Vibrovani volantu
- Reklama
- Ajuschka
- Kontaktovat uživatele:
jooo tak to nevim kde je... ale okostuju to... doufam, ze kvuli kontrole nebudu zase platit 1000 a pak mi reknou ze je vsechno oukej.... ovsem v tyhle dobe zoufalstvi dosahuje bodu mrazu a vazne premejslim ze astrindu prodam.... pac ted pojedu minimalne 2 krat do Nemec a jsem zvedava jak tam s tim klepanim dojedu.... ale dekuji za dalsi radu
Mám v tom trochu zmatek, takže se zeptám postupně:
1) Disky jako takové jsou v pořádku? ( třeba bouchnuté, nebo opravované )
2) Pneu jsou také v pořádku? ( zdeformovaná třeba uvnitř kostra )
3) Co středící kroužky? ( Třeba některé úpravy na nich )
4) Pak už jedině překontrolovat vše na čem ten disk drží
My new car ( Opel Meriva A ) :arrow: AstraMan's blue scorpion - Z17DTH, 5DV.
My ex-car ( Opel Astra G ) :arrow: AstraMan's silver dragon - X20DTL, 5DV.
My motto :arrow: Činy jsou více, než slova !!!
My ex-car ( Opel Astra G ) :arrow: AstraMan's silver dragon - X20DTL, 5DV.
My motto :arrow: Činy jsou více, než slova !!!
- Ajuschka
- Kontaktovat uživatele:
AstraMan píše:Mám v tom trochu zmatek, takže se zeptám postupně:
Cely kola jsou novy, takze disky jsou v pohode, jedno pneu jsem pred prazdninama o nakej plech docela sjela, ale po vyvazeni je to oukej a v pneu rikaj, ze tim to nemuze bejt.... krouzky byly objednavany spec na ty hliniky... Zitra jedu jeste do pneu, kde mi daj uplne novy zimaky co si ted budu kupoavt a ty nebudou na hliniku ale na plechu takze pojedu si nechat zkouknout tu geometrii... protoze krom Barumky nikde to neumej na hliniku....
Stejný problém
Ahoj, mám už dva roky stejný problém, ale na astře F. Na hlinikach to je des. od rychlosti 100-120 km/h to vybruje jak pera spanelskeho gauce o libankach. takze se snazim jezdit 130 nebo 90. Ale na zimnich to je uplne neco jineho. Taky je mam na plechu a uz tak ty tri sezony jety, ale vlolent se ani nepohne. Je to tema hlinikama. vyvazoval sem je taky asi dva krat a nepolepsilo se to. tlumice novy a nic. geometrie delana mnohokrat... proste na zimnich dobry, na hliniku na nic. A docela dost me to mrzi protoze to jsou moc pekny kolesa. Tesim se az prijdete na to co se s tim da delat. Ovsem pokud nezjistite ze se neda delat vubec nic. Preji hodne stesti. V zime az prezuju ja svoje zacnu resit taky. uvidime kdo bude driv uspokojen
KOKO-já bych se obrátil na firmu co opravuje hlin.disky,jednou jsem tam nechal opravovat bouchlý disk a byl jsem udiven co všechno dokážou změřit a opravit,jestli je nemáš od nových ale kupoval jsi starší mohly být bouchlé.Dokonce mi upravily disk který bouchlý nebyl ale vykazoval velké odchylky už z výroby.
ASTRA-G-1,6 -X16SZR,3dv.1999, ABS,4kotouč,4airbag,el.zrcátka,centrál,alarm, lité kola 16Allesio,křídlo Irmscher,Angel eyes,folie SunTek.
------
ASTRA-H-1,7CDTI-ENJOY,2005,ABS,4kotouč,8airbak,el.zrcátka,okna,centrál,AAC,CD30MP3,
16 origo Opel,OPC křídlo.
https://www.astra-g.cz/forum/viewtopic.php?t=2261
------
ASTRA-H-1,7CDTI-ENJOY,2005,ABS,4kotouč,8airbak,el.zrcátka,okna,centrál,AAC,CD30MP3,
16 origo Opel,OPC křídlo.
https://www.astra-g.cz/forum/viewtopic.php?t=2261
- james11
- Kontaktovat uživatele:
odkaz na web? popř. jiný kontakt by byl?Saša píše:KOKO-já bych se obrátil na firmu co opravuje hlin.disky,jednou jsem tam nechal opravovat bouchlý disk a byl jsem udiven co všechno dokážou změřit a opravit,jestli je nemáš od nových ale kupoval jsi starší mohly být bouchlé.Dokonce mi upravily disk který bouchlý nebyl ale vykazoval velké odchylky už z výroby.
