doporučte spravné pneu!
-
Re: doporučte spravné pneu!
tak ja nevim počitam uvažuju o pneu a nevim jestly mam dat za jednu pneu 1500kc cca nebo koupit neco levnejšiho s tim že jezdim skoro jen po Brně.chtel jsem GOODYEAR ULTRA GRIP 7+ ale cena cca 1500kc nejsem tet na tom nak financně dobre a nemužu se rozhodnout.co doporučite jako zalatou stredni cestu??nebo koupit ty GOODYEAR ULTRA GRIP 7+ a byt spokojenej i po brne??
astra G 1.4 16wolt X14Xe Astra do štatlu
- Reklama
Re: prosím o radu
nefakcenko píše:proč tak???wladyk píše:Zásadní chyba je dát na predek nové a na zadek jeté. Vždy opačně!!!
Stále to opakují odborníci na bezpečnost i gumaři ti to řeknou. Auto nedrží stopu, je přetáčivé a jde do smyku. Nejhorší jsou vzadu leťáky a vpředu zimní.
-
ja mam v p.... predni zimni pneu tak jsem chtel predni nove.letni v zimě nepouživam nejsem blazen a kdyz jsou zimni stare v zadu tak dat do předu?sem slišel prave opak tak ja nevim.... ![Rolling Eyes :roll:](./images/smilies/icon_rolleyes.gif)
![Rolling Eyes :roll:](./images/smilies/icon_rolleyes.gif)
Ani by som nerozmyslal a bral nove kvalitne,ak ti zalezi na cene daj tam rozmer 185/65/R15
http://www.pneunet.cz/pneu/12151/goodye ... 8-T-zimni/
http://www.pneunet.cz/pneu/10509/michel ... 8-T-zimni/
http://www.pneunet.cz/pneu/12151/goodye ... 8-T-zimni/
http://www.pneunet.cz/pneu/10509/michel ... 8-T-zimni/
Astra G 1.8 5dv ´03 Elegance -----> SAAB 9-3 SS ´09 1.8t
No taky jsem slyšel radu, že gumy s horším vzorkem dozadu a lepší na předek
, jasně s tou přetáčivostí je to pravda, ale zase co argument že, předkem brzdíš a zabíráš. Takže v přímém směru líp zabrzdíš a rychleji (rozuměj lépe) tě ten předek dostane do stopy
Abych pravdu řekl, tak sem teď z toho vola aký zmetěný![Very Happy :D](./images/smilies/icon_biggrin.gif)
![Shocked :shock:](./images/smilies/icon_eek.gif)
![Wink :wink:](./images/smilies/icon_wink.gif)
Abych pravdu řekl, tak sem teď z toho vola aký zmetěný
![Very Happy :D](./images/smilies/icon_biggrin.gif)
Mobil : 602318645
Vyzkoušej to na sněhu. Nech vzadu letní a projeď se. Budou vlastně vpředu lepší a vzadu horší. Ale bacha je to o hubu.Defender píše:No taky jsem slyšel radu, že gumy s horším vzorkem dozadu a lepší na předek, jasně s tou přetáčivostí je to pravda, ale zase co argument že, předkem brzdíš a zabíráš. Takže v přímém směru líp zabrzdíš a rychleji (rozuměj lépe) tě ten předek dostane do stopy
![]()
Abych pravdu řekl, tak sem teď z toho vola aký zmetěný
Naposledy upravil(a) wladyk dne 12 říj 2009, 13:23, celkem upraveno 1 x.
Správně. Zadní dej dopředu a nové na zadek. Jestli jsou u vás v pneuservisu odborníci, jistě moje slova potvrdí.nefakcenko píše:ja mam v p.... predni zimni pneu tak jsem chtel predni nove.letni v zimě nepouživam nejsem blazen a kdyz jsou zimni stare v zadu tak dat do předu?sem slišel prave opak tak ja nevim....
No jasně, ale já mám na mysli stejný (zimní nebo v létě letní) gumy na všech kolech s tím rozdílem, že třeba ve předu 6mm vzadu např. 4mm ![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)
![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)
Mobil : 602318645
Alebo:santik píše:Ani by som nerozmyslal a bral nove kvalitne...
http://www.pneunet.cz/pneu/7660/pirelli ... 8-T-zimni/
(s tymito jazdím spokojne ja, teraz bude ich tretia zima a myslím, že ešte štvrtú vydržia)
Myslím to stejně. Jen ty 4mm dopředu a 6mm dozadu. Letní vzadu byl jen extrém na zkoušku, abys vyzkoušel jak se to chová, když jsou horší gumy vzadu. Poznáš to i při brždění. Pokud nebudeš ideálně v rovině, tak se můžeš roztočit jak hodiny.
-
santik .no ja nevim budu se asi muset rozmeru 195/60R15 co mam v TP nevim jak a kde behat po zapisu kol 185/65R15.
wladyk :dobra uvidime co reknou v servisu a rad dam na tebe.
a ješte mam dotaz kola kupuju proto ýe jsou sjeta na krajich takže asi nevštivim geometrii ale kde v brne?? a co to stoji??
wladyk :dobra uvidime co reknou v servisu a rad dam na tebe.
a ješte mam dotaz kola kupuju proto ýe jsou sjeta na krajich takže asi nevštivim geometrii ale kde v brne?? a co to stoji??
Ak máš sjeté oba kraje pneu, povedal by som že to je kvôli podhusteným pneu. Pri zlej geometrii sa dere buď jeden, alebo druhý kraj.
-
jednu pneu jsem prorazil ale tam byla taky sjeta(kamion me nechtel uhnout) a druha je vic sjeta na venkovni stranu stred je dobrej,ale na naprave mam tt kazdy kolo jiny proto rešim koupi 2 pneu,velikost atd... podhuštene si nemyslim pouštim tam asi 2.2
Ono se to říká, ale neznám nikoho kdo by tohleto praktikoval.. Jezdím každou zimu do alp a vživotě by mě nenapadlo si dát horší gumy na předek.. samozřejmě že kombinace letní/zimní je tupost..ale pokud budu mít na zadku normální zimáky s min 4mm a vepředu novější třeba s těmi 6ti mm tak zas takový rozdíl to nebude..wladyk píše:Myslím to stejně. Jen ty 4mm dopředu a 6mm dozadu. Letní vzadu byl jen extrém na zkoušku, abys vyzkoušel jak se to chová, když jsou horší gumy vzadu. Poznáš to i při brždění. Pokud nebudeš ideálně v rovině, tak se můžeš roztočit jak hodiny.
Můj názor je, že na sněhu,ledu je třeba hlavně zatočit - takže lepší gumy dávám dopředu..
EX Coupe 2001 2.2 Z22SE