rozměr O kroužků topení + návod na výměnu
Re: rozměr O kroužků topení + návod na výměnu
No to je paráda , to se s nim mám hádat to asi ne, buď mu to tam nechám a zaplatím 2000Kč nebo to auto sthánu a dám to někomu jinymu , kterej si třeba řekne víc
To jsou závady , ala zaplať pač se v opravach auta nevyznaš. Tak budu boufat , že je tam fakt špatnej ventil
To jsou závady , ala zaplať pač se v opravach auta nevyznaš. Tak budu boufat , že je tam fakt špatnej ventil
Astra-G 1.6 8V 62kw 3dv 2001
- Reklama
Nedá mi to, abych se nepodělil o svůj zážitek s pokusem vyměnit "O" kroužky. Smekám před každým, komu se to podařilo hned tak z voleje. Nutno podotknout, že jsem se o to nepokoušel v žádné dílně, ale jen tak na ulici.
První oříšek - demontáž výtoku z topení jsem veřešil zespod auta, kdy jsem v součinnosti s chodníkem a heverem dostal auto do takové výše, abych se dostal pod nápravu a pak ke šroubům. Neumím si to představit dělat shora, neb jsem neviděl kde ty šrouby vůbec jsou, natož se do nich trefit.
Pro ty, kteří mají vyvedeno topení i dozadu jen doplňuji, že než se doberou k vyjmutí spodního krytu topení, tak je třeba se ještě vypořádat s překážejícími plastovými propojkami k podlahovým průduchům.
Po demontáři krytu topení jsem se konečně dobral k výměníku topení, ale poněkud mě překvapil ještě jeden výměník, který je pod ním. Je tam ho ... vidět, ale je připojen na nějaké disti silné káble a dále k němu vedou i nějaké tenčí drátky. No a pro časovou tíseň jsem to tady vzdal a dal zpět dohromady. Tedy takový malý průzkum.
Je smutné, že po 10 letech vlastictví auta jej stále neznám. Co je ten výměník pod výměníkem topení ?? Výměník od klimy je přece nastojato za filtrem !
První oříšek - demontáž výtoku z topení jsem veřešil zespod auta, kdy jsem v součinnosti s chodníkem a heverem dostal auto do takové výše, abych se dostal pod nápravu a pak ke šroubům. Neumím si to představit dělat shora, neb jsem neviděl kde ty šrouby vůbec jsou, natož se do nich trefit.
Pro ty, kteří mají vyvedeno topení i dozadu jen doplňuji, že než se doberou k vyjmutí spodního krytu topení, tak je třeba se ještě vypořádat s překážejícími plastovými propojkami k podlahovým průduchům.
Po demontáři krytu topení jsem se konečně dobral k výměníku topení, ale poněkud mě překvapil ještě jeden výměník, který je pod ním. Je tam ho ... vidět, ale je připojen na nějaké disti silné káble a dále k němu vedou i nějaké tenčí drátky. No a pro časovou tíseň jsem to tady vzdal a dal zpět dohromady. Tedy takový malý průzkum.
Je smutné, že po 10 letech vlastictví auta jej stále neznám. Co je ten výměník pod výměníkem topení ?? Výměník od klimy je přece nastojato za filtrem !
-
- Kontaktovat uživatele:
zalezi od toho aky mas system kurenia lebo sa robili dva......btw na tie sroby z motorovej casti a predstav si ze z vrchu to odsrobovavas ale!!! zozadu mas este aj zvody ako to maju z22SE moj pripad takze hodne fun
oprava : .... šrouby výtoku z klimy....
-
- Kontaktovat uživatele:
sak tie treba odsrobovat ak chces dat dole kurenie lebo to drzi konzolu a ja mam behr a to dole netusim co bolo a ci tam boli vobec dake kable
Už nepij ! A co píšu ?! Myslím, že když nevíš co je pod výměníkem topení, tak jen plácáš!brhy píše:sak tie treba odsrobovat ak chces dat dole kurenie lebo to drzi konzolu a ja mam behr a to dole netusim co bolo a ci tam boli vobec dake kable
Je zde někdo, kdo seriozně dokáže odpovědět na mou otázku ? Tedy co je to za výměník pod výměníkem topení? Předem děkuji za odpověď
Strelím len tak od brucha, ale mohlo by to byť prídavné elektrické kúrenie, ak máš teda diesel.
