Opel Zafira - zimní pneu - pomoc při výběru

Vybíráte disky či plechy, nevíte co to je ET, či jaké kola se hodí na vašeho oplíka, zde najdete odpověď
Losob
Kontaktovat uživatele:

Re: Opel Zafira - zimní pneu - pomoc při výběru

Příspěvek od Losob » 27 zář 2010, 15:27

Díky za odkazy,ale myslel jsem spíš něco z vlastní zkušenosti přímo od člověka
co na těchto "lacinějších" pneu jezdí či jezdil...
Jo a ve velkém TP mám u zimních pneu psáno (195/65 R15 91Q M+S),takže pokud se nejedná o překlep, tak T by mělo bohatě stačit..
To doporučený Q=160km/h mi přijde docela málo :(
Jen doufám,že by v případě potíží něměl nějakej pojišťovák problém i s tím lepším indexem i když je to spíš ku bezpečnosti...dnes už si fakt člověk nemůže bejt jistej ničím
Opel Zafira 1,8 16V (2003) 92kW Z18XE

Reklama

zdenin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od zdenin » 27 zář 2010, 18:00

Losob píše:Jo sorry, to jsem zapomněl zmínit... 195/65/15 klasika zafira tuším...
Chci je na ty elektrony co jsou na obrázku v avataru. na leto jsem pořídil 16ky

Taky jsem hodne vybiral a nakonec jsem koupil jak mi tu uz vyse bylo doporuceno Dunlop SP Winter Sport 3D

Do druheho dne doruceno. 8) 8) 8) 8)
OPEL ZAFIRA 1.8 16v Z18XE 92 kW / 125 HP Selection r.v.2001 ,koupeno 19.6.2010

Losob
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Losob » 27 zář 2010, 19:16

zdenin píše: Taky jsem hodne vybiral a nakonec jsem koupil jak mi tu uz vyse bylo doporuceno Dunlop SP Winter Sport 3D

Do druheho dne doruceno. 8) 8) 8) 8)
Já ted taky ještě něco pročítal a asi půjdu nakonec do Michelin Alpin A4

V TOMTO testu vyšla jako výtěz a není nijak extra drahá 8)

Zralok

Příspěvek od Zralok » 28 zář 2010, 10:31

Losob píše:Díky za odkazy,ale myslel jsem spíš něco z vlastní zkušenosti přímo od člověka
co na těchto "lacinějších" pneu jezdí či jezdil...
Jo a ve velkém TP mám u zimních pneu psáno (195/65 R15 91Q M+S),takže pokud se nejedná o překlep, tak T by mělo bohatě stačit..
To doporučený Q=160km/h mi přijde docela málo :(
Jen doufám,že by v případě potíží něměl nějakej pojišťovák problém i s tím lepším indexem i když je to spíš ku bezpečnosti...dnes už si fakt člověk nemůže bejt jistej ničím
Neboj vyšší index mít můžeš a nikdo nemůže říct ani ň. Navíc pneu s indexem Q bys ani myslím nesehnal T je v tom rozměru myslím nejmenší co se vyrábí. Z lacinějších gum jsou slušné zkušenosti se Savou Eskimo S (mám je i já), ale v rozměru 195/65R15 jsou díky ochcávkách tak příjemné ceny že není důvod sahat po laciných gumách. Ony jsou laciné i značkové. Ten Michelin Alpin A4 je celkem novinka a dost se vzorkem podobá GY UG7+ tak by mohl mít taky trochu potíže s bočním vedením např. na dálnici při bočním větru (nemá podélné drážky). A pozor na ty testy z těch dvou rozměrů co v testu jsou raději koukej po výsledcích 186/65 R15 protože ten je tvému mnohem bližší. V testu 2010 v AutoZeitung přímo v rozměru 195/65R15 skončil Michelin Alpin A4 sedmý. A když tak koukám na testy co proběhly tak bych asi taky sáhl po Dunlopech SP Wintersport 3D. Za 1220 a na nejlevnejsi pneu když to tam pošleš ti beztak nabídnou 1215,- tak si myslím že za výbornou cenu koupíš výborné gumy. Tady jsou ještě různé testy.
https://www.astra-g.cz/forum/viewtopic.php?f=7&t=10584&start=0
Astra Caravan 1,7 DTi Y17DT N-Joy stříbrná metalíza, 1/2004.
+ nějakej VW k tomu

