Za tepla nestartuje a zdechá

Odpovědět
Bombaldohaj

Za tepla nestartuje a zdechá

Příspěvek od Bombaldohaj » 25 črc 2014, 09:01

Zdravím zkušené odborníky. Potřeboval bych nasměrovat na vyřešení problému. Oplík nejde nastartovat, pokud je motor teplý, ale ne vždycky. Většinou po delší jízdě, ale nepravidelně, někdy chytne a někdy ne. Většinou jsem pár minut počkal, a pak už to šlo zase nastartovat. Další indície: včera mi asi po 100 km jízdy, během jízdy, auto škublo, rozsvítily se všechny kontrolky, motoru, auta s klíčem a auto zdechlo. Nešlo nastartovat až po pár minutách (15 min). Něco podobného se mi stalo i během jízdy, ale motor pak plynule chytnul, auto jakoby cuklo, rozsvítila se kontrolka auta s klíčem a pak po přidání plynu vše zase naskočilo a kontrolka zhasla. Bylo to během udržovací rychlosti při 90 km/h. Nafta beru jen na shellce. Opel astra G kombi, 2004, 59 kW, 1,7 CDTI, Z17DTL. Filtry čisté, měněné před necelým rokem. EGR vyčištěný. Vím že je to asi pitomé radit takhle podle popisu ale zkuste, možná to bude prkotina. Teda doufám.
Dík

Reklama

Ondra B.

Re: Za tepla nestartuje a zdechá

Příspěvek od Ondra B. » 25 črc 2014, 10:49

Pokud nemáš diagnostiku, musíš si někam zaject vyčíst paměť závad, pokud tam toho bude více, je potřeba smazat a načíst live data.

Měl jsem defacto to samé, ale u mě to mělo hodně rychlej spád.

Bylo to čidlo kliky.
U tebe typuji na 99% TO SAMÉ. :wink:
CENA ČIDLA JE CCA 1000Kč.
Výměna na 15 min, je dole na bloku motoru schované u startéru.
Lehce to nejdeš vede tam jen jeden drát.
Už ne Opel ....
Ex

Astra G Z17DTL 2x
Corsa B X10XE
Astra G Z14XE
Astra G X20XEV
Vectra B X18XE
Vectra A C20NE
Kadett E C16NZ
Monza 20NE

Bombaldohaj

Příspěvek od Bombaldohaj » 31 črc 2014, 14:13

Zdravím, tak to byla přesně ta porucha, bohužel jsem si to neuměl vyměnit sám, nemám díru v garáži (všecko tam je zakrytované a přístup na houby), tak sem sjel do jednoho servisu, kde mi řekli, že diagnostika je na houby a chyba už je dávno smazaná (???) a chtěli mi postupně měnit všechny součástky na autě a až by na to přišli (nebo až by to přestalo dělat, cca. týdenní oprava). Tak jsem jel do autor. servisu opel, potvrdili přesně špatné čidlo kliky. Za tři pracovní dny jsem jel tedy měnit čidlo a taková pěkná náhoda, čidlo zdechlo přesně jak jsem dojel, protože v servisu už to nešlo nastartovat ani po 4 cigárkách (asi půl hodina). Takže to akorát vyšlo a je to fajná náhoda. Cena 2,7 tis (se vším všudy), čidlo origoš bosch. Díky za radu, škoda že nemám tu díru v garáži, jinak bych se do toho pustil sám.

Ondra B.

Příspěvek od Ondra B. » 31 črc 2014, 15:39

2700Kč?? do pr. to je dost tedy :roll:
No na to by ti stačil hever a přizvednout si auto na pravé straně za spodní část ramena co je uchycené na podlaze...
No hlavně že to jezdí.
A jinač jsem koukal kolik jsem dával za Bosch čidlo já, 759Kč po slevě.... :mrgreen:
Už ne Opel ....
Ex

Astra G Z17DTL 2x
Corsa B X10XE
Astra G Z14XE
Astra G X20XEV
Vectra B X18XE
Vectra A C20NE
Kadett E C16NZ
Monza 20NE

Odpovědět