astra 1,7dti nema vykon
astra 1,7dti nema vykon
ahoj,mam problem s astrou G 1,7dti . v zime teplota tak pod 3stupne auto nema vykon, do 2000 otacok to ako tak ide(aj ked nie tak ako ma) ,ale ako nahle pride turboefekt 2000otacok, ako keby auto daco zaseklo a do otacok ide strasne pomaly,pri miernom stupani dokonca rychlost klesa, nerozbehnem sa viac ako na 80kmh.Prejdem autom do roboty asi 10km auto sa kus zahreje,odstavim.Po 4hodinach nastartujem po starte sa rozsvieti kontrolka motora a auto ide normalne.Ked je vonku teplo vzdy sa po starte rozvieti kontrolka a auto ide normalne.Nevim co s tym v servise nic nezistili jazdim tak uz druhy rok,ale dost ma to stve tak keby snad dakto vedel co s tym.Ďakujem za všetky rady.
- Reklama
- marcus_Astra_
Re: astra 1,7dti nema vykon
ahoj niesom odbornik ale mal si to na diagnostike ? tento isty problem som mal na VeBe 2.2 DTi idealne je pouzit OP-COM ako diagnostiku alebo TECH 2 a na tej vectre to boli podtlaky co mi neukazala ani diagnostika
Marcus_Astra_G_1,8_X18XE1_1998_220 000 tkm_Run_to_OPC-Line_from_GM_Parts
Vectra_B_Caravan_2.2_DTi_Y22DTR_2001_360 000 tkm_Original_Crankshaft_and_Engine_
OP-COM-diagnostika_v.1.39_EN
Vectra_B_Caravan_2.2_DTi_Y22DTR_2001_360 000 tkm_Original_Crankshaft_and_Engine_
OP-COM-diagnostika_v.1.39_EN
Podtlaky to ukáže, ale ne přímo. Musíš vědět, co hledáš. V datech to je vidět. Např na MAPu.
No a VC, ZA, AG s Y22DTR, tam se podtlaky dají diagnostikovat uchem. Netěsnost podtlaků je slyšet na chcípací klapce při vypnutí motoru.
To riso1987, vyměň servis!!
Tady máš seznam členů s diagnostikou, najdi si někoho v okolí, až budeš vědět číslo chyby, napiš ho tu
No a VC, ZA, AG s Y22DTR, tam se podtlaky dají diagnostikovat uchem. Netěsnost podtlaků je slyšet na chcípací klapce při vypnutí motoru.
To riso1987, vyměň servis!!
Tady máš seznam členů s diagnostikou, najdi si někoho v okolí, až budeš vědět číslo chyby, napiš ho tu
Zafira 2,2DTi Elegance 2005, Y22DTR, Diag. OP COM (EN v.1.45), EGR emulátor
-
Hlavne chlape by som si doplnil do podpisu aj svoje bydlisko nech vieme kde sa nachadzaš!
ZA-22dtr mt6-f40 Silver Elegance m03 (aktuálne 393tkm) No-Kat No-EGR.Alzaf 285tkm,bolo AstraF-1,6 8V combi. Pokiaľ nie som tu tak, som určite niekde inde.. ešte sa nestalo, že by som nebol absolútne nikde.. Alfamobil +421 948 833 957 alebo Pevný 0905 833 957
Zdravim, ďakujem za odpovede ,jasne ospravedlnujem sa som z Košíc.Ano bolo na diagnostike ale netusim aku diagnostiku pouzivaju proste na nic neprisli,servis by som rad vymenil ale v kazdom servise co sme boli tak bol daky problem tam kde chodim teraz su aspon ako tak seriozni a ked nevedia prist na to co to je tak to rovno priznaju a nesnazia sa vymenit polovicu auta ako v opli,ale ak by ste vedeli o nejakom dobrom servise v KE tak si dam poradit.Mozete mi viac povedat o tych podtlakoch co to presne znamena som laik ale rad sa priucim skusal som vyblikat zavadu (stlacene pedale) ale tha vzblikalo mi to ked som dobre pocital 70101 co je total nezmysel potom som skusil odpojit vahu vzduchu a vtedy auto reaguje takto : ihned po nastartovani zasvieti kontrolka motora a auto ma vykon subjektivne si myslim ze nie uplne ako by mal mat ale uplne pohode ide do otacok bezproblemu zabera turbo da sa s tym jazdit.A pri naslednom vyblikani okrem tej 70101 vyblika aj dalsiu zavadu teda tu vahu.Este jedna vec cely ten problem vznikol po navsteve servisu vektor kde bolo auto koli zlemu starteru baterka bola nova atd...oni tam robili daky zatazovi test baterky ci daco take tak ma len tak napadlo ci nemohli tym daco odpalit dake cidlo snimac neviem som uz zufaly uvidim co bude rano robit bez tej vahy ak pojde a na nic ine nepridem tak budem asi jazdit tak :-/ .
-
Si priamo z KE, kde byvaš konkretne, ja chodim cca 1x tyždne do KE tak nieje problem sa stretnuť nahodiť diagnostiku a pozrieť sa kde je pes zakopany, mimochodom mám aj meracie zariadenie na meranie podtlaku v celom systeme. Ked tak mi brkni, čislo mám dole v podpise!
ZA-22dtr mt6-f40 Silver Elegance m03 (aktuálne 393tkm) No-Kat No-EGR.Alzaf 285tkm,bolo AstraF-1,6 8V combi. Pokiaľ nie som tu tak, som určite niekde inde.. ešte sa nestalo, že by som nebol absolútne nikde.. Alfamobil +421 948 833 957 alebo Pevný 0905 833 957