Problém s výkonem pokračuje: po čase se mi začala nepravidelně rozsvěcovat kontrolka motoru, dle diagnostiky (závadaP0100) to ukazovalo na váhu vzduchu-vyměněna za novou BOSCH. Problém stále přetrvává, je znát pokles výkonu ať už při studeném či zahřátém motoru, při vyšších i nižších otáčkách. Dnes s diagnostikou za pomocí kolegy Bundeles(díky mu za ochotu

), jsme otestovali jak novou tak starou váhu vzduchu(stará opravdu kaput a nová dává stejné hodnoty jako další váha zduchu, kterou jsme testovali) takže v ní problém nebude. Přesto se čas od času závada s váhou vzduchu objeví. Před tím než mi při jízdě kontrolka zasvítí na přístrojovce je tak na 5 až 10 vteřin znát pokles výkonu tak o 40%. Hned jak se rozsvítí výkon se vrátí do normálu?????
Pak jsem ještě zajel do servisu na zkoušku podtlaků, vše o.k., naměřeny stanovené hodnoty. Servisák sdělil, že vakkum pumpa je v pořádku (kdyby nebyla, bylo by to poznat i na brzdách, které taky s podtlaky pracují). Vyřkl onu magickou větu, kterou všichni vlastníci dieslů chtějí slyšet

možná začínající problém se vstřikovacím čerpadlem!!! Jednoznačně by to určil po dlouhém zkoušení jednotlivých součásti motoru, takže obvyklým systémem pokus-omyl, což mě zrovna nenadchlo

. V mém případě čerpadlo DENSO (nikoli BOSCH jak jsem si původně myslel).
Má někdo podobnou zkušenost s tímto motorem (1.7 DTi, Y17DT, ISUZU) nebo někdo kdo by mohl poradit, v čem je jádro pudla

???
Ještě na upřesněnou uvádím, že jsem zkoušel jet s odpojenou váhou vzduchu, kontrolka motoru se samo rozsvítila, ale nenastal stav motoru, kdy se přepne do tzv. "nouzáku" (mimo jiné značné snížení výkonu), ale spíš mi připadalo, že auto jede aspoň na chvíli (2-3 minuty) ještě svižněji, než kdy před tím. Je to možné, nebo to je jen můj subjektivní dojem?? V každém případě nejelo v nouzovém režimu.
Poz: vyměn vzduch. i paliv. filtr, vypuštěn kondenzát u paliv. filtru, vyčištěn EGR ventil.