JAKOU POUŽÍVÁTE NAFTU

1martin1

JAKOU POUŽÍVÁTE NAFTU

Příspěvek od 1martin1 » 31 říj 2010, 15:53

ZDRAVÍM VŠECHNY NAFŤÁKY.
ZAJÍMALO BY MĚ JAKÉ MÁTE ZKUŠENOSTI S NAFTOU NA NAŠICH ČERPAČKÁCH A JAKÁ NAFTA VÁM NEJVÍC VYHOVUJE?
JÁ MÁM STARŠÍ ZAFIRU 2,0 DTI r.v.2000 74kw A NELIJU TAM NIC JINÉHO NEŽ VERVA DIESEL CO JE NA ČERPACÍCH STANICÍCH BENZINA.JELIKOŽ JE MOJE AUTO UŽ STARŠÍ TAK TO JDE NA MOTORU A JEHO HLUKU ZNÁT A TO HLAVNĚ PŘI RANNÍCH STARTECH,ALE OD TÉ DOBY CO TAM LIJU VERVU DIESEL TAK JE TO O NĚČEM JINÉM MOTOR VÝRAZNĚ ZTICHL A LÍP TO JEDE A TO NEJSEM ŽÁDNÝ ODBORNÍK A POZNÁM TO.TAHLE NAFTA MÁ VYŠŠÍ CETANOCÉ ČÍSLO NEŽ OSTATNÍ A JE TO FAKT ZNÁT.NEDÁVNO JSEM MĚL V RUCE ČLÁNEK,KTERÝ SE JMENOVAL --DŮVĚŘUJ,ALE POMĚŘUJ A BYL TAM TEST RUZNÝCH NAFT OD BENZINEK-SCHELL,OMW,AGIP A JÁ NEVÍM,KTERÉ JEŠTĚ A NEJLÍP DOPADLA PRÁVĚ VERVA DIESEL.JESTLI TEN ČLÁNEK NAJDU TAK HO SEM VLEPÍM BYLO TO DOCELA ZAJÍMAVÉ ČTENÍ.JOO A BYLO MI ŘEČENO,ŽE DO TÉHLE NAFTY UŽ NEMUSÍM LÍT ŽÁDNÉ ADITIVA ANI V ZIMĚ,ALE TO SI JEŠTĚ RADĚJI OVĚŘÍM.ZATÍM ZDAR
OPEL ZAFIRA,2,0 DTI,2000,STŘÍBRNÁ METLA
ObrázekObrázek

Reklama

Fritol
Kontaktovat uživatele:

Re: JAKOU POUŽÍVÁTE NAFTU

Příspěvek od Fritol » 31 říj 2010, 15:54

no ja jsem nejvíc spokojenej s Benzinou Verva diesel..
ASTRA-G-2.0 -X20DTL,Hatchback 5dv.1998
Diagnostika: op-com v.1.39 (CZ) / Hradec Kralové a okolí

MAX - CZ
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MAX - CZ » 31 říj 2010, 16:04

Kvalitní!!! A hlavně netankuju v ČR :lol:
OPEL ZAFIRA 2,2DTI Y22DTR OPC line 2005

https://www.automilacek.cz

DaveRR
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DaveRR » 31 říj 2010, 16:09

Verva nebo Agip dieseltech 8)

susliak

Příspěvek od susliak » 31 říj 2010, 17:00

Agip
Astra caravan i line Y20DTH

1martin1

Příspěvek od 1martin1 » 01 lis 2010, 09:40

ještě jsem se na stránkách benzina.cz.dozvěděl,že je ještě další verva a to VERVA 100,ale ta je jen na BENZINA PLUS
ObrázekObrázek

zmrzlina
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od zmrzlina » 01 lis 2010, 09:56

My tam dáváme klasický TOP Q od Benziny s tím, že tam vždy lijeme zimní aditivum VIF. Vychází to levněji, než tankovat Vervu a je to přitom to samé (to nám řekl prodavač na Benzině). Anebo občas tankujeme i na OMV nebo Agip.
ASTRA 2,0 DTI, Y20DTH
ZAFIRA B 1,9, CDTI, 74 kw, Z19DT

"Není důležité, kolik mám centimetrů, ale kolik mám energie."

AstraMan
Moderátor

Příspěvek od AstraMan » 01 lis 2010, 10:23

No... Tankuji na čerpacích stanicích, o kterých mám kladné reference od pár lidí a vím že se tam denně protočí mnoho automobilů... Třeba taková stanice ZEROGAS Vám asi nic neřekne :lol:
My new car ( Opel Meriva A ) :arrow: AstraMan's blue scorpion - Z17DTH, 5DV.
My ex-car ( Opel Astra G ) :arrow: AstraMan's silver dragon - X20DTL, 5DV.
My motto :arrow: Činy jsou více, než slova !!!