<b>Astra 1,6 16V </b> http://sux.cz/252
Nazdar
Rovnaky problem som riesil aj ja na zimnych pneu s plechacmi a na letnych s ALU diskami a bol som z toho zufaly. Momentalne to prestalo vibrovat na oboch takze tu su moje postrehy a skusenosti:
ZIMNE:
treba 100% prevazit pneumatiky. Minuly rok som kupil nove zimne pneu MP 58 (195/60 R15) a hadzalo to uz od 90kmh. Pritom som stal nad tým manikom co mi to prezuval a videl som ze vsetky kolesa boli vyvazene na nulu !!! Tak som mu to reklamoval a zase som videl, ze je to yvvazene presne na nulu ale nic sa nezlepsilo. Isiel som teda do druheho servisu a tam som to dal prevazit a chybalo 5-10 g zavazia na prednych. Odvtedy je pokoj...
LETNE:
rovnaky problem a nepomahalo ani vyvazenie presne na nulu v dvoch roznych servisoch. Isiel som teda k tomu chlapikovi co mi vyvazil zimne a pomohlo to. Vsimol som si, ze ked nasadzoval ALU disk na vyvazovacku tak tam dal taky konusovy medzikus, ktory v predchadzajucich servisoch nedali !!! Po vyvazeni na nulu bolo vsetko OK
Origos prispevok je tu http://www.opelastra.cz/forum/read.php? ... #msg-40450
DOLEZITE:
Je velmi dolezite mat ciste dosadacie plochy na diskoch aj napravach. Este ked mi to vibrovalo som skusal ocistit tieto plochy. Mal som tam vrstvu necistot a vodneho kamena. Po odstraneni sa to ciastocne zlepsilo ale neodstranilo uplne.
Rovnaky problem som riesil aj ja na zimnych pneu s plechacmi a na letnych s ALU diskami a bol som z toho zufaly. Momentalne to prestalo vibrovat na oboch takze tu su moje postrehy a skusenosti:
ZIMNE:
treba 100% prevazit pneumatiky. Minuly rok som kupil nove zimne pneu MP 58 (195/60 R15) a hadzalo to uz od 90kmh. Pritom som stal nad tým manikom co mi to prezuval a videl som ze vsetky kolesa boli vyvazene na nulu !!! Tak som mu to reklamoval a zase som videl, ze je to yvvazene presne na nulu ale nic sa nezlepsilo. Isiel som teda do druheho servisu a tam som to dal prevazit a chybalo 5-10 g zavazia na prednych. Odvtedy je pokoj...
LETNE:
rovnaky problem a nepomahalo ani vyvazenie presne na nulu v dvoch roznych servisoch. Isiel som teda k tomu chlapikovi co mi vyvazil zimne a pomohlo to. Vsimol som si, ze ked nasadzoval ALU disk na vyvazovacku tak tam dal taky konusovy medzikus, ktory v predchadzajucich servisoch nedali !!! Po vyvazeni na nulu bolo vsetko OK
Origos prispevok je tu http://www.opelastra.cz/forum/read.php? ... #msg-40450
DOLEZITE:
Je velmi dolezite mat ciste dosadacie plochy na diskoch aj napravach. Este ked mi to vibrovalo som skusal ocistit tieto plochy. Mal som tam vrstvu necistot a vodneho kamena. Po odstraneni sa to ciastocne zlepsilo ale neodstranilo uplne.
- Ajuschka
- Kontaktovat uživatele:
takzeeeee a ja zase zjistila... zeee.... kdyz mi do hliniku avali ty stredovy krouzky ze to nebyli presne oni, navic se drobek vic vymackali atd. takze na leto si nechavam vytvorit nove silnejsi a vetsi krouzky a jak v servise tak v pneu rikali, ze by to melo pomoci... uvidim v zimne na zimakach- nebo spis az prezuju... takzeee.... zatim klepu dal