl od jiných modelů aut není vidět tak výrazně časová křivka...ale....... Zaráží mě, že místo toho, aby teda budovali image značky tím, že to auto za něco bude stát díky upgradům, tak oni nic.... namísto toho mi příjde, jak když se zbavují starých a dopředu nadělaných dílů..... Čirá optika u astry byla ve své době strašně sexy...ale dávat v roce 2007 ty obyčejný lampy ( stříbrný) namísto sexy a omlaďujícíh lamp z modelů Njoy apod je docela smutný... no ten gumák.... to je hnus.... Zkrátka tím to auto strašně degradují, jelikož se z něho stává pomalu ( berte to hodně nasazeně, ale má to podobný smysl ) Dacia Logan.... Zkrátka je spousta fiem, které , když dojíždějí modely, tak ty starší raději ukončí včas, aby "odešli" se ctí jako auta pro určitou sortu zákazníků a ne že je nechaj neůměrně dojíždět a budou šetřit na všem možném a udělají z toho modely pro LID.... No a na poznámku Zdeňka.... když jsem minule viděl, že někdo prodává 1.2ku, tak jsem si myslel, že se přepsal..... To je vůbec hnus.... Takže 1.4 je o něco lepší 1.2ka? :roll: Opel se mi vždy líbil svým zvláštním chladným a konzervativním desingem, ale tím, jak poslední dobou nastavili marketingovou strategii i při výběru modelů.... aby tady za x let ještě nějakej Opel byl...
2.0 16V

AstraDTI

Příspěvek od AstraDTI » 02 úno 2007, 22:53

dominus-et-deus píše:No hoši nic proti Vám, ale říkat, že pal. pc je zbytečné, je asi to samé, jako říkat, že GPS navidagce je zbytečná, protože si můžeš trasu najít v mapě nebo to samé, jako,že elektrika do oken je zbytečná, když si to můžeš stahovat švihadlama.
Palubni PC a navigace je neco jinyho. Navigace umozni ridici za jizdy se vic venovat rizeni a unava z delsi jizdy je proto mensi - a jizda bezpecnejsi. PC nabizi udaje o spotrebe, zarovkach,.... k cemu to potrebuju za jizdy (maximalne to vyuziju pokud mi auto zere 1l oleje na 1000km)? Srovnavas nesrovnatelny :wink: PC je luxus, stejne jako okna v elektrice - navigace je krok k vyssi bezpecnosti.

dominus-et-deus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dominus-et-deus » 02 úno 2007, 23:05

aha, no tak to potom jo, když to bereš takhle. Takže vlastně by klidně stačil žigul, ne? Hele jsme v roce 2007... okna v elektrice byl v ČR luxus na začátku 90.let ( na západě to bylo dávno standardem ), teď bych si auto bez elektriky nekoupil, stejně jak bez klima.... To je to samé, jako kdyby si řekl, že na co DVD, když máš doma video a obrázky ti na něm běží také, popřípadě bych se mohl vrátit ještě zpět do minulosti k promítačkám..... vývoj je vývoj.... jsem ochotnej upustit od toho koženého volantu ( ačkoliv ten opláckej je šílenej, to zlatá Octavie a to kdo mě znají vědí, jak to auto nemám rád ), jelikož to "může být nadstandart"... ale alspoň základní pal. pc má kdejaká fabie a podobný šity....
2.0 16V

Odpovědět