Přestalo jet a je cítit naftou.
Přestalo jet a je cítit naftou.
Ahoj všem,prosím vás o radu. Auto mi přestalo bez varování jet-svítí všechny kontrolky a v kabině je cítit nafta s výfuk. plyny.Přez pedály jsem si vyblikal chybu 0251 to by měla být řídící jednotka palivového čerpadla,ale když mi to napíchli v servisu na diagnostiku tak to napsalo chyba předvstřiku.Tak si nevím rady auto nejede a v servisu mi chtějí měnit čerpadlo a jeho řídící jednotku. Poradí mi někdo jestli to mám nechat měnit,nebo čím by to mohlo být a co s tí mám dělat???Předem děkuji za vaše rady a názory.
Naposledy upravil(a) MATES2 dne 17 led 2014, 20:39, celkem upraveno 7 x.
- Reklama
Re: Auto přestalo jet a v kabině je cítit výf.plyny s naftou
napis typ motora.. teda jeho kodove oznacenie
Astra G Caravan 2.0DI 60kW X20DTL r.v.98 (ABS, man. klima, el. okna, tempomat) foto
- denny
- Kontaktovat uživatele:
Je to nejspíš Y17DT.
Jednotka čerpadla se dá opravit zcela bez problému
http://www.opravyjednotek.cz/opravy-ele ... system.htm
a čerpadlo ať nechají být.
Mohlo se stát ,že odešel TCV ventil\ventil regulace předvstřiku\Denso 096360-0760.Dá se vyměnit na voze.Nebo se skrz něj natlačila nafta do svazku a možná až do hlavní jednotky\motoru\.
Pak je nutno jednotku rozebrat a vysušit a svazek,TCV ventil vyměnit.Jednotku čerpadla samo nechat opravit.Jednu repasovanou se zárukou tu mám.Podmínkou ,aby byla za 6500 je,že se v té tvé nikdo nehrabal.
Pro ukázku posílám obrázek s naftou v jednotce motoru.
Jednotka čerpadla se dá opravit zcela bez problému
http://www.opravyjednotek.cz/opravy-ele ... system.htm
a čerpadlo ať nechají být.
Mohlo se stát ,že odešel TCV ventil\ventil regulace předvstřiku\Denso 096360-0760.Dá se vyměnit na voze.Nebo se skrz něj natlačila nafta do svazku a možná až do hlavní jednotky\motoru\.
Pak je nutno jednotku rozebrat a vysušit a svazek,TCV ventil vyměnit.Jednotku čerpadla samo nechat opravit.Jednu repasovanou se zárukou tu mám.Podmínkou ,aby byla za 6500 je,že se v té tvé nikdo nehrabal.
Pro ukázku posílám obrázek s naftou v jednotce motoru.
Ahoj všem a díky za reakce.Motor je opravdu Y17 DT. JEDNOTKU UŽ MÁM JEDNOU ODBORNĚ PŘEPÁJENOU MIKROPÁJKOU OD ELEKTROMECHANIKA. Dnes jí vyndali a přepájeli mikropájkou jeden spoj a vrátili jednotku zpátky.Na diagnostice okamžitě závada zmizela a auto je podle diagnostiky v pořádku A BEZ ZÁVAD,ale nejde stále nastartovat.Zkoušeli i povolit přívod paliva ke vstřiku a zjistili,že z toho přívodu nejde nafta a-zároveň už byla tím zkoušením vybitá baterka.Tak mi řekli ať přijdu ráno,že baterku nabijí a že se jim občas stalo když na diagnostice závada zmizela a pak baterku dobili tak auto ráno začalo fungovat.Nemohli tím neustálím startováním udělat něco s čerpadlem když ke vstřikům už nešla nafta a je možné ,že to ještě může být tou jednotkou,když chyba zmizela a neobjevila se ani po několika pokusech nastartovat což se DŘÍVE objevovalo chyba předvstřiku?Ještě něco říkali,že to může způsobovat nějaký stop ventil na čepadle,který je potřeba při startování a vypínání motoru a že se mohl zaseknout nebo k němu nejde proud.Předem děkuji za vaše názory a rady
Re: Auto přestalo jet a v kabině je cítit výfuk.plyny s naft
Nikdo nic? Prosím poraďte,ať ty kutilové v tom servisu tomu autu ještě víc neublíží.Předem díky za vaše rady a názory
vsak ti denny napisal ze to moze byt TCV ventil... uvidis rano, mozno je to len baterkou
a poradit ti mozme tolko ze nedavaj to robit ludom ktory tomu nerozumeju...
a poradit ti mozme tolko ze nedavaj to robit ludom ktory tomu nerozumeju...
