Astra F 96 1.7TD, elektrika/elektronika
Astra F 96 1.7TD, elektrika/elektronika
Zdravím lidičky. Potřeboval bych menší pomoc, pokud by někdo odsud věděl. Astra F, r.v. 1996, 1.7TD. První věc je, že nefunguje ventilátor chlazení, ale ten pořešíme, to bude nejspíš žvýknutý drát nebo kaput čidlo/motorek ventilátoru.. Další věc je nejspíš elektrika/elektronika. Když nastartuju, nejede otáčkoměr a altík dobíjí, nebo spíš nedobíjí, 12,4V a po jízdě už auto člověk nenastartuje. Když ale člověk nechá auto aspoň pět minut brblat, rozjede se otáčkoměr a altík dobíjí v pořádku. Kde je tedy chyba?
Kostření, zkrat, RJ?
Kostření, zkrat, RJ?
- Reklama
Re: Astra F 96 1.7TD, elektrika/elektronika
Urcite hladaj chybu v alternátore.
Ok. Chtěli jsme vyměnit regulátor i s uhlíky, ale divné je, že když to chvíli brble a naskočí otáčkoměr, tak je všechno v pořádku. Mrknem na to tedy, až bude čas.
- Fritol
- Kontaktovat uživatele:
neni to isuzu motor ? mrkni jak na tom je baterka protoze myslim ze ty isuzu po nastartovani par minut dožhavujou... tudiš to par min nestiha dobíjet altik...
ASTRA-G-2.0 -X20DTL,Hatchback 5dv.1998
Diagnostika: op-com v.1.39 (CZ) / Hradec Kralové a okolí
to fritol : Mam Isuzu a nainstalovany voltmeter koli muzike. Na viac ako 13 V to trva po starte par sekund max. 5 . To ze prizhavuje je pravda , ale altik to musi stihat , ved na zhaveni je 70 A poistka a altik je 100 A . Je pravda ze kratko po starte kolise trochu napatie cca 0,5 V , ale nie pod 13 V , aj to len na volnobehu...
Baterka je dobrá. Dolitá, měřili jsme zátěžákem a drží hodně dlouho, jen prostě altík nedobíjí, pokud nejede otáčkoměr. Řemeny jsme měnili a dopínali, ale žádná změna, takže leda mrknem na ten altík no
- Luboš X17DTL
U mé bývalé F 1,7TD (X17DTL) mi po nastartování při zvýšených otáčkách pískal klíňák na altíku, po cca 15s přestal.Taky při tom otáčkoměr ukazoval cca 500 ot./min. Je to jev, kdy je klíňák už ojetý a žhavení dožhavuje ještě nějakou dobu po startu. Potom byl klid. Na zkoušku jsem vytáhl po startu pojistku žhavení a otáčkoměr naskočil okamžitě. Možná se ti zdá, že ti altík jede, ale jede ti třeba jen klíňák a řemenice na altíku stojí. Tak si to pořádně prověř.
Opel Astra F Caravan X17DTL (už má novou majitelku)=>
Astra G Caravan 1,7 DTi (na to se už jen dívám)=>
něco malého černého patří ženě a já nemám nic:-(
https://www.astra-g.cz/forum/viewtopic.php?t=10583
Řemeny jsme měnili oba, právě i ten na altíku. Napnutý by měl být dost, je tu nějaký DoDo napínák, ale relativně funguje. Ještě další možnost je prý kostření motoru. Uvidím, mrknem na to ještě. Každopádně díky
- Fritol
- Kontaktovat uživatele:
i v zimě ?marwi píše:to fritol : Mam Isuzu a nainstalovany voltmeter koli muzike. Na viac ako 13 V to trva po starte par sekund max. 5 . To ze prizhavuje je pravda , ale altik to musi stihat , ved na zhaveni je 70 A poistka a altik je 100 A . Je pravda ze kratko po starte kolise trochu napatie cca 0,5 V , ale nie pod 13 V , aj to len na volnobehu...
ASTRA-G-2.0 -X20DTL,Hatchback 5dv.1998
- Luboš X17DTL
A dodatečné ukostření altíku jsi udělal?MArtyCZ píše:Řemeny jsme měnili oba, právě i ten na altíku. Napnutý by měl být dost, je tu nějaký DoDo napínák, ale relativně funguje. Ještě další možnost je prý kostření motoru. Uvidím, mrknem na to ještě. Každopádně díky
Opel Astra F Caravan X17DTL (už má novou majitelku)=>
To fritol : Myslim ze aj v zime , ale uz si presne nepamatam. Viem , ale ze kontrolka zhavenia svieti , len ked je poriadna zima...
Kostření pořešíme, nejspíš v tom bude nějaký poser. Děkuju zatím
Pardon za doublepost, ale... nejspíš můžete lock, Astra půjde do šrotu, jak to tak vypadá... Dneska jsem dojel do Brna a začalo něco hnusně dřít. Vypadalo to na altík, který je mimochodem odepsaný nakonec, tak jsme ustřihli řemen, jenže... Jde to buď ze serva, nebo v horším případě z motoru (oleje je dost), takže tohle byl vážně akorát danajský dar... díky za pomoc