1martin1

Příspěvek od 1martin1 » 01 lis 2010, 13:08

aditivum je bezesporu super věc,ale z vlastních zkušeností pokud můžu srovnat,tak žádné aditivum co jsem lil do nafty než jsem začal tankovat VERVU nemělo zdaleka takový výsledek jako VERVA.ale samozřejmě je to věc názoru a každého z nás jaké má svoje zkušenosti.když cestuju taky tankuju na jiných benzinách a nevyhledávám jen BENZINU,ale zase na druhou stranu netankuju všude.dávám raději přednost ověřeným benzínkám jako shell,agip,atd..
a co se týká ceny jestli ušetřím,tak to mě zas tak netrápí.ne že bych byl nějaký pracháč,ale zas toho tolik nenajezdím a ten rozdíl jaký je mezi VERVOU a normální naftou není tak velký.minulý týden jsem tankoval VERVU za 31,40kč.kdybych bral naftu třeba na Tescu nebo u Globusu kde stojí 30kč tak to udělá,když projedu průměrně měsíčně naftu za 2000kč necelých 90kč a myslím si a to si můžem říct upřímně,že kolikrát utratíme zbytečně i víc než tenhle rozdíl za různé kraviny.ale jak jsem psal je to každého věc kde,co a za kolik tankuje.
ObrázekObrázek

1martin1

Příspěvek od 1martin1 » 01 lis 2010, 13:09

AstraMan píše:No... Tankuji na čerpacích stanicích, o kterých mám kladné reference od pár lidí a vím že se tam denně protočí mnoho automobilů... Třeba taková stanice ZEROGAS Vám asi nic neřekne :lol:

bohužel tuto čerpací stanici neznám,ale jestli je tam dobrá nafta tak proč ne
ObrázekObrázek

1martin1

Příspěvek od 1martin1 » 01 lis 2010, 13:20

zmrzlina píše:My tam dáváme klasický TOP Q od Benziny s tím, že tam vždy lijeme zimní aditivum VIF. Vychází to levněji, než tankovat Vervu a je to přitom to samé (to nám řekl prodavač na Benzině). Anebo občas tankujeme i na OMV nebo Agip.

ahoj top q je taky super nafta.dokonce v testu vyhrála.tady přikládám článek o naftách je to docela zajímavé tak si to přečtěte všichni

http://auto.idnes.cz/test-drazsi-nafty- ... tomoto_fdv
ObrázekObrázek

zmrzlina
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od zmrzlina » 01 lis 2010, 15:33

1martin1 - pokud nenajezdíš moc, tak je pochopitelné, že cena tě až tak netrápí. My s naší astřičkou najeli za necelý rok a půl skoro 40 tisíc kilometrů, takže u nás by ten rozdíl byl znatelný.
ASTRA 2,0 DTI, Y20DTH
ZAFIRA B 1,9, CDTI, 74 kw, Z19DT

"Není důležité, kolik mám centimetrů, ale kolik mám energie."

Fritol
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fritol » 01 lis 2010, 16:18

ja tam seru Vervu i Vif :) jen to nejlepší pro VP44 :D hlavně aby dlouho žilo.. :)
ASTRA-G-2.0 -X20DTL,Hatchback 5dv.1998
Diagnostika: op-com v.1.39 (CZ) / Hradec Kralové a okolí

1martin1

Příspěvek od 1martin1 » 01 lis 2010, 19:36

zmrzlina píše:1martin1 - pokud nenajezdíš moc, tak je pochopitelné, že cena tě až tak netrápí. My s naší astřičkou najeli za necelý rok a půl skoro 40 tisíc kilometrů, takže u nás by ten rozdíl byl znatelný.
Zmrzlinko.no já najel 23000tkm za rok to je skoro to samé co vy +/- a troufám si říct že i kdybych najel ještě víc tak bych tam dával stejně VERVU.mám už najeto 260000 a chtěl bych aby mi to ještě nějaký pátek vydrželo.víš jak je to s dovozovkama nikdy přesně nevíš kolik tam je přesně najeto.ale jinak každého věc co si do auta lije a za kolik.
ObrázekObrázek

Marky

Příspěvek od Marky » 01 lis 2010, 20:29

V poslednim specialu Sveta motoru DIESEL (mimochodem vrele doporucuji ke koupeni, skoda, ze to nevychazi pravidelne), vysla jako nejlepsi Benzina Verva Diesel, druzi skoncili OMV Sprint Diesel s Shell V-Power Diesel a EuroOIL Optimal Diesel, treti misto obsadila Benzina TopQ a Agip Diesel Tech.
Jinak v jinem clanku v SM pise, ze pokud pridate do premiove nafty jine aditivum, nez pouziva vyrobce nafty muze naopak dojit ke zhorseni nekterych vlastnosti nafty a to nejcasteji mazivosti. A jeste dodava, ze dva nejvetsi prodejci nafty u nas pouzivaji vyrobky jedne rakouske firmy, cimz samozrejme bude VIF.
Osobne tankuji TopQ a zacal jsem ted i u EuroOilu (obe jsou s peceti kvality) + samozrejme VIFika, protoze jine kvalitnejsi nafty po ceste mezi domovem a zamestnanim nemam a jinam se chudinka astricka dnes nepodiva :D .
Přílohy
VIF005-2.jpg

Odpovědět