rozteče kol
rozteče kol
Ahoj kluci a slečny, možná to někteří z vás neví ale kola s roztečí 5 x 112 (audi, vw, mercedes a jiné) se dají použít na vůz Opel s roztečí 5 x 110. Pak už stačí jen koupit (sehnat) šrouby s plovoucím kuželem 1 ks cca 80 Kč a můžete na jaře jezdit. Pěkné kola s roztečí koncernu vw se shánějí líp jak oplácké kola 5 x 110. Pokud takové kola seženete, měli by jste použít i vymezovací plastový kroužek do středové díry. Já jsem to tak měl na zafiře a nic to nedělá, netřepe to s autem, nehází to. V Říši tak jezdí spousta západoněmeckých soudruhů.
ASTRA LA VISTA
- Reklama
-
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Re: rozteče kol
To je sice fajn, ale záleží taky na tvaru dosedací plochy šrouby. Ne všechny budou stejný jako Opel.
A vyloučený je použití orig. kol koncern (Škoda, Audi, VW, Seat), protože má středovku 57,1mm, Opel 65,1mm.
A vyloučený je použití orig. kol koncern (Škoda, Audi, VW, Seat), protože má středovku 57,1mm, Opel 65,1mm.
Už bylo dost...
ex:
1x Vectra C
6x Astra G
2x Astra H
1x Insignia ST
2x Corsa D
3x Combo C
1x Corsa A
ex:
1x Vectra C
6x Astra G
2x Astra H
1x Insignia ST
2x Corsa D
3x Combo C
1x Corsa A
A JE TAKOVÝ PROBLÉM DO KONCERNOVÝCH KOL VSADIT KROUŽEK ABY SE ZMĚNILA STŘEDOVÁ DÍRA Z 57,1mm NA OPLÁCKÝCH 65,1mm? NEBO NECHAT U SOUSTRUŽNÍKA DÍRU NA POTŘEBNÝ PRŮMĚR VYSOUSTRUŽIT? Já jsem nejen že vozil z Říše auta, ale i kola.Honz@ píše:To je sice fajn, ale záleží taky na tvaru dosedací plochy šrouby. Ne všechny budou stejný jako Opel.
Naposledy upravil(a) COBEIN dne 24 pro 2013, 19:51, celkem upraveno 1 x.
ASTRA LA VISTA
- denny
- Kontaktovat uživatele:
A taky bych řekl,že AUDI má 14 šrouby a Opel 12.
Jinak středová díra u koncernu při rozteči 5 x 112 je 70,4,takže kroužek lze použít,jen ty šrouby budou asi na prd.
Jinak středová díra u koncernu při rozteči 5 x 112 je 70,4,takže kroužek lze použít,jen ty šrouby budou asi na prd.
No já jsem v Říši kdysi takovou sadu koupil, dvě kola 7,5 J x 16 (5 x 110) a dvě kola 9 J x 16 (5 x 112) a díry na šrouby jsou tam stejné na všech kolech. Asi máte pravdu, hádat se nechci - nejsem vševěd. Kola o kterých tady píšu jsou v inzerci a stále je mám pod postelí. Hezké vánoce všem!
ASTRA LA VISTA
-
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
denny: U koncernu 5x112 je to vždy 57,1mm. U novějších Audi (od cca 03/2011) je to 66mm.
Ostatní: Šrouby jsou M14. M12 měl Favorit.
Nechávat soustružit díru do kola... OK, ale mně to už přijde jako zbytečná práce, je jednodušší sehnat jiný kola .
Ještě jednou k dosedací ploše - koncern má kužel (Opel by měl asi mít taky). Už jsem víckrát zažil, že díky dosedací ploše šrouby dochází k neustálému povolování kol. Na tohle se hodně zapomíná. Obzvlášť, když někdo použije šrouby z plecháčů a má neorigo ALU disky (pomineme, zda stačí délka šroubu). Často se totiž stává, že disky jsou pro úplně jiný tvar dosedací plochy. A buď "vyžvejkáte" disk nebo se kolo povoluje.
Ostatní: Šrouby jsou M14. M12 měl Favorit.
Nechávat soustružit díru do kola... OK, ale mně to už přijde jako zbytečná práce, je jednodušší sehnat jiný kola .
Ještě jednou k dosedací ploše - koncern má kužel (Opel by měl asi mít taky). Už jsem víckrát zažil, že díky dosedací ploše šrouby dochází k neustálému povolování kol. Na tohle se hodně zapomíná. Obzvlášť, když někdo použije šrouby z plecháčů a má neorigo ALU disky (pomineme, zda stačí délka šroubu). Často se totiž stává, že disky jsou pro úplně jiný tvar dosedací plochy. A buď "vyžvejkáte" disk nebo se kolo povoluje.
Už bylo dost...
ex:
1x Vectra C
6x Astra G
2x Astra H
1x Insignia ST
2x Corsa D
3x Combo C
1x Corsa A
ex:
1x Vectra C
6x Astra G
2x Astra H
1x Insignia ST
2x Corsa D
3x Combo C
1x Corsa A
Máš pravdu Honzo v tom že nechávat vysoustružit středovou díru je zbytečná práce, ale pokud by se někomu podařilo sehnat za dobrou kačku hezké kola a měly by menší středovou díru než potřebují na astru- zafiru a jiné Opely, tak bych já osobně vyhledal dobrého soustružníka a už by se zvětšovalo. Ale proti gustu........
Samozřejmě s tou dosedací plochou u šroubů má Honz@ pravdu, kolo určené pro šrouby s kuželovou dosedací plochou musí mít zase kužel, a ty kola které mají plochou (nevím jak to líp napsat) část kam má šroub dosednout tak zase potřebuje šroub k tomu určený. Ale to už jsme tady probírali, nechme tedy dveře otevřené ať může vejít ježíšek.....
Samozřejmě s tou dosedací plochou u šroubů má Honz@ pravdu, kolo určené pro šrouby s kuželovou dosedací plochou musí mít zase kužel, a ty kola které mají plochou (nevím jak to líp napsat) část kam má šroub dosednout tak zase potřebuje šroub k tomu určený. Ale to už jsme tady probírali, nechme tedy dveře otevřené ať může vejít ježíšek.....
ASTRA LA VISTA