spadne ručička otáčkoměru a rozsvítí kontrolka motoru
spadne ručička otáčkoměru a rozsvítí kontrolka motoru
Ahoj,
potřeboval bych prosím poradit. Mám na mé Astře G r.98, motor X17DTL tento problém:
při jízdě mi klesne ručička otáčkoměru na nulu a rozsvítí se kontrolka motoru.
Startování bez problému, závada se objeví až po zahřátí motoru (vypozoroval jsem asi po 5 km, ale není to pravidlem).
Když znovu nastartuji zase bez problémů a po nějaké době zase ten samý problém.
potřeboval bych prosím poradit. Mám na mé Astře G r.98, motor X17DTL tento problém:
při jízdě mi klesne ručička otáčkoměru na nulu a rozsvítí se kontrolka motoru.
Startování bez problému, závada se objeví až po zahřátí motoru (vypozoroval jsem asi po 5 km, ale není to pravidlem).
Když znovu nastartuji zase bez problémů a po nějaké době zase ten samý problém.
- Reklama
- Mike.S
- Kontaktovat uživatele:
a když ti spadne otáčkoměr na nulu a rozsvítí se ta kontrolka tak ti chcípne i motor nebo ten jede dál?
Old cars:
Škoda 120L
Škoda Felicia Combi LXi
Actual car:
..........Holden Zafira|1.8 16V|Z18XE|by Mike.S.........
Škoda 120L
Škoda Felicia Combi LXi
Actual car:
..........Holden Zafira|1.8 16V|Z18XE|by Mike.S.........
- Luboš X17DTL
- denny
- Kontaktovat uživatele:
Nepleť si Astra G a AstraF.Každý vůz má jiný systém.Nebudu tu psát zase slohovku.Luboš X17DTL píše:U tohoto motoru je otáčkoměr napojený na alternátor, odhaduju chybu v něm.
Astra G X17DTL má řídícím jednotku vlevo v blatníku před sloupkem A.K tomu čerpadlo Bosch VP30.Otáčky má brané z klikovky/čidlo6238101/a pak má ještě v čerpadle vintegrované čidlo ot.Kolegovi zřejmě hapruje čidlo otáček kliky po zahřátí.Tím,že říd.jednotka neví otáčky motoru přechází do náhr.režimu/svítí kontrolka/.Nejlépe bude vyčíst paměť závad a bude moudřejší.
spadne ručička otáčkoměru
denny,
díky za tvoje velmi dobré rady a doporučení.
Díky tobě zase jezdím bez problémů.
Na tvé doporučení jsem zkusil najít AUTOSTANGL a zjistil jsem servis asi 5 km od nás. Perfektní přístup a ochota, napojení na diag. (tu cos doporučoval)
našel poruchu, odstranil a je vše OK.
Byl to opravdu ten snímač otáček.
Ještě jednou díky a přeji vše nej do nového roku přeje
Láďa z Litoměřic
díky za tvoje velmi dobré rady a doporučení.
Díky tobě zase jezdím bez problémů.
Na tvé doporučení jsem zkusil najít AUTOSTANGL a zjistil jsem servis asi 5 km od nás. Perfektní přístup a ochota, napojení na diag. (tu cos doporučoval)
našel poruchu, odstranil a je vše OK.
Byl to opravdu ten snímač otáček.
Ještě jednou díky a přeji vše nej do nového roku přeje
Láďa z Litoměřic
Re: spadne ručička otáčkoměru a rozsvítí kontrolka motoru
Rovnaký problém na Astre 2.0DTI
Otáčkomer padol na nulu po keď sa začal zahrievať motor. Rozsvietili sa kontrolky "Elektronického chladenia motora" a "Výfukových emisii"
Výmena snímača otáčok kľukového hriadeľa odstránila problém.
Páni odborníci v servisoch si nevedeli dať rady s týmto problémom pekne dlho. Až na tomto fóre som našiel odpoveď.
Vďaka za toto fórum.
Otáčkomer padol na nulu po keď sa začal zahrievať motor. Rozsvietili sa kontrolky "Elektronického chladenia motora" a "Výfukových emisii"
Výmena snímača otáčok kľukového hriadeľa odstránila problém.
Páni odborníci v servisoch si nevedeli dať rady s týmto problémom pekne dlho. Až na tomto fóre som našiel odpoveď.
Vďaka za toto fórum.
Opel Astra 2.0 DTI-16V , Y20DTH , 74kw , r.v 2001
Mam asi podobny (mozno rovnaky) problem.
Pri jazde sa mi rozsvieti kontrolka "System riadenia emisii" a otacky motora padnu na nulu. Motor vsak nadalej bezi ale ma slaby tah. Ak pridam plyn na cca 3500 otacok tak kontrolka zhasne a auto ide zase normalne. Po kratkom case sa vsak kontrolka znova rozsvieti a situacia sa opakuje.
Porucha sa mi objavovala najprv uplne nahodne cca raz za dva tyzdne ale po pridani plynu sa vzdy odstranila.
