Příspěvek
od Alzafir » 30 zář 2012, 10:36
Graf vyrobíš v excelu.
Jak poznat, co je špatně....musíš znát dost podrobně princip motoru a funkci jednotlivých dílů, hlavně těch elektronických.
Návod určitě nenajdeš. Co se mě týče, strávil jsem spoustu času tady na fóru, zbytek mě Zafira dost dobře vyškolila, když zlobila, porovnával jsem data z dob kdy jela bez potíží, pak vyhodnocoval, co může být špatně. Je třeba pracovat s mnoha souvislostmi, uvažovat, proč např váha ukazuje kolik ukazuje, Když to vyhodí např chybu P0400, všemi oblíbenou, co za ní stojí, měřit a testovat dál....
Proto ani většinou nestačí mít k dispozici data z auta, bez auta samotného. Je fakt, že někdy ( i dost často ) se v datech samotných objeví jednoznačný úlet. Pak je někdy i ta situace jednoznačná, co je špatně.
No a že každý má svou variantu, jak je zvyklý testovat, to je jasné, proto ani návod univerzálního typu nebude existovat.
Co se otáček motoru týče, zase záleží, co zjišťuješ.
Třeba EGR je v činnosti ( teď z pohledu diagnostiky) jak v otáčkách , tak na volnoběh, regulace turba jen v zátahu, volnoběžné otáčky.... všechno chce svoje.
Data mi klidně pošli, co ti nefunguje? Nejlépe v csv formátu.
Zafira 2,2DTi Elegance 2005, Y22DTR, Diag. OP COM (EN v.1.45), EGR emulátor