EGR ventil na motoru 17cdti

Odpovědět
lojzab
Kontaktovat uživatele:

EGR ventil na motoru 17cdti

Příspěvek od lojzab » 16 srp 2010, 13:14

Máte někdo praxi s čistěním EGR ventilu? Svítí mi sem tam "emise". Dík za radu.
...a pořád se něco děje !

Reklama

Alzafir

Re: EGR ventil na motoru 17cdti

Příspěvek od Alzafir » 16 srp 2010, 15:12

No nějaká praxe by se našla, z Di nebo DTi, ale Ty máš celkem zánovní motor. Kolik máš najeto?? Jezdíš víc venku nebo po městě??? Nevím, jestli náhodou už nemáš filtr pevných částic. Jestli jo, viděl bych to spíš tady.
Zafira 2,2DTi Elegance 2005, Y22DTR, Diag. OP COM (EN v.1.45), EGR emulátor

lojzab
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od lojzab » 16 srp 2010, 19:07

Ahoj. Mám najeto asi 138 tisíc, je to commonrail Isuzu. Jezdím i krátko idlouhé cesty. Teď jsem byl na dovči a musel jsem jet pomaleji v koloně a už to bylo. Všechno jinak v pořádku, akorát sem tam se rozsvítí "emise". EGR ventil je vmontován asi v hlavě. Vyčnívá elektromagnet a ostatek je dost nepřístupný. Ke konci pohybu ventilu jakoby "lepí", takže se opět úplně nezavře. Chtělo by to vyčistit, ale přístupnost je hrozná. Hledám někoho, kdo to dělal a poradil jak se tam solidně dostat. Nechce se mi vypouštět chladicí medium a demontovat klapku a hromadu drobností. Možná to chce po demontáži elektromagnetu potáhnout ventil ven, ale nehci to mít v dlani a ...........
...a pořád se něco děje !

Alzafir

Příspěvek od Alzafir » 16 srp 2010, 20:51

Toto jsem ještě skutečně neviděl,takže neporadím. Ale jestli nikoho neseženeš, ozvi se. Všechno je jednou prvně :mrgreen:
Zafira 2,2DTi Elegance 2005, Y22DTR, Diag. OP COM (EN v.1.45), EGR emulátor

kubo

Příspěvek od kubo » 04 zář 2010, 08:07

Ahoj. Keď ti svietili "emisie"-bol si na diagnostike ??Lebo neznamená že ti svietia "emisie" že to bude EGR ventil .Ja so už čistil EGR ale ja som bol nútený ho vyčistiť lebo mi zostával pootvorený .Najskôr mi svietili emisie -auto išlo OK.potom však keď sa znovu rozsvietili
"emisie"- svietili už stále (asi 3 dni)-diagnostika vypísala chyby EGR P0400 a P0409.no o ďalšie asi dva dni auto stratilo výkon na 1. a 2.rychlostny stupeň -dosť výrazné a ešte aj začala dymiť -EGR sa nedokázal zavrieť .Ale každopádne odporúčam EGR vyčistiť .Najme keď sa jazdi po meste tak EGR sa viac znečisťuje a cely systém sania (nízke otáčky).Tak ak budeš mat otázky ohľadom čistenia skúsim poradiť.
Astra G caravan 1.7CDTi
Diagnostika OP-COM-Martin a okolie

Odpovědět