Programovanie riadiacich jednotiek vozidiel Opel, diagnostickým testerom GM MDI.
Lustrácia Security a Radio kódov z VIN čísla vozidiel Opel.
Opel Astra J Sport, 1.6, 85 kW, A16XER+LPG, r.v. 2010; Ex Opel Astra G, Z14XE, Ex Opel Astra G, X16XEL
Opel Astra J Sport, 1.6, 85 kW, A16XER+LPG, r.v. 2010; Ex Opel Astra G, Z14XE, Ex Opel Astra G, X16XEL
Ano, je to diesel. Auto má tzv. "zimní" výbavu. Je tedy opravdu pravděpodné, že je to jak říkáš. Jaký je systém spouštění, kdy se to spouští, vypíná a čím ?? Je to provázano s rozmrazovaním zrcátek a okna? Nebo s nastavením topení ?
Spúšťa sa to automaticky podľa polohy otočného ovládača teploty kúrenia a teploty vody v chladiacom okruhu. Činnosť riadi RJ ktorá je súčasťou MID displeja (pokiaľ auto nemá aktivovaný palubný PP, tak MID je zablokovaný a zobrazuje trvalo dojaz). Alternátor by mal byť 100 ampérový.
Programovanie riadiacich jednotiek vozidiel Opel, diagnostickým testerom GM MDI.
Díky, ještě kouknu do el. schémat, zda to tam najdu.
Jj, je to jak píše Arwy, máš tzv. příhřev. A ve schematech to najdeš.
Měl by k němu vést červený a hnědý vodič o průřezu 10 a ružový, žlutý vodič o průřezu 0,5.
Červený je od pojistky F60 110A, Hnědý kostra - oba napřímo
Žlutý je do X6, PIN 9 (X6 najdeš pod odkládací schránkou před spolujezdcem) z X6 pak jde jako černý s šedým pruhem O,5 na MID/CID/GID.
Růžový je do X6, PIN 3, z X6 pak jde jako černý 0.75 na pojistku F1.35 10A
A pak jde ještě z MID/CID/GID šedý s zeleným pruhem 0.6 na X6 a z X6 jako modrý 0.5 na S89 (spínač příhřevu) a pokračuje na kostru topení, nebo klimy.
Toť celé schéma příhřevu.
Měl by k němu vést červený a hnědý vodič o průřezu 10 a ružový, žlutý vodič o průřezu 0,5.
Červený je od pojistky F60 110A, Hnědý kostra - oba napřímo
Žlutý je do X6, PIN 9 (X6 najdeš pod odkládací schránkou před spolujezdcem) z X6 pak jde jako černý s šedým pruhem O,5 na MID/CID/GID.
Růžový je do X6, PIN 3, z X6 pak jde jako černý 0.75 na pojistku F1.35 10A
A pak jde ještě z MID/CID/GID šedý s zeleným pruhem 0.6 na X6 a z X6 jako modrý 0.5 na S89 (spínač příhřevu) a pokračuje na kostru topení, nebo klimy.
Toť celé schéma příhřevu.
END
Vyhhlašuji výběrové řízení na výměnu "o" kroužků.
Lokalita Ostrava
Astra G 2.0 DI 16V karavan
Nabídky prosím zasílejte na SZ
Kroužky mám - nemám prostor, v létě jsem nestíhal a teď je na to venku poněkud nepříjemně.
Za seriozní nabídky předem děkuji
Lokalita Ostrava
Astra G 2.0 DI 16V karavan
Nabídky prosím zasílejte na SZ
Kroužky mám - nemám prostor, v létě jsem nestíhal a teď je na to venku poněkud nepříjemně.
Za seriozní nabídky předem děkuji
-
- Kontaktovat uživatele:
podla teba len placam ale za 2 hodky nemas co robit hodne zdaru