Jinak s autem jako takovým jsem byl dá se říct spokojen, po úpravách motoru jsem spokojen i s výkonem a spotřebou (pokud teda nezapnu klimu), spotřeba oleje žádná, po městě si bere maximálně 7l/100km jinak spotřeba průměrně kolem 6litrů a to normálním stylem jízdy i v zimě. Na dálnici při povolených rychlostech tak 6,5l/100km, to mi přijde i na tu krátkou převodovku slušný. Co mi na autě vadí je brzké zasahování ABS, rozvrzaný interiér a nízký výkon s naloženým autem, a nějaký drobnosti. Ale aby se mi to tu nezvrhlo v nějakou zaujatou recenzi tak ještě vypíšu výbavu, úpravy, opravy
![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)
motor X14XE, rok 2001, výbava Comfort, manuální klima, 4x airbag, ABS, centrál s DO, nastavitelný volant, elektrická okna, el. vyhřívaná vnější zpětná zrcátka, Rádio CD, ovládaní na volantu, opěrka, dělená zadní sedadla, výškově nastavitelné sedadlo řidiče, Alu kola, taková ta klasika prostě..
Úpravy:
snížení hlavy motoru
křídlo
dovírání oken
odpory světel
folie + zatmavený b sloupek
TID palubní pc
BMC airfiltr
přehraný SW ŘJ
koncovka výfuku
výměna katu za dynamizér
stabilizátor napětí
8x Repro Kicx
parkovací senzory
ostřikovače čelního skla z Insignie
maska z cupé
budíky z cupé
snížený sportovní podvozek Weitec
OPC volant + ovládání
OPC řadička
sání z vectry C
lakované vnější plasty do barvy karoserie
DVD autorádio s GPS
originál loketní opěrka
Opravy:
nový výfuk od předu do zadu
nová spojka
nové destičky + kotouče, pakny
výměna hadice přepadu nádrže
GO motoru (nové písty, kroužky, gufera, těsnění, prostě vše)
nová baterie 60Ah 540A
nové čelní sklo
nové lanovody ruční brzdy
výměna alternátoru
nová ložiska v převodovce
nástřik podvozku + dutin
nová manžeta pravého kola
nový uhlíkový filtr odvětrání nádrže
výměna ventilu na sahaře
výměna lamda sondy
nový EGR
nový termostat
nová zapalovací lišta
a samozřejmě filtry, svíčky, rozvody, vodní pumpa, čištění + přeplnění AC, pravidelná výměna olejů (v motoru po 10tis km) - i toho "doživotního" v převodovce, chladící kapaliny, atp..
Když na to tak koukám, tak v tom autě je prakticky všechno nový, radši nechci znát kolik peněz to bylo dohromady
Astra bude nahrazena zase Oplem a to konkrétně novou Corsou, která připadne mé přítelkyni, ale využívat ji budu především já
Nijak na značce nebazíruju, ale díky známosti dostanu v autosalonu pěknou slevu.
Jen pro představu ceníková cena 3dv Corsy 1.4 Turbo Sport s navigací a 17" Alu je 393tis a sleva 92tis, to mi přijde slušný a u nové Astry, která bude s odpočtem DPH je fleetová sleva o dost větší, obešel jsem automobilky a nikde jsem lepší poměr cena/výkon nedostal,
Koncem prosince nebo začátkem ledna by mělo dorazit nové. Na jednu stranu se těším na druhou jsem z toho smutný, asi mi i ukápne slza
![Very Happy :D](./images/smilies/icon_biggrin.gif)