Zdravím všechny, po dlouhé době píšu nějaký příspěvek, ale tohle mi nedalo, to se musím podělit

...
Byli jsme, jako každý rok na 3 denní výlet (2 noci) na naši oblíbenou "chatu" (hotel) v Samnaun ve Švýcarsku (z Prahy 600 km), tak jsem byl zvědav, co na dálce udělá spotřeba (jel jsem lehkou nohu, dálnice +-110 km/h), zvlášť, když jsem v červenci měnil vstřiky (najeto 225tis km).
Cesta je jasná: Praha-Plzen-Rozvadov-Mnichov a kousek za nej cca 400km dálnice. A Pak cca 200km okresky přes Alpy
Výsledek?
Cesta tam 600km (Praha-Samaun): prumer 5 L / 100 km ... což je na dálku a pohoda jízdu skoro víc, něž bych čekal, ale....
Cesta zpět 600km (Samnaun-Praha:
Prumer 4,1 L / 100 km ! Ve Swissu jsem bral plnou (vynuloval trip odometr) a v praze dotankoval 25 litru... Nechapu!
Astra, i přes to, že má 225tis km nepřestává překvapovat! Asi Švýcarská nafta holt není česká

.
Když jsem dojel před barák, na tacho 604km a ručička spotřeby nebyla ještě ani na půce... nechápu! Viz foto

Zvlášť, když cestou zpět už jsem se tak nekrotil a za Mnichovem jsme měli cca 20km dlouhou "grosse Stau".
Takovou spotřebu už asi nikdy nepřekonám

.
P.S. je jasné, že tohle je výjimka - dlouhodobý průměr mám jinej, viz podpis
Mějte se!