Olej
- Reklama
- Fritol
- Kontaktovat uživatele:
Re: Olej
je to takle zezadu motoru.. jak je přička mezi motorem a vnitřkem vozu.. to zakroužkované ....
ASTRA-G-2.0 -X20DTL,Hatchback 5dv.1998
Diagnostika: op-com v.1.39 (CZ) / Hradec Kralové a okolí
Ahoj, ať nezakládám další vlákno. Dnes jsem objednal palivovej, vzduchovej a olejovej filtr a chystám se mněnit olej na Astra G 2.0 DI 98. rok. Vím, že se k němu leze zespodu, kanál nemám. Než se do toho pustím, můžu čekat nějakej zádrhel ? To samý palivovej filtr, nemusí se to nějak tlakovat ap.? Můžu se do toho jako relativně zručný laik pustit ? Nebo to mám nechat udělat v servisu? Ještě k vypouštění oleje, není tam nějaká zrada s těsněním ? Musím mít nové nachystané, nebo ho lze použít vícekrát. A otázka nakonec. Kdysi jsem tam měl olej 5 -30 a dali mě tam v servisu 10-40 a dostal jsem se k oleji 10 - 40 pro kamion. Můžu ho tam nalít ? Díky.
- Fritol
- Kontaktovat uživatele:
k olej filtru u 2.0 di se leze ze zhora. je na přední časti motoru hned u chladiču... pallivovej filtr je ořišek protože po vyměně by se mělo připravkem ovzdušnit system.. ale mělo by stačit ho zalit naftou až do plna a pak projet auto. jinak olej nevim jaky je rozdil mezi 10w40 pro osobaky a kamiony takže ti neporadim. a těstnění je lepší mít nové.. ale kdyz nemaš nezbyde ti nic jineho než tam to stare nechat
ASTRA-G-2.0 -X20DTL,Hatchback 5dv.1998
-
olej filter je vložka ktorá sa meni zpredu od chladiča, je to pastovy čierny deklik podobne ako na obrazku vyššie, sice kanal nutne nepotrebuješ ale je dobre aspon dat nejake špalky a dosky pod predne kolesa aby si to dostal aspon o 15-20 cm vyššie, na filter potrebuješ nastrčkovy alebo aj gola orech vo velkosti okolo 32 alebo viac, presne neviem lebo mám na to taky jeden špeci kluč, palivovy filter stači meniť každych 60-80tkm a do toho bez potrebnych znalosti by som sa nepuštal sam. Vzduchovy filter je nutne meniť pri každej vymene oleja v motoru, ale ked už budeš meniť ten filter tak si zožen aj striekačku z hadičkou na odsatie asi cca 2dcl oleja ktory ostane v lôžku ojej filtra a ktory sam nevytečie. A ešte ma napadlo že kedy si menil aj vnútorny kabinovy filter ktorý je tiež dobré aspon ráz za rok vymeniť, pozor sú dva rozmerove verzie!
ZA-22dtr mt6-f40 Silver Elegance m03 (aktuálne 393tkm) No-Kat No-EGR.Alzaf 285tkm,bolo AstraF-1,6 8V combi. Pokiaľ nie som tu tak, som určite niekde inde.. ešte sa nestalo, že by som nebol absolútne nikde.. Alfamobil +421 948 833 957 alebo Pevný 0905 833 957
OK, díky všem. Filtry jsou na cestě a dám tam ten náklaďákovej olej. Jsem to trošku pohledal na netu a můj závěr je, že je to všechno jeden olej ( s nadsázkou). Našel jsem i u pár nákladních olejů poznámku, že jsou určeny i pro osobáky.