astra g caravan 1.7 td problem s motorom
-
astra g caravan 1.7 td problem s motorom
Zdravim.mam astru 1.7 na aute oznacenie TD je to rok 1998 ale v papieroch je 2002 a vraj je to motor DTi.auto mam v servise asi 3 mesiace.zacalo to tak ze jedneho dna som siel na benzinku, cca 3 km a trosku som autu pridal, bolo studene, a ked som znova nastartoval zacalo hrozne klepat v motore ako ked sa ventil stretne s piestom a preplo ma do nudzoveho rezimu.auto som odstavil a nechal som ho asi hodinu stat, chybalo tam troska oleja tak som doplnil po MAX a zasa islo normalne.po 2 dnoch sa to opakovalo a zasa hrozny klepot, par krat som znova startoval a islo.potom sa to stavalo castejsie, tak som siel do servisu.diagnostika ukazala problem s cerpadlom- vysokotlaky ventil.tak islo na kontrolu, rozobraly ho, vycistily, nastavily, chyba tam nebola ziadna a 330 eur fuc.dufal som ze to pomoze, ale nic.teraz pre istotu stale skapina.neviem co uz stym mam robit.nove rozvody, zhavice, cerpadlo ok, turbo a EGR ok, jedine co tam je ze vakuova pumpa prepusta olej ale vraj by to nemalo sposobovat tuto zavadu. Ak mi niekto vie dat aspon malu radu budem vdacny lebo som uz zufaly a auto bolo uz v 4 servisoch a nic.
- Reklama
Re: astra g caravan 1.7 td problem s motorom
napis typ motora - pozri v papieroch, mas asi X17DLT alebo Y17DT potom sa da k tomu napisat nieco viac
odkial si? ma tam niekto diagnostiku?
odkial si? ma tam niekto diagnostiku?
Astra G Caravan 2.0DI 60kW X20DTL r.v.98 (ABS, man. klima, el. okna, tempomat) foto
mato poriadne si precitaj zaciatok co pise,skus napisat na opel forum sk este tam by sa niekto nasiel na diagnostiku aby si nemusel do servisov
[color=#000000]Mirdova2908-Tempomat,4xEl.okna,Pp od davida a mnoho dalsich veci[/color]
Kia ceed 1.6crdi 94kw,2013
-
no papiere pri sebe nemam, na diagnostike uz par krat bolo, aj u znameho aj v opli.diagnostika ukazala poruchu vstrekovacieho cerpadla tak som ho vymenil ale nic sa nezlepsilo.dnes islo na diag. do opla ale neviem este nic.ja som z Malaciek a auto mam v Bratislave...............Inak mal som v astre napojeny powerbox, bolo na nom oznacenie DTi, myslel som ze ta porucha je sposobena tym ale po odpojeni to bolo rovnake, oznacenie motora Y17DTL, mam este dotaz, da sa odpojit imobilizer, lebo vraj mi roby problemy, motor uz ide, len par krat toci kym naskoci a chvilu svieti kontrolka motora a diagnostika ukazuje 2 chyby snimac tlaku vzduchu ci co, ten je niekde v sani a snimac pri turbe, ale oba su v poriadku takze neviem
-
neviete nikto poradit? to startovanie je strasne, podari sa mi tak na treti krat aj to musim ked naskoci ho vytocit do 2500 otacok aby sa vypla kontrolka poruchy motoru a potom ide normalne, ak to nevytocim tak zdochne
no immobilizer sa da odpojit aj cez op-com.snimac tlaku vzduchu je vaha vzduchu a ako vies ze je v poriadku a snimac pri turbe je MAP.
[color=#000000]Mirdova2908-Tempomat,4xEl.okna,Pp od davida a mnoho dalsich veci[/color]
je to uplne offtopic: imobilizer sa da vypnut natrvalo? tak ze ho auto nebude vyzadovat?
Astra G Caravan 2.0DI 60kW X20DTL r.v.98 (ABS, man. klima, el. okna, tempomat) foto
-
vaha a map boli skusane na druhom aute, takze bude vraj problem niekde v elektrike a vraj moze robit kraviny imobilizer mozno aj alarm lebo ten je asi dorabany a boh vie ako to ten elktrikar robil.som s toho auta zufaly, jazdil som na nom 3 mesiace a pol roka ho taham po servisoch, uz mam vymeneny takmer cely motor a uz len to startovanie hapruje, musim niekoho zohnat kto sa v astre vyzna do elektriky a nech to pozrie. dik za radu
Skús zistiť niečo na opel club.sk alebo ak to nemáš ďaleko do brna k romanoviK-opeldily brno ten tí určite pomôže
-
no do brna to nemam moc daleko, asi 90 km. skusim sa snim nejako skontaktovat, dik za radu
-
zaujimala by ma jedna vec, ked odpijim cidlo teploty motora tak sa mi zapnu oba ventilatory a auto nastartuje v pohode, ked ho znova zapojim tak zasa to zle startuje a ventilatory sa nezapnu, cidlo som samozrejme vymenil ukazovala to aj diiagnostika tak neviem kde moze byt problem
U Romana v Brně jsi už byl?
