Zafira 2.0 Dti - nestartuje,diagnostika ok

Starlet

Re: Zafira 2.0 Dti - nestartuje,diagnostika ok

Příspěvek od Starlet » 06 lis 2012, 13:01

csala píše:Odpoj ten snímač teploty - je pri termostate a uvidíš, že naskočí. Zapni kľúč, nechaj cca 10 sekúnd žhaviť a štartuj.
Vyzkoušeno, nic :(

Reklama

csala

Příspěvek od csala » 06 lis 2012, 13:17

Tak to je problém :x
Vyskúšaj, či pri zapnutí kľúča ide prúd na žhavičky, stačí nejaká žiarovka 12V, jeden drát zo žiarovky na kostru a druhý drát žiarovky strč do fajky od žhavičky. Síce tvoj motor by mal mať diagnostiku žhavičiek, ale pre istotu skontroluj aj vymontované žhavičky priamo na baterke. Ja som teraz menil jednu žhavičku, kontrolka motora svietila len niekedy, ale žhavička len dymila, vôbec sa nerozsvietila ani do červena a dobrá žhavička sa musí pekne rozsvietiť do žltobielaAk sú žhavičky OK a žhavenie OK, tak potom diagnostika a live data, či sedí predvstrek, množstvo nafty, otáčky čerpadla oproti otáčkam motora, atď.
Omega 2.2DTI Y22DTH
Fabia 1.4MPi
Diag. Op Com (EN v. 1.44)

Starlet

Příspěvek od Starlet » 06 lis 2012, 18:04

Pořád mám víc a víc dojem, že chyba je někde v elektrice, protože jednou jede, jednou ne, pokud jede, motor jde klidně a tak jak má. Nějakej šikovnej autoelektrikář z Prahy?? 8)

Starlet

Příspěvek od Starlet » 08 lis 2012, 14:41

Takže nový poznatek - na startovací sprej chytne hned, potom už startuje bez problémů, předpokládám tedy žhavení - svíčky budou zítra, co ještě by to mohlo být? Má relé žhavení? (elektrika je pro mě španělská vesnice).
Snímač teploty vypadá ok, po odpojení žhaví výrazně déle.
Díky!

matozippi

Příspěvek od matozippi » 08 lis 2012, 15:53

ma, je to taka hlinikova krabicka v pravo od baterky
a myslim ze je tam este klasicke rele
Astra G Caravan 2.0DI 60kW X20DTL r.v.98 (ABS, man. klima, el. okna, tempomat) foto

Starlet

Příspěvek od Starlet » 08 lis 2012, 16:15

matozippi píše:ma, je to taka hlinikova krabicka v pravo od baterky
a myslim ze je tam este klasicke rele
Takže zkusit vyměnit?? Nebo poznám nějak, že je v pr...

Alzafir

Příspěvek od Alzafir » 08 lis 2012, 16:34

Nějak se mi to nezdá. Zkus spojit aspoň 2 žhavičky drátem přiměřeného průřezu. Před startováním zapoj na plus baterky a nech někoho startovat. Když to chytne, je to relé, ale nějak se mi to nezdá.
Pořád bych to viděl na spadlou naftu.
Tím to lehce ověříš. Mně to chytalo na brnk v tomhle počasí na jednu dobrou žhavící svíčku :D
Naposledy upravil(a) Alzafir dne 08 lis 2012, 18:59, celkem upraveno 1 x.
Zafira 2,2DTi Elegance 2005, Y22DTR, Diag. OP COM (EN v.1.45), EGR emulátor

matozippi

Příspěvek od matozippi » 08 lis 2012, 18:40

mne tiez blbne startovanie, menil som tesnenia na vstrekovacoch, startovanie sa nezlepsilo
dnes a vcera som skusal tak ze som dopojil snimac teploty, auto zhavilo dlho a naskocilo hned
este to nemam odskusane final riesenie, skusim ked bude chladnejsie
co sa tyka zhavicov a rele zahvenia - technik mi hovoril (pracuje v autoriz servise) ze niekedy sa stava, ze na prvy pohlad vsetko funguje ale v skutocnosti posiela rele zhavenia maly prud na zhavice a auto preto startuje zle...
Astra G Caravan 2.0DI 60kW X20DTL r.v.98 (ABS, man. klima, el. okna, tempomat) foto

Starlet

Příspěvek od Starlet » 08 lis 2012, 22:14

matozippi píše:mne tiez blbne startovanie, menil som tesnenia na vstrekovacoch, startovanie sa nezlepsilo
dnes a vcera som skusal tak ze som dopojil snimac teploty, auto zhavilo dlho a naskocilo hnedeste to nemam odskusane final riesenie, skusim ked bude chladnejsie
co sa tyka zhavicov a rele zahvenia - technik mi hovoril (pracuje v autoriz servise) ze niekedy sa stava, ze na prvy pohlad vsetko funguje ale v skutocnosti posiela rele zhavenia maly prud na zhavice a auto preto startuje zle...
tuhle možnost jsem taky vyzkoušel, kontrolka žhavení svítila cca 10 vteřin a stejně nic.
Standartně mi kontrolka žhavení při teplotách 5-7 stupňů svítí 2-3 vteřiny.