Losob
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Losob » 28 zář 2010, 18:03

Díky za vyčerpávající info. Nakonec tedy objednám ty Dunlopky. Sice se umístily až jako třetí,ale hodně lidí píše že jsou s nima spokojený.
AutoZeitung (DE) 2010 - 195/65 R15

1) Continental WinterContact TS830 ***
2) Goodyear Ultra Grip 7+ ***
3) Dunlop SP WinterSport 3D ***

Alzafir

Příspěvek od Alzafir » 28 zář 2010, 21:15

Já beru ty testy jen jako orientační. Záleží, jak jsou nastavena kritéria hodnocení a kdo si test objednal :lol:
Zafira 2,2DTi Elegance 2005, Y22DTR, Diag. OP COM (EN v.1.45), EGR emulátor

Losob
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Losob » 28 zář 2010, 21:44

Alzafir píše:Já beru ty testy jen jako orientační. Záleží, jak jsou nastavena kritéria hodnocení a kdo si test objednal :lol:
To je jasná věc...

Koukal jsem i po Continental WinterContact TS830, který jsou v tom zmíněném testu ve 195kách výtězné,ale když tu Žralok psal že GY UTG mají kuli chybějícím drážkám spatné vedení ve vyšších rychlostech, raději jsem upustil i od těchto,jelikož mají dost podobný vzorek i když jednu drážku mají...

Asi si fakt budu muset nakonec hodit korunou, jinak nevím :(

zmrzlina
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od zmrzlina » 30 zář 2010, 18:27

Tak mi už máme gumy doma, objednávala jsem je před 3 týdny, ale neměly je na skladě a pak zas já byla rozlítaná po republice, takže je odeslali včera. Super jednání s internetovým obchodem. Akorát ty gumy mi přijdou velký jak na traktor :D
ASTRA 2,0 DTI, Y20DTH
ZAFIRA B 1,9, CDTI, 74 kw, Z19DT

"Není důležité, kolik mám centimetrů, ale kolik mám energie."

dada77

Příspěvek od dada77 » 30 zář 2010, 21:58

tak to já letos riskl protektory z aukra vzorek michelin alpin(195/65) úplně nové cena 560kč za jednu přivezli je do dvou dnů mám je doma vypadaj dobře, ten pán měl spoustu kladných komentářů,ale nejenom na zimní ,ale i na letní pneu .
Obrázek
Obrázek
ZAFIRA 2,0 DTI r.v.2000

Losob
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Losob » 30 zář 2010, 22:35

Já už mám doma gumy též a už mám i obuto na druhých ráfkách, ale...
Doufám, že jízdní vlastnosti vynahradí to sraní s vyvažováním...
Nakonec jsem šel do těch Dunlop SP WS3D a byl jsem hodně zklamán až nasrán, když kamarád nasadil první gumu a na vyvažoačce se objevilo 75/110 :roll:
myslel jsem,jesli není koplej ráfek,tak jsme gumu ještě jednou sundali a on odzkoušel jen záfek a ten je o.k.
K mému překvapení se hodně podobná čísla ukázala celkem u třech nazutých pneu,jen jedna měla nějakých 15/10 na dovážení...
Pneu jsou vyrobeny v německu a nesou DOT 3510 takže gumy jsou čerstvé.
To by mě teda zajímalo,jestli jsou ty Dunlopky takhle nevyvážený všechny, nebo jen soudruzi z NDR chlastali u mojí várky...
Jak jsem psal, doufám že to vynahradí jízdní vlastnosti, jinak snad půjdou z domu :(

zdenin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od zdenin » 30 zář 2010, 22:55

