Kontrolka motoru
- Reklama
- Fritol
- Kontaktovat uživatele:
Re: Kontrolka motoru
a co to auto děla ?? nema vykon cuka ??
ASTRA-G-2.0 -X20DTL,Hatchback 5dv.1998
Diagnostika: op-com v.1.39 (CZ) / Hradec Kralové a okolí
Z krátké projížďky, kterou jsem absolvoval, mi přijde, že nic, výkon pocitově odpovídá těm 50 kw které to má a nepřišlo by mi, že to nějak moc cuká, spíš ne než jo, jen při konstantním plynu a otáčkách cca pod 2000 se rožne kontrolka.
- Fritol
- Kontaktovat uživatele:
hmm. proměř podltaky... jestli se někde nestrací.
Přesně můj tehdejší "dlouhodobý" problém
Než začneš měnit díly, nech si proměřit podtlaky, tak jak psal Fritol
Ta chyba může obsahovat více příčin, než jen EGR ventil...

My new car ( Opel Meriva A ) :arrow: AstraMan's blue scorpion - Z17DTH, 5DV.
My ex-car ( Opel Astra G ) :arrow: AstraMan's silver dragon - X20DTL, 5DV.
My motto :arrow: Činy jsou více, než slova !!!
My ex-car ( Opel Astra G ) :arrow: AstraMan's silver dragon - X20DTL, 5DV.
My motto :arrow: Činy jsou více, než slova !!!
Takže, dnes proběhl první pokus o vyčištění ventilu, vybralo se trošku nečistot a jel jsem na zkušební projíždku během které se zdálo, že problém je vyřešen. Ovšem ihned po pár dalších km mi zmrzl úsměv na tváři, když se kontrolka rozsvítl znova:D ....a já se ptám, má cenu to řešit? nebo to můžu nadále ignorovat?
ale kdyz ti sviti kontrolka jede auto v nouzovem stavu ne takze nema tach skusil bych si pujcit vahu vzduchu nebo rj a vyskouset to jinak servis
[color=#000000]Mirdova2908-Tempomat,4xEl.okna,Pp od davida a mnoho dalsich veci[/color]
Kia ceed 1.6crdi 94kw,2013
Kia ceed 1.6crdi 94kw,2013
Ahoj.Mám taky problém s kontrolkou motoru(s tím klíčem)...POtřeboval bych radu.Když nastartuji tak se rozsvítí ta kontrolka motoru a svítí i minutu po nastartování a pak zhasne...Diagnostika OP-COM mí píše chybu P1635 - Glow Device Circuit General Error
(0A) - Not present ,což asi znamená Systém/obvod vyhřívání žhavících svíček...A byl jsem u známého ten má diagnostiku vag a ta mu napsala lambda sondu(přesně nevím) jsme z toho nějak "zmatený"
nevíte někdo co s tím??
(0A) - Not present ,což asi znamená Systém/obvod vyhřívání žhavících svíček...A byl jsem u známého ten má diagnostiku vag a ta mu napsala lambda sondu(přesně nevím) jsme z toho nějak "zmatený"

Opel Zafira 2.0 DTi /Y20DTH / 2001
- Fritol
- Kontaktovat uživatele:
nemaš horší raní starty ?? zkontroluj zhavičky.. některou budeš mít nejspíš v řiti.
ranní starty ani ne ..Když svítí kontrolka žhavení tak to startuje pěkně ,ale jakmile ta kontrolka nesvítí(žhavení) tak to startuje třeba 10 sekund...a ta kontrolka toho motoru není to nějaká porucha? nebo to má tak být?
Dej si do profilu typ auta a motoru. Máš zafiru 2,0DTi?
Kontrolka žhavení svítit nutně nemusí a auto stejně žhaví. Podle té chyby to vypadá na chybu ve žhavení. Už jsi změřil ty žhavičky, jak psal Fritol?
Kontrolka žhavení svítit nutně nemusí a auto stejně žhaví. Podle té chyby to vypadá na chybu ve žhavení. Už jsi změřil ty žhavičky, jak psal Fritol?
Zafira 2,2DTi Elegance 2005, Y22DTR, Diag. OP COM (EN v.1.45), EGR emulátor
Jo mám 2.0DTi..ta kontrolka se rozsviti kdyz je aktualni nějaka chyba?žhaviče jsem jeste nezkousel
- Fritol
- Kontaktovat uživatele:
no pokud ti kontrolka motoru svítí jen nejakou chvilku po startu a pak zhasne a byla tam ulozena chyba obecna chyba zhavení tak budeš mít nějakou zhavici svíčku K.O. ..
Kontolka se rozsvítí, když ECU zjistí šlendriján místo požadované hodnoty. Když to pak zhasne, neznamená to v případě žhavení , že závada není. Jen se motor ohřál a žhavit nepotřebuje, takže žhavící elektronika (relé) odpojí žhavící svíčky od napájení a chyba se neprojeví dokud motor nevychladne a proces žhavení nenajede znovu.
Ale v registru závad ta chyba je dál.

Zafira 2,2DTi Elegance 2005, Y22DTR, Diag. OP COM (EN v.1.45), EGR emulátor
myslel jsi kontrolku žhavení nebo tu kontrolku Elektroniky motoru (auto s klíčem?)..kontrolka elektroniky motoru (auto s klíčem)svítí po špatném startu tak 40 sekund..co s tím?Alzafir píše:Kontolka se rozsvítí, když ECU zjistí šlendriján místo požadované hodnoty. Když to pak zhasne, neznamená to v případě žhavení , že závada není. Jen se motor ohřál a žhavit nepotřebuje, takže žhavící elektronika (relé) odpojí žhavící svíčky od napájení a chyba se neprojeví dokud motor nevychladne a proces žhavení nenajede znovu.