Zahada

Odpovědět
rp79

Zahada

Příspěvek od rp79 » 15 úno 2017, 17:09

Zdravim vsechny a doufam ze mi nekdo dokaze pomoct! Mam astru g 1,7dti najeto okolo 331tis, a posledni dobou zaclo auto blbnout!! cca po dvou hodinach po nastartovani a prijezdu na dane misto, nejde znovu nastartovat! Musim pockat cca dalsi dve hodiny a pak bez problemu nastartuji! I pri mrazech -20 jsem vpohode natocil, ale problem nastal az po zminenych cca dvou hod. Diagnostika nic nepise! Myslel jsem ze by to mohlo byt vadnym tcv ventilem, ale po jeho vymene je vse pri starym! :x

Reklama

mesr

Re: Zahada

Příspěvek od mesr » 15 úno 2017, 19:36

To je motor Isuzu ??
Opel Astra Caravan,2.0DTI N-joy 2003

Alzafir

Příspěvek od Alzafir » 15 úno 2017, 20:31

Je to Isuzu a není to jednotkou čerpadla.
Zafira 2,2DTi Elegance 2005, Y22DTR, Diag. OP COM (EN v.1.45), EGR emulátor

denny
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od denny » 15 úno 2017, 23:59

Alzafir píše:Je to Isuzu a není to jednotkou čerpadla.
Nezkoušel jsi se podívat na hlavní jednotku?Jednou jsem řešil naftu až v ní(dostala se tam kabeláží).I jsem jich několik měnil.

Alzafir

Příspěvek od Alzafir » 16 úno 2017, 07:29

Hlavní jednotka je v pohodě, tam je sucho. I po kabelech. Nafta prolínala jen po TCV ventilu, to jsem náhodou odhalil včas. Ještě neprošla nikam daleko.
Tento týden bych se k tomu měl dostat, kouknu, jestli v datech něco nebude podezřelého.

Alzafir

Příspěvek od Alzafir » 18 úno 2017, 13:23

V datech nic podezřelého, snímač kliky a vačky přesně v zákrytu, přesně polovina čerpadlo-klika. Tohle je z grafu, ne z osciloskopu.
Teplota chlazení to není, po odpojení ukazuje teplota -10, ale stejně ani neškytne :x
EGR je odpojený, takže ani varianta, že by zůstal viset nehrozí.

Alzafir

Příspěvek od Alzafir » 18 úno 2017, 18:20

Asi máme pachatele.
Zdá se, že za vším je startér. Když už baterka neměla sílu točit, dal jsem ji nabít a šel na pivo.
Pak jsem to napojil asi po 4 hodinách, dal nahrávání dat a zkusil nastartovat. Motor točil jako před tím, když motor točil, ale nechytal. Pak se startér protočil naprázdno, bez zubů. Potom se chytil, protočil motor a už to chytlo. To vše bez přerušení startu. Na první pohled nic moc zajímavého. V datech ovšem jasná záležitost, aspoň doufám.
Startér začal točit na 200 otáčkách. Tomu bylo přiřazeno asi 60mg nafty a 12kg vzduchu. Pak se startér točil naprázdno, když zabral, točil pocitově stejně, ovšem v datech už to bylo 600 otáček, k tomu asi 40mg nafty a klesala dál.
Dle mě jasný výsledek, chce to točky na start. V této fázi když to sice jakože točí, ale málo, i když se zdá, že dostatečně, tak je moc nafty na málo vzduchu. A to je i cítit kolem auta.
Není to objev, nafťák chce točky. Ale je evidentně rozdíl, jestli to je rotační čerpadlo, tam fakt stačí, když se motor sotva převalí, u Y17DT to asi musí točit podstatně víc.
Anebo je ještě jedna teoretická možnost, a sice, že jednotka má svou chybu, zkresluje výpočet otáček motoru i čerpadla. Oboje je synchronní, ale oboje chybné?
Jsme ve fázi, kdy se bude měnit startér. Pokud to nepomůže, budu bádat dál. Už s osciloskopem a budu ověřovat data snímačů otáček, s tím, co říká jednotka motoru.

Luboš X17DTL

Příspěvek od Luboš X17DTL » 19 úno 2017, 10:12

Když odcházelo čerpadlo mi, projevovalo se to tak, že když byly otáčky nižší, motor nechtěl naskočit bez ohledu na to, jestli je studený, či ne. Stačilo při startování použít metodu pomocí klasického žduchnutí na trojku a motor chytil na drc. Ale to byla jiná závada. Mi se zase nedostávalo dostatek paliva. Taky pomáhal start sprej do sání.
Opel Astra F Caravan X17DTL (už má novou majitelku)=>
Astra G Caravan 1,7 DTi (na to se už jen dívám)=>
něco malého černého patří ženě a já nemám nic:-(
https://www.astra-g.cz/forum/viewtopic.php?t=10583

Odpovědět