Mechanik mi tvrdil, že nafta spadlá není,nejsou v ní bubliny ani to není "pěna".

Uvidíme co ty svíčky, autu to jen prospěje, tak co....

Alzafir

Příspěvek od Alzafir » 09 lis 2012, 08:07

Starlet píše:Mechanik mi tvrdil, že nafta spadlá není,nejsou v ní bubliny ani to není "pěna".
On viděl i do vysokotlakých trubek? :shock:
Vyzkoušej nejdřív to žhavení natvrdo. Ale jestli chceš nutně investovat do nových žhavících svíček... :?:
Zafira 2,2DTi Elegance 2005, Y22DTR, Diag. OP COM (EN v.1.45), EGR emulátor

csala

Příspěvek od csala » 09 lis 2012, 08:43

To Starlet:
Ak sa chystáš kúpiť nové žhavičky, tak najprv tie staré vymontuj a po jednej vyskúšaj na baterke, ako žhavia.
Niekto doporučuje meniť žhavičky preventívne, ale ja tento názor nezastávam, veď je to ako žiarovka, načo ju meniť preventívne, keď ešte svieti? :D
Ohľadom relé žhavenia: malo by tam byť už elektronické, ale neviem si dosť dobre predstaviť, ako by malo dávať nejaký menší prúd do žhavičiek. Buť spína, alebo nespína. Nezdá sa mi, že by fungovalo v nejakom pulznom režime, skúsim to niekde zistiť.
Omega 2.2DTI Y22DTH
Fabia 1.4MPi

matozippi

Příspěvek od matozippi » 09 lis 2012, 08:59

csala píše: Ohľadom relé žhavenia: malo by tam byť už elektronické, ale neviem si dosť dobre predstaviť, ako by malo dávať nejaký menší prúd do žhavičiek. Buť spína, alebo nespína. Nezdá sa mi, že by fungovalo v nejakom pulznom režime, skúsim to niekde zistiť.
je tam elektronicke - a tiez som na mechanika co mi to hovoril pozeral prekvapene, ale tvrdil ze sa s tym osobne stretol, tak ja len tuto info posuvam dalej
proste to rele zhavilo, ale nie tak aby to stacilo na dobry start ked je vonku zima

Starlet

Příspěvek od Starlet » 09 lis 2012, 10:15

Alzafir píše:
Starlet píše:Mechanik mi tvrdil, že nafta spadlá není,nejsou v ní bubliny ani to není "pěna".
On viděl i do vysokotlakých trubek? :shock:
Vyzkoušej nejdřív to žhavení natvrdo. Ale jestli chceš nutně investovat do nových žhavících svíček... :?:
Dejme tomu, že by byla spadlá nafta, od čeho tedy začít?

matozippi

Příspěvek od matozippi » 09 lis 2012, 10:34

Starlet píše:Takže nový poznatek - na startovací sprej chytne hned, potom už startuje bez problémů, předpokládám tedy žhavení....
no tak si to zhrnme:
- auto ked cez noc stoji vonku a vychladne same od seba nenastartuje aj ked tocis neviem ako dlho
- ked pouzijes sprej tak naskoci
- auto jazdi uplne normalne, ide do otacok pekne taha az po cervene pole
- kym nevychladne, tak pri dalsom startovani naskoci hned
- na diagnostike nie je ziadna chyba
ak toto vsetko plati tak:
1. pada ti nafta
2. blbne ti zahavenie
3. 1+2
dalsie moznosti su malo pravdepodobne
to ze ti technik povie ze nafta nepada, neznamena ze v skutocnosti nepada, to iste plati o zhaveni
ver tomu ze ak opravuje vw a prides k nemu s oplom, tak netusi ako odstranit padanie nafty
spytaj sa ho ci ma tvoje auto paliv. cerpadlo v nadrzi - ak povie ano, vymen ho (mechanika) :D
ci ti funguje snimac teploty zistis cez diagnostiku
odpovede na body 1 a 2 najdes cez hladanie tu na fore

csala

Příspěvek od csala » 09 lis 2012, 10:58

Tu je obrázok relé žhavenia http://www.autobazar.eu/sk/opel-astra-g ... 55418.html
Vývod 30 je najširší, mal by to byť prívod +12V od baterky. Vývody G1 a G2 sú vývody k žhaviacim sviečkam. G1 je prvý a druhý valec, G2 tretí a štvrtý valec. Tieto tri piny odpoj od relé a spoj dohromady, vtedy to bude žhaviť natvrdo. Ak motor naskočí, tak vieš, kde je problém :D
Omega 2.2DTI Y22DTH
Fabia 1.4MPi

Odpovědět