Minuly tyzden ked mi svietila kontrolka prazdnej nadrze tak som natankoval naftu na inej pumpe ako bezne tankujem a porucha sa objavila a uz nezmizla. Preto som sa zameral a hladal na fore problem s EGR ventilom ci nedoslo k nejakemu zasvineniu spalinami ale teraz vidim, ze moze byt aj ina pricina. Akym sposobom moze dojst k poruche snimaca otacok? Je nejaky sposob ako snimac pred vymenou otestovat?
Astra G kombi, motor X20DTL, r.v. 1998
Pri jazde sa mi rozsvieti kontrolka "System riadenia emisii" a otacky motora padnu na nulu. Motor vsak nadalej bezi ale ma slaby tah. Ak pridam plyn na cca 3500 otacok tak kontrolka zhasne a auto ide zase normalne. Po kratkom case sa vsak kontrolka znova rozsvieti a situacia sa opakuje.
Porucha sa mi objavovala najprv uplne nahodne cca raz za dva tyzdne ale po pridani plynu sa vzdy odstranila.
Minuly tyzden ked mi svietila kontrolka prazdnej nadrze tak som natankoval naftu na inej pumpe ako bezne tankujem a porucha sa objavila a uz nezmizla. Preto som sa zameral a hladal na fore problem s EGR ventilom ci nedoslo k nejakemu zasvineniu spalinami ale teraz vidim, ze moze byt aj ina pricina. Akym sposobom moze dojst k poruche snimaca otacok? Je nejaky sposob ako snimac pred vymenou otestovat?
Astra G kombi, motor X20DTL, r.v. 1998
Je to cívečka, co reaguje na změnu v elektromagnetickém poli. Obvykle na setrvačníku je mezi ozubením mezera, z které snímač vyrobí impuls, jednotka dál zpracuje.
Když si pročteš fórum není to neobvyklá závada, čidlo odejde např skokově, okamžitě, nebo po zahřátí zkresluje výstupní impuls.
Kontrola je možná osciloskopem.
Napoj se na diagnostiku, uvidíš, co ti vyhodí za chybu. I op com ale umí číst otáčky jak z klikovky, tak u nafťáků z vačky ( čerpadla)
Když si pročteš fórum není to neobvyklá závada, čidlo odejde např skokově, okamžitě, nebo po zahřátí zkresluje výstupní impuls.
Kontrola je možná osciloskopem.
Napoj se na diagnostiku, uvidíš, co ti vyhodí za chybu. I op com ale umí číst otáčky jak z klikovky, tak u nafťáků z vačky ( čerpadla)
Zafira 2,2DTi Elegance 2005, Y22DTR, Diag. OP COM (EN v.1.45), EGR emulátor
takze pani ja mam presne rovnaky problem s Astrou G x17dtl. napichol som to na chvilu na diagnostiku, tak sem davam nejaky ten error screen z OP-COM (aj ked len cinsky klon).
Zaujimave je, ze riadiace jednotka pise chybu snimaca otacok, no podla diagnostiky otacky vypisuje, aj sa dynamicky menia.
Ak chalani pomozete, budem strasne rad. Ak treba ine data, napiste, zmeriam a zavesim sem
log pridam vecer, skusim pojazdit od chladneho motoru az po zohriatie a vyhodenie chyby.. ak sa v tom niekomu bude chciet vrtat
edit: este zopar symptomov: motor nema tah, nefunguje turbo, na volnobehu kolisu otacky od cca 100 do 700rpm.
Zaujimave je, ze riadiace jednotka pise chybu snimaca otacok, no podla diagnostiky otacky vypisuje, aj sa dynamicky menia.
Ak chalani pomozete, budem strasne rad. Ak treba ine data, napiste, zmeriam a zavesim sem
log pridam vecer, skusim pojazdit od chladneho motoru az po zohriatie a vyhodenie chyby.. ak sa v tom niekomu bude chciet vrtat
edit: este zopar symptomov: motor nema tah, nefunguje turbo, na volnobehu kolisu otacky od cca 100 do 700rpm.
Opel Astra G Caravan - 1.7 TD (X17DTL)
Opel Astra F caravan 1,6 (X16SZR)
Opel Astra F Caravan 1,4 16V (X14XE)
Ford Orion 1,8D
Skoda 120L
mám Opel v krvi :)
Opel Astra F caravan 1,6 (X16SZR)
Opel Astra F Caravan 1,4 16V (X14XE)
Ford Orion 1,8D
Skoda 120L
mám Opel v krvi :)
tak som dnes skusil nastartovat auto. Chladny motor isiel v pohode. Po zahriati sa zavada vratila: nulove otacky a rozsvietena kontrolka emisii. Trocha som sa dival do motora a zistil som, ze mi vyteka olej z elektrickeho konektora "menica tlaku" (http://www.autokelly.sk/#PATH=3345620;5 ... ID=3597399?) Mozno je to kombinacia dvoch zavad: snimac a problem s EGR
Naposledy upravil(a) Brano dne 23 říj 2012, 22:00, celkem upraveno 2 x.