https://www.astra-g.cz/forum/viewtopic.php?f=7&t=10584&start=0
Astra Caravan 1,7 DTi Y17DT N-Joy stříbrná metalíza, 1/2004.
+ nějakej VW k tomu
Astra Caravan 1,7 DTi Y17DT N-Joy stříbrná metalíza, 1/2004.
+ nějakej VW k tomu
-
nie keby som tam nahodou nechal auto tak by bol problem sa dostat domov ale nasiel som chalana v Lozorne co robi ople a vyzera to ze mam zle nastaveny predvstrek
-
Takže auto je opravene, tak vám opíšem udalosti.pri problemoch ako som písal vyšie, išlo auto na diagnostiku v OPLI a bolo mi povedané ( klasika od pánov z OPLU) že je vadne čerpadlo, následne som zobral čerpadlo ( Agát diezel Pezinok) no tam som za dozvedel ze čerpadlo je takmer nové, že muselo byt pred par mesiacmi menené ale aj tak ma stála kontrola 350 EUR. Po odovzdaní čerpadla a namontovaní ( Rozvody nahodili pôvodné ) mi bolo oznámené že rachot motora prestal ale je problem zo štartovaním. Nasledovala výmena rozvodov za nové ( pôvodné boli vporiadku ) asi pre istotu, no nič sa nezmenilo. stále sa hrali s diagnostikou a nasledovali výmeny rôznych čidiel - zameraly sa hlavne na čidlo teploty motora, pretože po odpojení tohto čidla motor naskočil bez problemov, no samozrejme mechanici krútily hlavami a skoncilo to verziou ze asi bude problem v elektrike, mozno imobilizer. tak auto išlo k elektrikárovi, ten v prvom rade mi odcvakol POWER BOX, vraj to moze robit on a tiež musel vymeniť káble ( asi ich zle pospajal po odpojeni POWER BOXU ) ale žiadna zmena nenastala a samozrejme POWER BOX je vporiadku, takže zasa len vzniknutá škoda a navyše auto s pôvodným výkonom. po týždni krútenia hlavami a diagnostikovaní začaly vinu hádzať na imobilizér. po tolkej narobenej škode som sa rozhodol že auto si zoberiem a rýchlo sa ho zbavím. kedže auto som niesol do servisu začiatkom júna a tieto akože opravy trvali 7 mesiacov bol už december a vonku sneh, tak som ich poprosil ci by mi aspoň prehodily kolesa na zimne kotré som im doniesol a to bola tiez chyba. prišiel som pre auto a bolo mi povedané že sa zlomil zadný tlmič ked dvíhali auto, ale že musel byť poškodený tak preto sa zlomil. samozrejme že tlmice boli v poriadku takže neviem čo stím robili. samozrejme ze mam vzduchové tlmiče s reguláciou výšky tak nove budú zasa pekne drahé. po tolkej škode som dal auto vymenil zo známim no stále mi to nedalo a snazil som sa príst na závadu. skúsili sme druhý OPEL servis a ked po diagnostike povedali znova čerpadlo hned sme odišli. nasledovalo pár telefonátov a nakoniec po pár dňoch hladania zaparkovalo auto v jednej dedinke v malej dielni a tam sa stal zázrak. chalan celí výkend rozmýšlal nad tým co tam robili , všetko som mu vysvetlil od uplného začiatko ako vznikol problém a co menili a výsladky diagnostiky. po kontrole motoru krútil hlavou co tam vyviedli hlavne nad hadickami a pumpickou na naftu co tam dali, sice som nevedel naco ked nafta nepadala ( asi pre istotu ). v pondelok tohto týždňa mi zazvonil telefon a auto v poriadku. Závada ----- ZLE NAHODENE ROZVODY----- !!!! chalanovi to nedalo a skusil ich nahodit znovu a auto krasne nastartovalo a ide ako divé. takže debatovaním co som autom robil pred závadou sme dosli nato že mne preskocil rozvod ( prisliel som na Benzinku pred zastavenim auta som vypol motor a zotrvacnostou som par metrov presiel s vypnutim motorom a zaradil som jednotku no auto este uplne nestalo --- strasne som sa ponahlal --- a vtedy mi rozvod preskocil, lebo