foukam stejne. na delsi trasu po dalnici foukam obe na 2,4 s plnym kufrem ale zase ne moc tezkym.Zigi píše:Když už jsme u toho tlaku v pneu, ptám se těch co maj 17", na kolik to foukáte? Jako normálně na cca 2.2 a 1.9 nebo jinak? Děkuji za odpovědi
Tlak v pneumatikach
- Princ William
Opel Astra G, 3DV, edice 100, 2/2000, X18XE1, polarmeerblau, kůže, 109.660 - 198.360 km PRODÁNO
- Reklama
Teda nejsem si jistej, ale nechápu proč by se měli 13" kola hustit jinak než 17". Objem vzduchu je sice jinej, ale tlak by podle mě měl být stejnej. Na víčku nádrže máte taky uvedeny pouze tlaky podle zatížení auta a ne podle rozměru gum. Větší tlak připadá v úvahu pouze když máte větší zatížení, ale ne větší kolo.
Pokud se pletu rád se nechám poučit.
Pokud se pletu rád se nechám poučit.
Astra G-caravan,100 edition,1.6 16V,Jungle Green
Re: Tlak
To je max. tlak v pneu a zaručené bezpačnosti, jinak podle údaje výrobce vozu,klf píše:Slyšel jsem, že tlak je napsán přímo na gumách, nevíte, kde bych ho tam našel? Hledal jsem hledal, ale zatím bez efektu.
čím těžší vůz, tím větší tlak!!
![Exclamation :!:](./images/smilies/icon_exclaim.gif)
spermin = hermin dříve X16XEL EDICE 100
od 15.10.2007- upravený AGR
nyní Civic
od 15.10.2007- upravený AGR
nyní Civic
- Princ William
Re:
Je to pravda, ať jsou 13 nebo 17 kola tak se hustí stejně (podle motoru). Traktor se hustí na cca 1,6 barů a taková závodnička kolo na cca 6-8 barůPrinc William píše:mam doma knizku s navodem k obsluze astry a jsou tam i 17" ale tlak se meni jen mezi motory ale ne mezi rozmery. tak to aspon pise opel. ja bych to take tak videl
![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)
Re:
Ja fukam 17" tiez na 2.5 predok a 2.3 zadok, alebo 2.5 obe napravy ked som zatazeny...a to turbo mam tiez...aj ked je to DieselMike píše:hodnoty husteni pro 17" kola vam sem muze napsat nekdo s Turbem, pac tam sou v zakladu. ja tu ted auto nemam a z hlavy to nevim....nicmene trojiku skousnou v pohode...
![Laughing :lol:](./images/smilies/icon_lol.gif)
- Mike.S
- Kontaktovat uživatele:
Re: Tlak v pneumatikach
a přesně podle toho foukám i jáPico píše:Hustenie je na štítku víčka palivovej nádrže.
![Cool 8)](./images/smilies/icon_cool.gif)
Old cars:
Škoda 120L
Škoda Felicia Combi LXi
Actual car:
..........Holden Zafira|1.8 16V|Z18XE|by Mike.S.........
Škoda 120L
Škoda Felicia Combi LXi
Actual car:
..........Holden Zafira|1.8 16V|Z18XE|by Mike.S.........
tak u tlaku penu, absolutne nevim.
ja mam 1.6 16v caravanek vybaveni elegance s klimou.
kdyz nastavim podle vycka nebo podle nekterych tabuky mi to auto absolutne plave.
kdy zse ptam nejakeho pneu-technika .. cumi vsechny akorat na nejaky tabulku, vysledek nic moc.
ja mel pocit v lete u nejakych neznamych pneu tlak 2.7/2.4 ... kadej mi rekl ze je to moc. ale pri prezouvani na zimnych se zistilo ze mam povrch absolutne rovny. takze tlak spravne ... ja tomu nerozumim. muj autik ma vaha na prazdno skoro 1300 kg
ted v zimne mam 195/r60 sava eskimo3 ... (podle testy v svym kategorie nej ... ) jedu na 2.4/2.1 ... a zda se mi v poradku ... na leta gumy zatim nemam vybrany.
muze mi nekdo nejaky vyrobce doporucit? 195/R60 15"
nebo do konce ma nekdo na prodej 205/Rx 16-17" .... ?
ja mam 1.6 16v caravanek vybaveni elegance s klimou.
kdyz nastavim podle vycka nebo podle nekterych tabuky mi to auto absolutne plave.
kdy zse ptam nejakeho pneu-technika .. cumi vsechny akorat na nejaky tabulku, vysledek nic moc.
ja mel pocit v lete u nejakych neznamych pneu tlak 2.7/2.4 ... kadej mi rekl ze je to moc. ale pri prezouvani na zimnych se zistilo ze mam povrch absolutne rovny. takze tlak spravne ... ja tomu nerozumim. muj autik ma vaha na prazdno skoro 1300 kg
ted v zimne mam 195/r60 sava eskimo3 ... (podle testy v svym kategorie nej ... ) jedu na 2.4/2.1 ... a zda se mi v poradku ... na leta gumy zatim nemam vybrany.
muze mi nekdo nejaky vyrobce doporucit? 195/R60 15"
nebo do konce ma nekdo na prodej 205/Rx 16-17" .... ?
Opel Astra II (G) 1.6 16V Caravan Elegance
74/103 - X16XEL - 1998 - 222'222(12.2.2009)
muj milacek ... krasavice :-*
se omlouvam za gramaticky chyby v CJ, narodil jsem se v nemecku
a zase jsme u ty tabulky, kdyz nastavim to, co je tam napsani, mi to auto plave
Opel Astra II (G) 1.6 16V Caravan Elegance
- kabrioletak
tak ja original 16ky foukam podle manualu(viz.treba vicko nadrze) a to 2,5 v predu a vzadu 2,3 co se tyce letnich 17tek tak ty jsem foukal vsechny na 2,2 a kdyz jsem je pred zimou sundaval zjistil jsem ze mam na predni naprave vnitrky ohodne lepsi nez kraje na obou stranach gumy,tudis ze to mam pod hustene(malo nafoukle).zadni naprava byla jako nova sjete uplne stejne.nepocitoval jsem ze by to nejak plavalo a tvrdost byla taky docela dobra ze to neotravovalo,na jare koupim nove gumy a predek nafoukam vice ale taky netusim kolik tak.budu skouset tak at to zas neni moc neprijemne,zkusim 2,5 a budu sledovat ojeti.kamarad ma 18ky (neni to opel)a fouka to na 2,5 a ma stejny sjeti jako ja,rika ze by to stejne nefoukal vice nebod pak to je prej tvrde jak neco.
www.hairmarket.cz
www.tommutuning.cz
www.tommutuning.cz
catfish píše:a zase jsme u ty tabulky, kdyz nastavim to, co je tam napsani, mi to auto plave
Jenže to nemusí být zrovna tlakem v pnojmatykách.
![Surprised :o](./images/smilies/icon_surprised.gif)
OPEL ZAFIRA 2,2DTI Y22DTR OPC line 2005
https://www.automilacek.cz
https://www.automilacek.cz
- kabrioletak
dneska jsem se dival do veci od auta a nasel jsem rubriku husteni pneumatik na ruzne karosarske varianty i co se tyce pouzitych rozmeru gum.
![Very Happy :D](./images/smilies/icon_biggrin.gif)
www.hairmarket.cz
www.tommutuning.cz
www.tommutuning.cz