Losob píše:Já už mám doma gumy též a už mám i obuto na druhých ráfkách, ale...
Doufám, že jízdní vlastnosti vynahradí to sraní s vyvažováním...
Nakonec jsem šel do těch Dunlop SP WS3D a byl jsem hodně zklamán až nasrán, když kamarád nasadil první gumu a na vyvažoačce se objevilo 75/110 :roll:
myslel jsem,jesli není koplej ráfek,tak jsme gumu ještě jednou sundali a on odzkoušel jen záfek a ten je o.k.
K mému překvapení se hodně podobná čísla ukázala celkem u třech nazutých pneu,jen jedna měla nějakých 15/10 na dovážení...
Pneu jsou vyrobeny v německu a nesou DOT 3510 takže gumy jsou čerstvé.
To by mě teda zajímalo,jestli jsou ty Dunlopky takhle nevyvážený všechny, nebo jen soudruzi z NDR chlastali u mojí várky...
Jak jsem psal, doufám že to vynahradí jízdní vlastnosti, jinak snad půjdou z domu :(
Mam je taky doma a cekaj na rafky.Jsem taky zvedav jestli to budu mit jak ty? :roll:

Honz@
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Honz@ » 05 říj 2010, 14:24

...špatně nasazená pneu. Když si člověk "vyhraje" s nazouváním, může se závaží zmenšit. Pokud se dá pneu jen trochu křivě na ráfek, vycházejí pak taková extrémní závaží...
Už bylo dost...
ex:
1x Vectra C
6x Astra G
2x Astra H
1x Insignia ST
2x Corsa D
3x Combo C
1x Corsa A

Losob
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Losob » 05 říj 2010, 16:45

Honz@ píše:...špatně nasazená pneu. Když si člověk "vyhraje" s nazouváním, může se závaží zmenšit. Pokud se dá pneu jen trochu křivě na ráfek, vycházejí pak taková extrémní závaží...
No,nevím jak můžeš nasadit křivě pneu na ráfek, kort když je dobře namazaná pneu i ráfek klouzkem, ale budiž. Dost o tom ale pochybuju a kamarád není nějakej domácí kutil, ale z části( tak40%) ho přezouvání živí. Pneu nemusel ani přefukovat,prostě si sedly už při cca 2bar. Pneu na ráfku jsme pootáčet nezkoušeli,ale pokud nehází ráfek, nevidím důvod, proč by to mělo házet obuté,když pneu dosednou jak mají.
Předtím na těch ráfcích byly obuté Michelin Alpin A3 a na nich bylo dovažováno komplet do 15 na gumu,tak to vypovídá něco i o ráfcích.
Z mého pohledu jsou ty gumy prostě na pí*u a už bych je nechtěl.

zdenin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od zdenin » 09 říj 2010, 17:31

Tak jsem nasa dil vcera ty Dunlop SP Winter Sport 3D a ty manici co me to delali rikali uplne v pohode anemeli namitek.
Jen bych vas poprosil o radu na kolik je hustit? :?

nefakcenko

Příspěvek od nefakcenko » 20 říj 2010, 21:09

pankid píše:Zdravím, odebírám časopis D-Test, každý rok se dívám na testy hlavně zimních pneu a stále častěji se tam objevují nové celoroční od renomovaných výrobců a jsou v kategoriích se známkou dobré, tzn. s dobrými výsledky mezi zimními. Takže já letos na podzim vyzkouším GOODYEAR VECTOR 4SEASONS 195/60 R15 88 H. Ale díval jsem se i na ostatní, začínají je nabízet Pirelli, a dokonce znovu i Barum. Pokrok je patrný zřejmě i u směsí na tyto celoročáky.

Model Goodyear Vector 4Seasons lze s výhradami doporučit těm řidičům, kteří vyjíždějí jen za příznivého podzimního a zimního počasí. Nutno ale podotknout, že tyto relativně kvalitní celoroční pneumatiky nejsou levné, což stírá jejich výhodu celoročního užívání. mno a zajimalo by me když jsi koupim tyhle pneu tak jak to bude kdyz od dalsiho roku maji byt povine zimni pneu? nevi nekdo
astra G 1.4 16wolt X14Xe Astra do štatlu

Odpovědět