Pustím plyn. pedál auto zacuká
Pustím plyn. pedál auto zacuká
Ahoj,
poslední dobou zjišťuji, že když pustím plynový pedál se zařazenou rychlostí, že auto trošku zacuká. Taky mi přijde, že se to zhoršuje. Dřív, když jsem při zařazené rychlosti pustil plyn, tak auto v klidu začalo plynule zpomalovat. Myslím, že se to lehce vyskytne i při přidání plynu. Byl jsem u RomanaK v Brně na diagnostice a na nic nepřišel. Kontroloval jsem silentbloky a ty se zdají být v pořádku. Setkal se někdo s podobným problémem? Děkuji za rady. Samozřejmě se jedná o auto v popisu
poslední dobou zjišťuji, že když pustím plynový pedál se zařazenou rychlostí, že auto trošku zacuká. Taky mi přijde, že se to zhoršuje. Dřív, když jsem při zařazené rychlosti pustil plyn, tak auto v klidu začalo plynule zpomalovat. Myslím, že se to lehce vyskytne i při přidání plynu. Byl jsem u RomanaK v Brně na diagnostice a na nic nepřišel. Kontroloval jsem silentbloky a ty se zdají být v pořádku. Setkal se někdo s podobným problémem? Děkuji za rady. Samozřejmě se jedná o auto v popisu
Opel Astra G Caravan 1.7DTi 16V 55kW
- Reklama
Re: Pustím plyn. pedál auto zacuká
U man sa to začína objavovat aj pri benzíne. Rovnaké príznaky posledný mesiac. Budem rád ak sa nájde riešenie.
Už som skúsil či nieje problém v kvalite benzínu, vyčistil škrtiacu, vyjazdil par nádrží s VIF a stále rovnako.
Už som skúsil či nieje problém v kvalite benzínu, vyčistil škrtiacu, vyjazdil par nádrží s VIF a stále rovnako.
ASTRA G 1.6 16V X16XEL-R 74kW rv.:2000
https://www.astra-g.cz/forum/viewtopic.php?f=47&t=26379
https://www.astra-g.cz/forum/viewtopic.php?f=47&t=26379
Já tankuji jedině na Benzině TopQ a přidávám aditiva, takže palivem to asi nebude Žhavicí svíčky, naftový filtr, prachový filtr, vše nové. Problém je v tom, že občas to nedělá.
Mě takhle cuká hlavně při studeném motoru a při pomalé jízdě na 1. 2. 3. rychlostní stupeň, když pustím plyn.. měnil jsem svíčky a nějak to nepomohlo, ani diag. nic neříkala. Benzin beru různě, do jisté míry by to tím mohlo být.. jak se motor zahřeje tak už je to téměř ok
______
X14XE
Z20LET OPC II
______
X14XE
Z20LET OPC II
______
Chlapi nedělejte v tom zmatek, Mirajsek tu řeší naftu, nepleťte do toho benzín.
Co třeba EGR, nepřidrhává pístek? Jen nápad, ale nedávno jsem cosi podobného viděl na 1,7čce.
Co třeba EGR, nepřidrhává pístek? Jen nápad, ale nedávno jsem cosi podobného viděl na 1,7čce.
Zafira 2,2DTi Elegance 2005, Y22DTR, Diag. OP COM (EN v.1.45), EGR emulátor
U mě je jedno zda je teplý či studený motor. Pozoruji to zjevně pořád. EGR jsem zatím neřešil, když jsem se včera vrátil od RomanaK s diagnostiky, kde nic nenašel. Zkoušel jsem odpojit váhu vzduchu. Vytáhl jsem tedy kabel a jel se projet. Hned ze začátku mi přišlo, že auto jde lépe do otáček, ale jakoby to pocukávalo a do kopce to ztrácelo na výkonu a musel jsem podřadit. Pak jsem dal kabel zpět, nastartoval a auto jelo lépe. Nevím zda to nebyl jen placebo efekt nebo je opravdu problém ve váze. Lze odpojit tímto způsobem i EGR?
To je v pořádku.Mirajsek píše:Zkoušel jsem odpojit váhu vzduchu, ale auto jelo snad ještě hůře.
Já ten zmiňovaný EGR taky v datech neviděl, ale když jsem ho vyndal z motoru, tak občas měl snahu se nepohybovat plynule.
Zkus ho vyndat, uvidíš. Když Roman nic nenašel, nic jiného ani nezbývá.
OK takže vymontovat a vyčistit? Zvládnu to doma nebo je třeba nějaké spešl nářadíčko? Možná mě ještě napadá, že když zlobí ten pedál, tak auto celkově trochu pocukává a jde hůře do otáček. Když pedál nezlobí, tak jde auto dobře. Nevím, zda to má souvislost.
Může to mít souvislost, jen je třeba si ujasnit, jestli je ta cukatúra způsobena pedálem nebo motorem.
Na EGR nic spešl nepotřebuješ.
Na EGR nic spešl nepotřebuješ.
Nachází se EGR za řídící jednotkou? Pokud ano, tak to bude docela mazec všechno odstrojit
Lze EGR ventil nějak "odstavit" stejně jaké váhu vzduchu vypojit a udělat zkušební jízdu bez něj nebo je to kravina?
Ahoj, mam ten samý problém ale u benzínu. Mě to škube při rychlosti 2,3. Tak kdyby někdo věděl kde muže byt chyba dejte vědět. Jinak egr, lišta, pal. filtr měněno a pořád to dělá motor x14xe.
Mne to takisto robí na benzíne a neviem si s tým dať rady
moje astra chcípala i za jízdy,oddělal jsem egr dal kus hliniku+motorovy silikon a je klid,egr je na 1 šroubu a zapojený už rok a ani žádná kontrolka nesvítí..benzin
5dv Z14XE(?kW,?Nm)bílý lak+černé dopln'ky+sport sedačky komplet nastavitelné+EGRoff+odhlučnění vozu+panel navigace samo-domo+OPCpředek+dvětrání kapoty+15''ZIMNI BLIZZAK-XENONY depo+OSTŘIK