Zdravim vas, tak ako uz ste na to prisli co je pricinou zasvietenej kontrolky ( auto s klucikom ) ???
Mam presne ten isty typ auta ( iba do prace (cca30 km tam a 30 naspat). Pred rokom mi ta kontrolka pocas jazdy zasvietila ale po minute zmizla. Postupne sa zacala objavovat castejsie ale vykon nikdy neklesol. Sucasnost je taka. Rano nastartujem- kontrolka sa ukaze o 30 sekund a svieti. Idem a ked zvysim otacky nad 2000 tak neskutocne blby zvuk motora, proste ze nieco nieje v poriadku, ale idem dalej. Carujem s tym plyn. predalom

a po asi 5 km ked sa motor zohreje kontrolka zhasne a mozes vytacat kolko chces a motor ide krasne. Davnejsie som cital ze ten zvuk je preto taky lebo rj vyhodnocuje asi nejaku chybu. Hadicku ktora ide ku EGR ventilu mam odpojenu. Ked ju zapojim tak motor netaha, a strasne dymi. Dnes som egr vycistil ale nebol v najhorsom stave. Ked som isiel minule do Havirova ( 4 ludia v aute ) tak mi vyhodilo tu kontrolku pri dlhsej ceste a auto bolo v nudzovom rezime. Skusal som aj vypnut a nastartovat niekolko x ale musel som tak prist az domov. Auto sice nedymilo ale isli sme bez turba. Na druhy den rano sa opak. denny cyklus ze potom zhasne a auto fakci. Preto sa pytam ci ste uz na nieco prisli a aj preto zakladam novu temu aby sa niekto ozval a dal si namahu, vsak musime si pomahat. O tom ze mam olej vo vode sa ani zmienovat radsej nebudem