Vibrovani volantu

Vybíráte disky či plechy, nevíte co to je ET, či jaké kola se hodí na vašeho oplíka, zde najdete odpověď
manli2

Příspěvek od manli2 » 06 říj 2007, 03:26

těma čepama myslim hlavice řízení....
BMW e46 330i 3.0 R6 170kw

Reklama

Ajuschka
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ajuschka » 06 říj 2007, 09:56

jooo tak to nevim kde je... ale okostuju to... doufam, ze kvuli kontrole nebudu zase platit 1000 a pak mi reknou ze je vsechno oukej.... :roll: :? ovsem v tyhle dobe zoufalstvi dosahuje bodu mrazu a vazne premejslim ze astrindu prodam.... pac ted pojedu minimalne 2 krat do Nemec a jsem zvedava jak tam s tim klepanim dojedu.... :evil: :( ale dekuji za dalsi radu :idea:

AstraMan
Moderátor

Příspěvek od AstraMan » 06 říj 2007, 14:08

Mám v tom trochu zmatek, takže se zeptám postupně:

1) Disky jako takové jsou v pořádku? ( třeba bouchnuté, nebo opravované )
2) Pneu jsou také v pořádku? ( zdeformovaná třeba uvnitř kostra )
3) Co středící kroužky? ( Třeba některé úpravy na nich )
4) Pak už jedině překontrolovat vše na čem ten disk drží
My new car ( Opel Meriva A ) :arrow: AstraMan's blue scorpion - Z17DTH, 5DV.
My ex-car ( Opel Astra G ) :arrow: AstraMan's silver dragon - X20DTL, 5DV.
My motto :arrow: Činy jsou více, než slova !!!

Ajuschka
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ajuschka » 07 říj 2007, 11:17

AstraMan píše:Mám v tom trochu zmatek, takže se zeptám postupně:

1) Disky jako takové jsou v pořádku? ( třeba bouchnuté, nebo opravované )
2) Pneu jsou také v pořádku? ( zdeformovaná třeba uvnitř kostra )
3) Co středící kroužky? ( Třeba některé úpravy na nich )
4) Pak už jedině překontrolovat vše na čem ten disk drží

Cely kola jsou novy, takze disky jsou v pohode, jedno pneu jsem pred prazdninama o nakej plech docela sjela, ale po vyvazeni je to oukej a v pneu rikaj, ze tim to nemuze bejt.... krouzky byly objednavany spec na ty hliniky... Zitra jedu jeste do pneu, kde mi daj uplne novy zimaky co si ted budu kupoavt a ty nebudou na hliniku ale na plechu takze pojedu si nechat zkouknout tu geometrii... protoze krom Barumky nikde to neumej na hliniku.... :roll:

KOKO

Stejný problém

Příspěvek od KOKO » 07 říj 2007, 12:39

Ahoj, mám už dva roky stejný problém, ale na astře F. Na hlinikach to je des. od rychlosti 100-120 km/h to vybruje jak pera spanelskeho gauce o libankach. takze se snazim jezdit 130 nebo 90. Ale na zimnich to je uplne neco jineho. Taky je mam na plechu a uz tak ty tri sezony jety, ale vlolent se ani nepohne. Je to tema hlinikama. vyvazoval sem je taky asi dva krat a nepolepsilo se to. tlumice novy a nic. geometrie delana mnohokrat... proste na zimnich dobry, na hliniku na nic. A docela dost me to mrzi protoze to jsou moc pekny kolesa. Tesim se az prijdete na to co se s tim da delat. Ovsem pokud nezjistite ze se neda delat vubec nic. Preji hodne stesti. V zime az prezuju ja svoje zacnu resit taky. uvidime kdo bude driv uspokojen :)

Ajuschka
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ajuschka » 09 říj 2007, 20:12

ve ctvretk jedu do servisu... zoufale jsem tatoj dala auto at s tim neco udela a podiva se pod to auto... a zjistil ze na levy strane mam neco uvolneneho... takze v patek dam aktualni info... ;) :D

KOKO

?