Astra G Caravan 2.0DI 60kW X20DTL r.v.98 (ABS, man. klima, el. okna, tempomat) foto
- denny
- Kontaktovat uživatele:
To druhé může být SPV ventil Denso (kat.č. 098300-0160a ten se dá taky vyměnit na voze-je sice potřeba trochu zručnosti a malinko upravené nářadí,ale jde to.
Ten je ovládán řídící jednotkou motoru\ta nahoře na motoru\,ale pokud je např plná nafty,tak to holt nefachčí.
Tuto jednotku mám použitou,odzkoušenou včetně immo a čipu-komplet 6000,-
Ten je ovládán řídící jednotkou motoru\ta nahoře na motoru\,ale pokud je např plná nafty,tak to holt nefachčí.
Tuto jednotku mám použitou,odzkoušenou včetně immo a čipu-komplet 6000,-
- Luboš X17DTL
Co vím já (od RomanaK) je to, že slabá baterka odpaluje právě ŘJ. Při větším poklesu dochází k nějakým...zvýšeným přechodům??? nebo co. Dej si do pořádku baterku, to je základ.
Opel Astra F Caravan X17DTL (už má novou majitelku)=>
Astra G Caravan 1,7 DTi (na to se už jen dívám)=>
něco malého černého patří ženě a já nemám nic:-(
https://www.astra-g.cz/forum/viewtopic.php?t=10583
Astra G Caravan 1,7 DTi (na to se už jen dívám)=>
něco malého černého patří ženě a já nemám nic:-(
https://www.astra-g.cz/forum/viewtopic.php?t=10583
Pokud by jsi potřeboval tak TCV ventil mám nový skladem za 3700 : http://auto.bazos.cz/inzerat/30658252/T ... u-OPEL.php
a SPV ventil použitý se zárukou taky mám.
a SPV ventil použitý se zárukou taky mám.
www.astradily.cz
Prodej nových autodílů za výhodne ceny, na Oply i ostatní značky, slevy z cen Autokelly 40%, plnění klimatizací, výměna čelních skel, montáž tažných zařízení
tel. 603 734 474
Prodej nových autodílů za výhodne ceny, na Oply i ostatní značky, slevy z cen Autokelly 40%, plnění klimatizací, výměna čelních skel, montáž tažných zařízení
tel. 603 734 474
Re: Auto přestalo jet a v kabině je cítit výfuk.plyny a naft
Ahoj všem a díky za vaše názory ,rady. Dnes auto asi na 3 sekundy nastartovali ale jen když při tom stříkali startovací sprej do sání,poté se objevilo i trochu nafty na přívodu ke vstřikůma a pak zase auto zhaslo a opět chyba 0251 chyba regulace předvstřiku.Takže mi vyndali řídící jednotku a nechali jí přepájet,bude hotová až zítra.Po vyndání řídící jednotky čerpadla auto znovu napojili na diagnostiku a zkusili nastartovat a znovu to ukázalo chybu 0251chyba regulace předvstřiku.Tvrdí mi,že je to normální a že když ta jednotka je vyndaná tak kdyby to bylo něco jiného-tak po vyndání té špatné jednotky by to ukázalo jinou další chybu a né tu stejnou.Co vy na to? Mě to přijde jako nesmysl,protože když je jednotka venku tak přece nemůže signalizovat diagnostika chybu na součástce která je vyndaná z auta ven. PŘEDEM DÍKY ZA VAŠE RADY A REAKCE
- denny
- Kontaktovat uživatele:
Nikdo nic? To si děláš kozy!Ti tady všichni meldujeme stále stejnou píseň.která je již dávno objevená.Proč jsi se nedomluvil s Alešem na diag,se Žralokem na zapůjčení jednotky?Proč zkoušíš startovat vozidlo s vymontovanou ,pro běh motoru docela důležitou součástkou?Vyndáš jednotku čerpadla a očekáváš,že auto pojede bez ní?
Jednotky máš DVĚ,komunikuješ diagnostikou s tou,co je na motoru ZVRCHU,ta co je pro čerpadlo a je vyndaná nemá komunikaci,s tou se fakt nedomluvíš.
