hučení při zatáčení

Vybíráte disky či plechy, nevíte co to je ET, či jaké kola se hodí na vašeho oplíka, zde najdete odpověď
rychlyradim
Kontaktovat uživatele:

Re: hučení při zatáčení

Příspěvek od rychlyradim » 02 čer 2012, 12:25

vždyť se ložisko s čidlem ABS dá pořídit zde na foru za 2300,- Kč zn. SKF dovoz Německo - teď nevím od koho, ale je hodně známej :lol: jen mám díru v hlavě...a tato částka je poloviční oproti cenám autokelly!!!!! Já už si ho také pořizoval, příznaky byly úplně stejné jako zde popisujete! je prostě ložisko v háji ;-) viz Vavroch a philips412.
Každej říká vyměnit obě, u mně prdlačky....vyměnil jsem před 3roky za zde koupené a druhé neměněné slouží dál....ale samozřejmě se může stát..vyměním jedno a druhé za 14 dní :mrgreen:

Reklama

rychlyradim
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rychlyradim » 02 čer 2012, 13:46

Vavroch

Příspěvek od Vavroch » 02 čer 2012, 13:58

Velice děkuji za informace a ochotu, určitě na to mrknu a asi ho pořídím z Aukra .. na Autokelly ho maj pro běžný smrtelníky přes 5tis šmejdi :D
Opel Astra G, 1,6 16V, 74kw/101k, r.v. 1998 Comfort - ALU Dezent V, ostatní: stěrače AeroTwin;

Rabbit_Z22SE
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Rabbit_Z22SE » 02 čer 2012, 16:07

No já bych to viděl následovně: pokud je to ložisko tak se s tím ještě dá nějaký čas jezdit. (Kamarád jezdil s hučícím ložiskem asi půl roku a to i delší štreky kolem 150km naprosto v pohodě.) Teoreticky by se od ložiska mohlo zahřívat kolo takže můžeš opatrně zkusit chmátnout na přední kola a porovnat teplotu. Pokud je to ložisko tak se bude hučení časem zhoršovat.
Co se týká diagnostiky poloosy tak nevím. Každopádně kamarádovi praskla na Nissanu a potom to je na odtah, ale nic jinýho to nepoškodilo. Nebo by ještě mohl odejít kloub, ale to by snad měl odborník poznat že to je vylágrovaný.

No snad se ještě ozve někdo fundovanější.

rychlyradim
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rychlyradim » 02 čer 2012, 17:18

NO já už viděl u vozidla, když se šprajclo ložisko...vozidlo jelo naštěstí jen do cca 40km/h, nechtěl bych vidět co by se stalo kdyby jelo po dálnici.... :?

Odpovědět