poradte co s trepanim rizeni nad 100km/h
- Reklama
jenze kdyz uz mas kola vyvazene a i stredici krouzky a stale se to jemne zatrepe pri 120km/h tak to bude uz asi jen tim tahlem, kor kdyz me na to upozornil primo mechanik v pneuservise, co si s temi koly hral...jak mi ukazal jak se to kolo hybe kdyz bylo zvedle tak jsem koukal jak pero... kmital s tim a volant se ani nepohnul... uúpozornuju ze mam cepy vsechny nove.tak pod to vlezl a rikal ze tyc rizeni je uplne volna mam najeto cerstve 190tis... takze na to ma narok.
Opel astra G caravan, 11/1999, 1,6 16V, muj druhy milacek :) - škoda jí...
Současnost:
Opel astra H caravan, 10/2006, 1,9 CDTI (Z19DT), výbava elegance (8xairbag, ABS, ASR, ESP, DPF, 6kvalt, auto klima, tažné...),
úpravy: 18" ALU (225/40ZR18), přední děrované kotouče Zimmerman + desky Texstar
Současnost:
Opel astra H caravan, 10/2006, 1,9 CDTI (Z19DT), výbava elegance (8xairbag, ABS, ASR, ESP, DPF, 6kvalt, auto klima, tažné...),
úpravy: 18" ALU (225/40ZR18), přední děrované kotouče Zimmerman + desky Texstar
no moja skusenost je taka , ze som kupil nove alu+ gumy skocil do najblizsieho servisu aby mi to obuli, vsetko ok idem sa previest a pri 130 zacalo posekavat volantom, zhodou nahod som zistil ze kamos mal ten isty problem ked obuval kola v tom servise tak sme zasli do ineho tam mi to znovu vyvazili a teraz uz vsetko ok !!
Mě právě zarazilo, že když píšeš, že máš všechny čepy nový, tak že lítá táhlo. To nebejvá tak obvyklá závada. Většinou táhlo je v převodce v pohodě, ale je pryč čep. Otázka ještě je, jestli i ten nový čep není v pytli. Bejt tebou, ještě bych zajel na STK a nechal si od nich za cca 60Kč zkontrolovat nápravu, mají to přímo v ceníkách. Na těch jejich klepacích deskách zjistí přesně, jak jsou na tom táhla a čepy.Schumak píše:jenze kdyz uz mas kola vyvazene a i stredici krouzky a stale se to jemne zatrepe pri 120km/h tak to bude uz asi jen tim tahlem, kor kdyz me na to upozornil primo mechanik v pneuservise, co si s temi koly hral...jak mi ukazal jak se to kolo hybe kdyz bylo zvedle tak jsem koukal jak pero... kmital s tim a volant se ani nepohnul... uúpozornuju ze mam cepy vsechny nove.tak pod to vlezl a rikal ze tyc rizeni je uplne volna mam najeto cerstve 190tis... takze na to ma narok.
END
-
takze musim rict "doprdele" a jsem v tom s vama, stalo se ceho jsem se obaval: 4roky prehazuju a prezouvam zimni letni a zpatky na plechacich a vsechno v pohode, a dnes nahozeny moje prvni al kola na novych letnich pneu, a trepe to volantem, nekdy v 90, nekdy az ve 120-130, vic jsem nejel, trepalo to celkem dost. zajedu tam znovu a mrknem na to cemu rikate stredici krouzky, eventuelne necham znova prevazit kola... fakt neprijemna vec. pneu mam 195/60/15 stejny rozmer letni i zimni, jen ty nove alkola maji et tusim 35 a plechace jsou origo... to by ale snad nemelo mit vliv na trepani volantu - prece nebudu pokazdem prohozeni kol al/plech delat geometrii, kdyz uz jsem ty al kola sakra kupoval kvuli tomu, abych usetril za neustale prezouvani...
astra g 1.8 16v 85kW kombi comfort r.v. 1999 najeto lehce přes 130tkm, motor x18xe1 ---> ford focus II kombi 1.6 16v 74kW r.v. 2005, najeto 40tkm
-
koukal jsem na elektrony.cz, ale abych si vybral ty stredici krouzky, musim znat jakesi vnitrni a vnejsi prumery, CO TO JE? domnivam se, ze vnitrni je standardni astracky naboj (to muzu odecist ze sundanych plechacu?) a vnejsi prumer? to je napsane na al disku? diky za reakci, at ze mne v pneuservisu neudelaj blbce, jedu tam znova az v pondeli, do te doby holt budu jezdit max. 90kmh...
astra g 1.8 16v 85kW kombi comfort r.v. 1999 najeto lehce přes 130tkm, motor x18xe1 ---> ford focus II kombi 1.6 16v 74kW r.v. 2005, najeto 40tkm
no pokud nemas origo al.kola tak stred. krouzky musis dat, pokud nemaji teda diru vrtanou na opel. ja mam treba kola Dezent F , maji diru kolem 60mm a astra 4dira ma 56,6mm. krouzky zacvaknes do kola a nasadis na naboj. zadne hazeni se nekona. ja jsem je dostal pri koupi kol, kdyz jsem jim rekl na jake auto pujdouondrazalsky píše:koukal jsem na elektrony.cz, ale abych si vybral ty stredici krouzky, musim znat jakesi vnitrni a vnejsi prumery, CO TO JE? domnivam se, ze vnitrni je standardni astracky naboj (to muzu odecist ze sundanych plechacu?) a vnejsi prumer? to je napsane na al disku? diky za reakci, at ze mne v pneuservisu neudelaj blbce, jedu tam znova az v pondeli, do te doby holt budu jezdit max. 90kmh...
-
no nejake plastove krouzky v tech diskach urcite jsou, jenze ted uz jsou disky na aute... ja jsem sice videl jak ty kola nahazovali na auto, ale abych sledoval zda ty stredici krouzky presne padnou na naboj nebo maji jeste vuli, to jsem teda nesledoval. takze to zitra hodim na hever a mrknu na jedno kolo jak to vlastne je seskladane.
-