P0251 je typická závada při totálním výpadku jednotky čerpadla-tedy i když ji někdo vyjme z vozu.
Pokud nám tady pitomcům nevěříš,tak začni brouzdat anglická,německá,italská ,polská a další Opel fora,zkus to i na Mazda forech\mají totiš stejný systema motor\a přelouskej ty stovky stránek.Pokaždé se dozvíš totéž.
Vykašli se na další a další přepájení jednotky ODBORNÝM ELEKTROMECHANIKEM,pujči si jednotku od Žraloka a víš na čem jsi za 10min a ne to řešit měsíc.
Toto jsou typické příznaky závady jednotky
Nejčastější závady
Info o produktu
Chybový kód P0251.
----------------
Auto jede špatně.
-----------------
Auto nestartuje.
------------------
Modely:
Astra 1.7D-T 1999-2003
Combo 1.7D-T 2000-2004
Corsa 1.7D-T 2000-2003
Už dříve jsem ti psal,že může být KO i SPV a TCV ventil.Bundeles je má za super peníze,taky ti to tu psal.
SPV je ten ventil řízení předvstřiku-P0251.
Jednotky máš DVĚ,komunikuješ diagnostikou s tou,co je na motoru ZVRCHU,ta co je pro čerpadlo a je vyndaná nemá komunikaci,s tou se fakt nedomluvíš.
P0251 je typická závada při totálním výpadku jednotky čerpadla-tedy i když ji někdo vyjme z vozu.
Pokud nám tady pitomcům nevěříš,tak začni brouzdat anglická,německá,italská ,polská a další Opel fora,zkus to i na Mazda forech\mají totiš stejný systema motor\a přelouskej ty stovky stránek.Pokaždé se dozvíš totéž.
Vykašli se na další a další přepájení jednotky ODBORNÝM ELEKTROMECHANIKEM,pujči si jednotku od Žraloka a víš na čem jsi za 10min a ne to řešit měsíc.
Toto jsou typické příznaky závady jednotky
Nejčastější závady
Info o produktu
Chybový kód P0251.
----------------
Auto jede špatně.
-----------------
Auto nestartuje.
------------------
Modely:
Astra 1.7D-T 1999-2003
Combo 1.7D-T 2000-2004
Corsa 1.7D-T 2000-2003
Už dříve jsem ti psal,že může být KO i SPV a TCV ventil.Bundeles je má za super peníze,taky ti to tu psal.
SPV je ten ventil řízení předvstřiku-P0251.
Ahoj Denny,děkuji ti za odpověd.Omlouvám se jestli jsem se blbě ptal,ale já už jsem z toho zoufalej,protože mám to auto v servisu nepojízdné a nemůžu s ním odjet a nehraju si s ním já, ale ty úkony co tu popisuji provádějí s mojím autem ty automechanici v autoservisu a protože ty jejich postupy se mi vůbec nelíbí, tak se snažím jen zjistit a poradit-jestli je to normální postup co mi s tím autem provádějí.
- denny
- Kontaktovat uživatele:
Evidentně se pustili do výzkumu již dávno objevených záležitostí.Vem to na lano a odvleč to k Alešovi,tam budeš vidět,že již nebude ''objevovat Ameriku'',Žralok je super maník a ten ti tu jednotku určo půjčí.Jezdí ke mě na opravy až od vás z Ostravy,známe se osobně.
No tak možná škoda, že jsem si tohoto vlákna nevšiml, na druhou stranu mě mohl majitel kontaktovat.
Anebo žraloka.
Zrovna teď řešíme se Žralokem to samé, mrtvou jednotku čerpadla na Astře člena Pepktek.
Ta samá příčina, on už jezdí s jednotkou půjčenou od žraloka, já mám vadnou jednotku doma, už jsem ji otevřel, musím říct, že je naprosto jasné, proč se odborníci brání brát do opravy už " opravované " jednotky
Anebo žraloka.
Zrovna teď řešíme se Žralokem to samé, mrtvou jednotku čerpadla na Astře člena Pepktek.
Ta samá příčina, on už jezdí s jednotkou půjčenou od žraloka, já mám vadnou jednotku doma, už jsem ji otevřel, musím říct, že je naprosto jasné, proč se odborníci brání brát do opravy už " opravované " jednotky
Zafira 2,2DTi Elegance 2005, Y22DTR, Diag. OP COM (EN v.1.45), EGR emulátor