Autíčko týden nejelo a po dnešním nastartování - nažhavení - start - chytlo to hned, ale po 3s se začal linout ostrý zvuk z motoru - traktorový zvuk - a za cca 5s se rozsvítila kontrolka motoru a hned to chcíplo. po druhém startování to samé. Po 5-ti min odpočinku třetí startování - normální zvuk otáčky asi 800 ale plyn nereagoval za 1Os se otáčky zvedly na 900 a pak začal plyn reagovat.
Další start OK
Už se to stalo 2X minulý rok
Copak to asi může být
Po nastartování ostrý zvuk motoru 1,7TD
Po nastartování ostrý zvuk motoru 1,7TD
Dříve:
Astra G X17DTL - 1,7 TD 5OkW, r.99, 5DV, pal. PC - TID, DRL-LED, tempomat+kontrolka, AngelEyes+Xenon, Křídlo OPC
Opel Vectra B 1,6 16V
Ford Fiesta 1,8D
Škoda Forman
Astra G X17DTL - 1,7 TD 5OkW, r.99, 5DV, pal. PC - TID, DRL-LED, tempomat+kontrolka, AngelEyes+Xenon, Křídlo OPC
Opel Vectra B 1,6 16V
Ford Fiesta 1,8D
Škoda Forman
- Reklama
Re: Po nastartování ostrý zvuk motoru 1,7TD
No pokud si stál venku v mrazech a ne v vytápěné garáži, tak je možné, že po tak dlouhém stání v takových mrazech zamrzla i nějaká čidla Třeba u nás bylo z včerejška na dnešek vyjímečně -12 ( jinak kolem -5 až -7 ) a ráno jsem měl také delší start, ale v pohodě se vše rozeběhlo, jen mě celou dobu jízdy ( 6km ) svítila kontrolka na ABS
Po druhém startu o cca dvě hodiny později vše OK, rychlý start a žádná nežádoucí kontrolka Můžeš si pro jitotu zajet na diagnostiku, ale myslím si že to opravdu bylo jen "podchlazenými" čidly
Po druhém startu o cca dvě hodiny později vše OK, rychlý start a žádná nežádoucí kontrolka Můžeš si pro jitotu zajet na diagnostiku, ale myslím si že to opravdu bylo jen "podchlazenými" čidly
My new car ( Opel Meriva A ) :arrow: AstraMan's blue scorpion - Z17DTH, 5DV.
My ex-car ( Opel Astra G ) :arrow: AstraMan's silver dragon - X20DTL, 5DV.
My motto :arrow: Činy jsou více, než slova !!!
My ex-car ( Opel Astra G ) :arrow: AstraMan's silver dragon - X20DTL, 5DV.
My motto :arrow: Činy jsou více, než slova !!!
Ráno u nás bylo -15 ale start byl odpoledne a na teploměru bylo -10
Když to udělalo minulý rok tak bylo -5 ale byla namrzající mlha
Minulý týden když bylo -12 tak to bylo OK ale to auto jezdilo skoro každý den
Když to udělalo minulý rok tak bylo -5 ale byla namrzající mlha
Minulý týden když bylo -12 tak to bylo OK ale to auto jezdilo skoro každý den
Dříve:
Opel Vectra B 1,6 16V
Ford Fiesta 1,8D
Škoda Forman
Opel Vectra B 1,6 16V
Ford Fiesta 1,8D
Škoda Forman
Tak to Vás můžu uklidnit. U nás bylo i -25°C, tak buďte rádi, že tu nejste. Kolegovi z práce zamrzla nafta a jednomu i benzín. Měli jen z poloviny plnou a nějak jim tam trochu vody zkondenzovalo a konečná.
Jinak se přikláním k variantě zamrzlá čidla. Mě kontrolka motoru na\skočí při jízdě. Stop, start a je vše OK a už týden se neukázala.
Jinak se přikláním k variantě zamrzlá čidla. Mě kontrolka motoru na\skočí při jízdě. Stop, start a je vše OK a už týden se neukázala.
Víc kW je víc kW, to neokecáš ....
https://www.astra-g.cz/forum//viewtopic. ... 2064#82064
https://www.astra-g.cz/forum//viewtopic. ... 2064#82064
A je možný že byli ty čidla zblblý, protože tam je slabá baterie len 55Ah - a při startování mi klesnou ručky budíků pod O
Dříve:
Opel Vectra B 1,6 16V
Ford Fiesta 1,8D
Škoda Forman
Opel Vectra B 1,6 16V
Ford Fiesta 1,8D
Škoda Forman
-
- Kontaktovat uživatele:
Jo no... to máš dost slabou baterku na ropáka...
Moje Astrina 1,7DTi
Přišel jsem, viděl jsem, zůstal jsem....
A je vám jasné, že: "Jak to má kola, nebo kozy, tak s tím budou brzo problémy...."
Přišel jsem, viděl jsem, zůstal jsem....
A je vám jasné, že: "Jak to má kola, nebo kozy, tak s tím budou brzo problémy...."
Edit: Na žádost autora odstraněn chybný příspěvek a následné OT.
END