když bliká kontrolka oleje tak to už je fakt tak na 3 litry....jinak ta kontrolka s bleskem je kontrolka elektroniky motoru, může to bejt asi 150 věcí takže jedině diagnostikadj.chicken píše:zdravim kolegoveposledni dobou me trapi oranzova kontrolka ktera se nekdy rozsviti...vypada jako uzaver vody nekde na chalupe a uprostredka je blesk...nikde jsem nenasel na co tato kontrolka upozornuje (na fáčku nebyla
![]()
![]()
) ale pokazde kdyz se rozsviti tak je auto takove line a musim opatrne postet spojku pak zhasne po vytoceni do vyssich otaceka a astrula se rozhejbe...a jeste mi nekdy pri rychlem projezdu zatackou blikne kontrolka oleje...tak jsem si rikal ze radsi doleju...je mozne ze jsem tam olej nemel...? a dolil jsem tam vcera 1l( nejaky gtx magnetic 5w10 350kc/l
) a tycinka porad sucha...no predpokladam ze by to melo byt nekde mezi ty dve rysky...ale po oleji ani stopa...mam dolet vice..? jak mi problikla u facka tak jsem tam musel nalit asi 3 litry
nejak jsem na nej zapomnel...predem moc dekuju za rady...
Tuším, že 3 litry je spodní ryska a jestli se ti nedotýká ani tyčky, tak ho tam je sakra málo...klubo píše:když bliká kontrolka oleje tak to už je fakt tak na 3 litry....jinak ta kontrolka s bleskem je kontrolka elektroniky motoru, může to bejt asi 150 věcí takže jedině diagnostikadj.chicken píše:zdravim kolegoveposledni dobou me trapi oranzova kontrolka ktera se nekdy rozsviti...vypada jako uzaver vody nekde na chalupe a uprostredka je blesk...nikde jsem nenasel na co tato kontrolka upozornuje (na fáčku nebyla
![]()
![]()
) ale pokazde kdyz se rozsviti tak je auto takove line a musim opatrne postet spojku pak zhasne po vytoceni do vyssich otaceka a astrula se rozhejbe...a jeste mi nekdy pri rychlem projezdu zatackou blikne kontrolka oleje...tak jsem si rikal ze radsi doleju...je mozne ze jsem tam olej nemel...? a dolil jsem tam vcera 1l( nejaky gtx magnetic 5w10 350kc/l
) a tycinka porad sucha...no predpokladam ze by to melo byt nekde mezi ty dve rysky...ale po oleji ani stopa...mam dolet vice..? jak mi problikla u facka tak jsem tam musel nalit asi 3 litry
x20dtl má olejovou náplň 5,5 litrů, spodní ryska je 4,5 lOťas píše:Tuším, že 3 litry je spodní ryska a jestli se ti nedotýká ani tyčky, tak ho tam je sakra málo...klubo píše:když bliká kontrolka oleje tak to už je fakt tak na 3 litry....jinak ta kontrolka s bleskem je kontrolka elektroniky motoru, může to bejt asi 150 věcí takže jedině diagnostikadj.chicken píše:zdravim kolegoveposledni dobou me trapi oranzova kontrolka ktera se nekdy rozsviti...vypada jako uzaver vody nekde na chalupe a uprostredka je blesk...nikde jsem nenasel na co tato kontrolka upozornuje (na fáčku nebyla
![]()
![]()
jj...sorry nevšim jsem si , že se bavíme o ropáku.....3 litry jsou u beňa.klubo píše:x20dtl má olejovou náplň 5,5 litrů, spodní ryska je 4,5 lOťas píše:Tuším, že 3 litry je spodní ryska a jestli se ti nedotýká ani tyčky, tak ho tam je sakra málo...klubo píše: když bliká kontrolka oleje tak to už je fakt tak na 3 litry....jinak ta kontrolka s bleskem je kontrolka elektroniky motoru, může to bejt asi 150 věcí takže jedině diagnostika
i bliknutí kontrolky je průser, dej po horní rysku...asi ti to trochu papá olej ne?dj.chicken píše:a kurec...ja vedel ze mam kupit ten 5ti litrovej kanystr...(1400,-) to je maras...na diagnostice to bylo akorat tomu nekdy blbnou emise...jinak to to bylo celej den napojene na pristrojich abych vedel co jsme vlastne koupil...no a mam ho tam nalit po tu horni nebo dolni nebo mezi rysky...? ona neblikala ona jen problikla kdyz jsem jel nekam hodne urputne...150 veci..? sakra...tak snad to prejde...jeste se ozvu...
no tak všechno zas ne! prostě po horní rysku, jinak olej se u těchdle dieslu měří oproti jinejm autům po jízdě, cca 5 minut po chcípnutí....dj.chicken píše:ok klubo stjene koupim tech 5 litru ,litr tam mam takze to tam naliju skoro vsechno...a nejaky priklad proc mi nekdy sviti ta vada elektroniky neznas...? nebo nemas nekde nejaky odkaz kde bych to nasel...co tam je jeste za kontrolky ve fačku byly ty zakladni co jsem se ucil v autoskole a le tam jich je mnohem vice...at nejsem zmateny kdyz mi zacne svitit dalsi kohoutek...
no měla by vypadat jako ta kontrolka výfukových emisí akorát veprostřed má bleskdj.chicken píše:dekuji klubo i manli...hned z prace jedu pro ten olej...a ten manual jsem jeste necet...mam jen sthnutou tu knizko co je tady na tech strankach naskenovana...a tam jsem to nenasel...ale stjne si ju budu dneska odpoledne tisknout...ale ta kontrolka s tim bleskem tam mezi nima stjne neni...
Naše další fóra: | opel-astra-h.cz | astra-j.cz | opel-forum.cz | chevroletclub.cz | hyundaiclub.net | club-fiat.com | kia-club.net | suzuki-forum.cz |