Kontrolka elektroniky motoru
Kontrolka elektroniky motoru
Ahoj, mám Opel Astru 2.0DTH (Y) a chtěl bych se optat, když startuji studený motor tak dokud nepřidám asi na 2-3 sekundy nad 1800 otáček, tak kontrolka nezhasne. Značí to nějaký problém, nebo je to normální? Zkoušel jsem tady hledat, ale přímo odpověď jsem nenašel.
Díky za info.
Díky za info.
- Reklama
no přidávat otáčky na studenym turbomotoru neni zrovna košér (a turbo neni levná sranda), bude to zřejmě vadná žhavící svíčka(ky), dokud je nevyměníš tak to nech klidně svítit a NEVYTÁČEJ to!!! zhasne po pár metrech normální jízdy
Zprávy prosím pouze emailem na info zavináč doopla.cz
Znamej mel blby zhavici svicky a pokud zhavil opakovane (2x nebo 3x) tak kontrolka motoru prej zhasla (u motoru 1.7TD).
No a 1800ot. nepovazuju za vytaceni - stejne pri prvnim razeni 1->2 je potreba vytocit motor vic nez 1800 aby se pak dvojka nedusila u volnobehu. Studenej motor by nemel ani kratkodobe tocit nad 3000, ale tak 1500-2500 povazuju za optimalni se studenym motorem.

No a 1800ot. nepovazuju za vytaceni - stejne pri prvnim razeni 1->2 je potreba vytocit motor vic nez 1800 aby se pak dvojka nedusila u volnobehu. Studenej motor by nemel ani kratkodobe tocit nad 3000, ale tak 1500-2500 povazuju za optimalni se studenym motorem.
Hmm ale žhavení problikne tak na 0.5-1s... takže i přesto to vypadá na to žhavení? No zkusím diagnostiku u Opla.. BTW. Nevyráběl jste si někdo interface na připojení Opla do PC? Koukal jsem, že se dá koupit, ale je to pěkně předražený a vyrobit to nemusí být těžké....AstraDTI píše:Znamej mel blby zhavici svicky a pokud zhavil opakovane (2x nebo 3x) tak kontrolka motoru prej zhasla (u motoru 1.7TD).![]()
tak to teda na 1000% neblikáPája píše:Mám dojem, že v knížce "Jak na to" jsem četl , že pokud bude špatná žhavice tak kontrolka bliká. Doporičuji diagnostiku.
Zprávy prosím pouze emailem na info zavináč doopla.cz