Příspěvek od KOKO » 13 říj 2007, 11:49

tak kde je to info?:)

Saša

Příspěvek od Saša » 13 říj 2007, 12:18

KOKO-já bych se obrátil na firmu co opravuje hlin.disky,jednou jsem tam nechal opravovat bouchlý disk a byl jsem udiven co všechno dokážou změřit a opravit,jestli je nemáš od nových ale kupoval jsi starší mohly být bouchlé.Dokonce mi upravily disk který bouchlý nebyl ale vykazoval velké odchylky už z výroby. :roll:
ASTRA-G-1,6 -X16SZR,3dv.1999, ABS,4kotouč,4airbag,el.zrcátka,centrál,alarm, lité kola 16Allesio,křídlo Irmscher,Angel eyes,folie SunTek.
------
ASTRA-H-1,7CDTI-ENJOY,2005,ABS,4kotouč,8airbak,el.zrcátka,okna,centrál,AAC,CD30MP3,
16 origo Opel,OPC křídlo.
https://www.astra-g.cz/forum/viewtopic.php?t=2261

james11
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od james11 » 13 říj 2007, 18:24

Saša píše:KOKO-já bych se obrátil na firmu co opravuje hlin.disky,jednou jsem tam nechal opravovat bouchlý disk a byl jsem udiven co všechno dokážou změřit a opravit,jestli je nemáš od nových ale kupoval jsi starší mohly být bouchlé.Dokonce mi upravily disk který bouchlý nebyl ale vykazoval velké odchylky už z výroby. :roll:
odkaz na web? popř. jiný kontakt by byl?
<b>Astra 1,6 16V </b> http://sux.cz/252

jablkys
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jablkys » 15 říj 2007, 13:23

mno mne to robilo tiež a vyhodil som tie staré pneu a kupil som nove trocha drahšie a prestaloto... teraz som kupil novu ňastru a robi to zase ale kola su uplne vydrate.. tak som kupil nove kola a zase to prestalo...
opel astra 1,6 3dverová červená
opel astra 1,6 5dverová modrá

Brano

Příspěvek od Brano » 29 říj 2007, 09:46

Nazdar
Rovnaky problem som riesil aj ja na zimnych pneu s plechacmi a na letnych s ALU diskami a bol som z toho zufaly. Momentalne to prestalo vibrovat na oboch takze tu su moje postrehy a skusenosti:
ZIMNE:
treba 100% prevazit pneumatiky. Minuly rok som kupil nove zimne pneu MP 58 (195/60 R15) a hadzalo to uz od 90kmh. Pritom som stal nad tým manikom co mi to prezuval a videl som ze vsetky kolesa boli vyvazene na nulu !!! Tak som mu to reklamoval a zase som videl, ze je to yvvazene presne na nulu ale nic sa nezlepsilo. Isiel som teda do druheho servisu a tam som to dal prevazit a chybalo 5-10 g zavazia na prednych. Odvtedy je pokoj...
LETNE:
rovnaky problem a nepomahalo ani vyvazenie presne na nulu v dvoch roznych servisoch. Isiel som teda k tomu chlapikovi co mi vyvazil zimne a pomohlo to. Vsimol som si, ze ked nasadzoval ALU disk na vyvazovacku tak tam dal taky konusovy medzikus, ktory v predchadzajucich servisoch nedali !!! Po vyvazeni na nulu bolo vsetko OK
Origos prispevok je tu http://www.opelastra.cz/forum/read.php? ... #msg-40450

DOLEZITE:
Je velmi dolezite mat ciste dosadacie plochy na diskoch aj napravach. Este ked mi to vibrovalo som skusal ocistit tieto plochy. Mal som tam vrstvu necistot a vodneho kamena. Po odstraneni sa to ciastocne zlepsilo ale neodstranilo uplne.

Ajuschka
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ajuschka » 29 říj 2007, 15:34

takzeeeee a ja zase zjistila... zeee.... kdyz mi do hliniku avali ty stredovy krouzky ze to nebyli presne oni, navic se drobek vic vymackali atd. takze na leto si nechavam vytvorit nove silnejsi a vetsi krouzky a jak v servise tak v pneu rikali, ze by to melo pomoci... uvidim v zimne na zimakach- nebo spis az prezuju... takzeee.... zatim klepu dal :D :D :D

strelec
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od strelec » 04 lis 2007, 20:30

Já dnes nahodil na auto zimni kola a vibrovani volantu zmizelo. Mám podezření na litá kola. Nevíte kde je opravují?
Opel Astra G Caravan 1.8 16V X18XE1

Odpovědět