Svieti kontrolka emisii - žhaviče ???

Odpovědět
jozef.ondrus
Kontaktovat uživatele:

Svieti kontrolka emisii - žhaviče ???

Příspěvek od jozef.ondrus » 15 zář 2007, 15:26

Mam Astru 1.7 DTI r.v. 2000 asi rok bez akehokolvek problemu. Ale asi pre tyzdnom sa mi rozsvietila tato kontrolka. Tak som vycistil cele sanie a AGR (a ze tam toho bolo dost).

Myslel som si ze je po problemoch. Ale nie!

Potom som si vsimol ze svieti len po nastartovani zimneho motora (potom uz nezhasne).
Ale ak je motor zohriaty a nastartujem tak nesviet.

Zasiel som na diagnostiku a RJ vypisala chybu ZHAVICOV. Moze to byt ono?
Ked ano ako zistim ktory zhavic to je? Pripadne kolko stoji novy?

Taktiez som si vsimol ze mi nesvieti kontrolka zhavenia. Niekedy vzdy aspon preblikla!

P.S. len pre informaciu: bol som v servise a servisak mi povedal ze Opel zhavi az od -7°C je to pravda?

Dik za kazdy Vas nazor alebo radu!

Reklama

maxim

Příspěvek od maxim » 15 zář 2007, 16:22

tak zhavicky to myslim nebudou, kdyby byla nejaka spatna tak ti zustane na par sekund svitit kontrolka zhaveni. Zajimave je, ze ja mam ode dneska stejny problem, rano jsem nastartoval a svitila mi kontrolka (motor s bleskem :) )vypl jsem motor a uz se nerozsvitila, auto jelo normalne. Kdyz jsem po praci jel domu, zase se rozsvitila. Vypl jsem motor, ale nechal svitit kontrolky, svitila, 1 blikla a potom svitila porad. Po nastartovani jsem jel asi 20km, auto jelo uplne normalne a nesvitilo nic. Takze jestli ma nekdo zkusenost, tak muze napsat :idea:
ASTRA G 2.0Di Caravan ; X20DTL ; Z282 ; Mio A701
https://www.astra-g.cz/forum//viewtopic.php?t=4549
Obrázek

maxim

Příspěvek od maxim » 17 zář 2007, 09:39

tak chyba lavky, dnes jsem to nechal za kilo napichnout a fakt to byly zhavicky. jak jsem je menil, tak asi spatny kontakt. :wink:
ASTRA G 2.0Di Caravan ; X20DTL ; Z282 ; Mio A701
https://www.astra-g.cz/forum//viewtopic.php?t=4549
Obrázek

mildy

kontrolka

Příspěvek od mildy » 29 pro 2007, 12:26

Ak pri studenom motore zapneš žhavenie, tak ti najprv ta kontrolka zhasne a potom sa rozsvieti. Pri štartovaní ti to točí nie najlepšie akoby na 3 valce, pretože je 1 žhavič v prdeli. Po naskočení ti tá kontrolka svieti asi 20 sekúnd a ty počuješ trocha nepravidelný chod motora.
Potom zhasne a možeš ísť.
Netreba s tým ísť na diagnostiku jednoducho si premeráš žhaviče systémom +-, najprv daj dole zo žhavičov tie prepojovacie doštičky, až tak meraj. Jednoducho zlý žhavič nemá šťavu, vymeň ho a všetko je hotovo.
Stalo sa mi to minulý týždeň.

rodel99

Příspěvek od rodel99 » 29 pro 2007, 13:17

no ked som mal zly zhavic ja , tak som vzdy aj rano nastartovat bez problemov, akurat sa mi rozvietila kontrolka a po par sekundach zhasla , auto slo ako vzdy, bez problemov v servise zmerali ze jeden zhavic je ko, vymena cca 600sk, aspon tu u nas.

jozef.ondrus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jozef.ondrus » 02 led 2008, 20:45

Zas a znova!! Popisem sitauciu:

Zasvietila ta blba kontrolka. Zistil som ze je to zhavic (aj diagnostiak aj premeranie). Vymenil som chybny a bol pokoj. Po asi tyzdni otec kupil dalsie tri a po vymene "peklo" pokracovalo. :(

Tak som znova premeral zhavice a dalsi zly (uz z tych novych ale na inom mieste) tak som zas vymenil. Premeral som tie napichovacky kde sa davaju zhavice (ci nie zly kontakt) ale vsetky su OK.

Cize aj zhavice aj tie napichovacky su OK. Ale ta kontrolka stale svieti. Nema RJ nejaku pamat alebo nieco take (niekde som cital ze ma tak ci je to pravda)?????

Dakujem za VSETKY rady.

RomanK
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od RomanK » 04 led 2008, 21:13

Nech si na diagnostice udělat test relé doby žhavení. Mám zkušenost, že se relé při testu nechová jak má, ale přitom žhaví. ŘJ pak má diagnózu z relé žhavení, že nefunguje a rozsvítí kontrolku.
Astra 1.7 CDTI Caravan 2003 OPC line
Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
Diagnostika TECH 2 a GM MDI, programování a resetování řídících jednotek, zjišťování security kódů k jednotkám
http://www.carteam.cz tel: 777620300 nebo 777620301[/color]

susliak

Re: Svieti kontrolka emisii - žhaviče ???

Příspěvek od susliak » 07 led 2009, 20:00

Presne toto riesim teraz aj ja.Na par sekund mi svieti kontrolka a potom zhasne,uz sa aj potvrdilo meranim,ze je jeden zhavic out.Mam ho uz aj kupeny.
Ale chcem sa opytat.Daju sa kupit kable s tymi fajkami co idu na zhavice,popripade aspon vyrobne cislo toho kabla.Mat aspon cislo aby som to vedel objednat.
Dakuijem
Astra caravan i line Y20DTH

tomililinko
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od tomililinko » 01 úno 2009, 20:06

Zdravim, ako tak citam, tak mam stejny problem s kontrolkou emisii..Zacalo sa mi to prejavovat minuly tyzden, ked po starte mi ostala svietit tato kontrolka..po cca 10 - 20 s zmizla alebo ked som pridal plyn... siel som s tym na diagnostiku a zistili chybu " zhaviace rele", tak sme zlozili prepojky zo zhavicov, a pomerali, zistili sme, ze 2 su vadne, tka sme ich hned vymenili. auto dali opat na diagnostiku a napisalo bez zavad.. myslel som ze je po probleme, ale dnes opat po nastartovani studeneho motora ostala visiet tato kontrolka na 10 az 20 s, tak som z toho jelen. Auto startuje v pohode a aj zvuk nevyzera byt nepravidelny po nastartovani...mate s tym stale aj vy problem?? co mam este spravit s tym autom??

matrix666

Příspěvek od matrix666 » 19 říj 2011, 03:52

Caute mam astru g s motorom X20DTL! Mam mensi problem so zhavenim pri vonkajsej teplote cca -1°C sa mi ani nerozsvieti kontrolka zhavenia ale po odpojeni cidla teploty sa kontrolka rozsvieti! Co to moze byt? Bolo mi povedane ze to moze byt cidlo teploty motora! Poradte mi prosiiim! :oops:

Odpovědět