po nastartovani zacalo auto strasne rachotat a skocilo do nudzáku. tak na príčinu sme prisli takze ked to zrátam zbytocne som vyhodil do vetra priblizne 1000 EUR, Power box co nieje tiez najlacnejsia zalezitost mam v kastlíku a ktomu výmena tlmicov a este robota, stalo ma to zhruba tolko za co som AStru kúpil. mohol som mat dve a teraz nemam ani jednu. nejde mi len do hlavy ze takzvaný Odborníci nato neprisli aj ked som im povedal co som na tej pumpe spravil a nech pozru rozvodi, trvalo im to 7 mesiacov a pripravili ma o dalsie auto, chalan z dediny to za výkend spravil a stalo ma to par EUR. no stale nechapem co dokaze narobit posunuty rozvod, no snad vam to nejako pomoze bred zbytocnim rozhadzovanim penazi. nehnevajte sa za moj dlhý článok ale aspon to pochopite ako to bolo a ponaučenie ASTRA JE VELMI CITLIVA NA ROZVODY. prajem vela stastnim kilometrov ostatnym Astrakom, ja zial som ju dal prec .
Zdravím.
Neviem presne do ktorej témi to dať tak ak som netrafil premiestnite to do správnej. Ď.
Dnes som čistil EGR a všimol som si že je trochu oleja aj na vakuovej pumpe. Tak som odkrútil tri skrutky a dal dolu to krajné veko z ktorého je napojená tenká hadička a vo vnútri je taký valček. Pd vekom je tenké tesnenie. Niekde som čítal že vo vakuovej pumpe nemá byť žiadny olej no keď som dal dolu to veko tak mi odtial vytieklo asi za štamprlík oleja. Znamená to že mám už zlú vákuovú pumpu a onedlho úplne odíde ? Jedná a o auto Opel Astra F,r.v.97, motor X17DTL.
Písal som aj v téme : https://www.astra-g.cz/forum/viewtopic.p ... 4&start=90 kôli turbu tak neviem či to môže všetko neako súvisieť. Doteraz som z autom nemal problém len keď tu čítam príspevky tak sa obávam že vypovedá motor svoju lehotu. Má na tachometri 206500km no bolo dovezené a boli stáčané kylometre čiže koľko v skutočnosti má nabehanéto nik nevie.
A ako na potvoru keď som to všetko zložil som zistil že mi nejde otáčkomer a to tak že keď naštartujem ostane spadnutý no keď pridám plyn tak na 2100ot. ako zopína turbo sa ručička zvihne a keď plyn pustím tak ručička ostane na 1050ot. no ja mám nadstavený voľnobeh na 950ot. Tak teraz neviem čo sa mohlo stať.
ďakujem za rady.
Neviem presne do ktorej témi to dať tak ak som netrafil premiestnite to do správnej. Ď.
Dnes som čistil EGR a všimol som si že je trochu oleja aj na vakuovej pumpe. Tak som odkrútil tri skrutky a dal dolu to krajné veko z ktorého je napojená tenká hadička a vo vnútri je taký valček. Pd vekom je tenké tesnenie. Niekde som čítal že vo vakuovej pumpe nemá byť žiadny olej no keď som dal dolu to veko tak mi odtial vytieklo asi za štamprlík oleja. Znamená to že mám už zlú vákuovú pumpu a onedlho úplne odíde ? Jedná a o auto Opel Astra F,r.v.97, motor X17DTL.
Písal som aj v téme : https://www.astra-g.cz/forum/viewtopic.p ... 4&start=90 kôli turbu tak neviem či to môže všetko neako súvisieť. Doteraz som z autom nemal problém len keď tu čítam príspevky tak sa obávam že vypovedá motor svoju lehotu. Má na tachometri 206500km no bolo dovezené a boli stáčané kylometre čiže koľko v skutočnosti má nabehanéto nik nevie.
A ako na potvoru keď som to všetko zložil som zistil že mi nejde otáčkomer a to tak že keď naštartujem ostane spadnutý no keď pridám plyn tak na 2100ot. ako zopína turbo sa ručička zvihne a keď plyn pustím tak ručička ostane na 1050ot. no ja mám nadstavený voľnobeh na 950ot. Tak teraz neviem čo sa mohlo stať.
ďakujem za rady.