Žhavící svíčky

Lomikar
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lomikar » 06 pro 2006, 20:50

Rádo se stalo.Jsem zastáncem buď všechno nebo nic.Takže když už je něco rozdělanýho a vím že to časem stejně odejde do lovišt věčných tak raději to vyměním hnedle.Jo a když dárky tak pro všechny!!!
ASTRA CARAVAN Z16XE rv. 2002
KUK na Rákosníčka
Rákosníčkovi doplňky

Reklama

Vojta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vojta » 06 pro 2006, 22:26

Lomikar píše:No a já bych řekl taky měnit všechny.Je to jako by jsi vyměnil zapalovací svíčku jen jednu ze čtyř :? s tím že ostatní jsou dobrý.
Jo a jinak vlastně ani nejsou potřeba.Tak kupříkladu já je tam nemám a taky mi to jezdí. :lol: :lol: :lol:
no tak zapalovací a žhavící svíčka je trochu o něčem jinym, bez žhavičky pojedu, ty bez zapalovací svíčky ne :wink:
Zprávy prosím pouze emailem na info zavináč doopla.cz

DoOpla.cz – Opel originální díly, příslušenství a oleje Opel

Vojta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vojta » 06 pro 2006, 22:29

BLAŽENA píše:TAK JINAK. JEDNA TI ODEJDE A JAK VIS KOLIK TI VYDRZI TY OSTATNI? KDYZ POJEDES K DEALEROVI TAK DAS JENOM 800KC ZA NACTENI CHYBY. PAK DASI PRACHY ZA VYMENU. VEM TO TAK ZE JSI NORMALNI ZAKAZNIK.
z pohledu obyčejnýho člověka kterýmu se rozsvítila kontrolka a ví prd co to je tak měnit vše, pro ty co vo tom něco trochu věděj tak lze měnit jenom vadnou svíčku, neřikám že vyměnit všechny je na škodu ale 2000 se mi nikdy investovat nechtělo :-)

Lukas G.
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lukas G. » 06 pro 2006, 23:56

BLAŽENA píše:TAK JINAK. JEDNA TI ODEJDE A JAK VIS KOLIK TI VYDRZI TY OSTATNI? KDYZ POJEDES K DEALEROVI TAK DAS JENOM 800KC ZA NACTENI CHYBY. PAK DASI PRACHY ZA VYMENU. VEM TO TAK ZE JSI NORMALNI ZAKAZNIK.
Znamej ma notebook s programama na diagnostyku na ruzny auta, tak me to prave delal. A tak nemusim jezdit k dealearovi za 800.
Astra 2.0 DI Y20DTL automat, r.v. 10/2000, model 2001
Jinak ješče chci tu klubovku v černym lemovaním na prdel. Mojickova Bublinka se mnou bude vzdy jezdit.

honza_prodava

Zhavice

Příspěvek od honza_prodava » 23 dub 2007, 09:45

Je lepsi vymenit vsechny, protoze jak starnou tak se jim zpomaluje doba zhaveni. Tzn kdyz vymenis jeden a nechas tam 3 stare, tak ti ten jeden valec bude chytat drive nez ty ostatni. Pro kontrolu zkuste vzit ty stary, napojit je na 12v a digitalem zmerit za kolik sekund maji 90 C a pak s temi novymi. Na mem aute co prodavam jsem samozrejme menil vsechny. Ted jsou tam BOSH. Obrázek

Brano

odvrtanie zhavicov

Příspěvek od Brano » 11 pro 2008, 09:15

Skusal som vymenit zhavice a utrhol som 3 xo 4-roch. Mam motor X20DTL, najazdene 206 000 km, r.v. 1998 a zhavice tam boli este origos. Viete mi niekto poradit co s tym? Aky je postup pri odvrtani? Na co si mam dat pozor?

Diky

Vojta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vojta » 11 pro 2008, 09:47

no původní bych neřek, to by to nežhavilo už dobrejch 5 let :-)

Trdlo

Re: Zhavice

Příspěvek od Trdlo » 11 pro 2008, 10:40

honza_prodava píše:Je lepsi vymenit vsechny, protoze jak starnou tak se jim zpomaluje doba zhaveni. Tzn kdyz vymenis jeden a nechas tam 3 stare, tak ti ten jeden valec bude chytat drive nez ty ostatni. Pro kontrolu zkuste vzit ty stary, napojit je na 12v a digitalem zmerit za kolik sekund maji 90 C a pak s temi novymi. Na mem aute co prodavam jsem samozrejme menil vsechny. Ted jsou tam BOSH. Obrázek
Jak bude chytat rychleji? Rychleji se max. nažhaví, ale palivo jde na žhavičku až při startování, nejdřív ale žhavíš, pak startuješ.... :twisted:
END

denny
Kontaktovat uživatele:

Re: odvrtanie zhavicov

Příspěvek od denny » 12 pro 2008, 22:05

Brano píše:Skusal som vymenit zhavice a utrhol som 3 xo 4-roch. Mam motor X20DTL, najazdene 206 000 km, r.v. 1998 a zhavice tam boli este origos. Viete mi niekto poradit co s tym? Aky je postup pri odvrtani? Na co si mam dat pozor?

Diky
Musíš na to mít spešl nářadí.Dodává jej fa HENI.CZ.Hlavně musíš dobře utrhnout a vytáhnout vanadiovou elektrodu,jinak stejně nic nevyvrtáš.
Na Mercedes a PSA toto nářadí dodává pouze KLANN.

Zralok

Re:

Příspěvek od Zralok » 20 dub 2009, 15:28

Vojta píše:no původní bych neřek, to by to nežhavilo už dobrejch 5 let :-)

A proč by ne já na minulém autě měnil žhaviče po deseti letech. Auto měli přede mnou od novoty rodiče a ti na 100% žhaviče neměnili. A to byl žhavič mrtvý jen jeden. Ostatní ještě fungovaly ale už jsem je vyměnil všechny. Zato ty co jsem tam dal potom odešly po roce všechny 4 najednou a při reklamaci mi to neuznali. Teď už to auto nemám.

U současné Astry mi připadá že jsou tam snad žhaviče zbytečné. Žhaví mi to jen při teplotách kolem nuly a níže a to to ještě jen krátce blikne. A pokud některý žhavič odejde tak budu měnit jen ty vadné. U Y17DT jsou žhaviče pěkně drahé a dávat najednou pálku za všechny 4 se mi nechce.
https://www.astra-g.cz/forum/viewtopic.php?f=7&t=10584&start=0
Astra Caravan 1,7 DTi Y17DT N-Joy stříbrná metalíza, 1/2004.
+ nějakej VW k tomu

Odpovědět