Přidává plyn i chvilku po puštění plynového pedálu.
Přidává plyn i chvilku po puštění plynového pedálu.
Zdravím všechny.
Stal jsem se novým majitelem vozu Opel Astra Caravan 1.7DTi NJOY (ISUZU motor), r.v. 2003, najeto 145000. Časem rád dodám fotky. Zatím si auto nemůžu vynachválit, jede nádherně a i zátah má na 55kw velmi pěkný. Ale přesto pár prvních otazníků řeším. Mezi nimi např. uložení přední nápravy, nebo slabá ruční brzda. Nejvíc mě ale zlobí tohle:
Když přeřazuju, stává se mi, že motor zůstane po vyřazení chviličku v otáčkách. Popřípadě se i malinko zvýší, než začnou klesat. Někdy se mi to stane i když dojíždím na dvojku na semafor a zavřu plyn. Prostě auto chvilku jede dál tak, jako bych měl nohu stále na pedálu, než teprve začne zpomalovat.
Nevíte, čím by mohlo být takové chování způsobené? Je to hodně otravné a spojce rozhodně neprospívá. Rád bych to dal co nejdříve do pořádku.
zdraví,
Flax
Stal jsem se novým majitelem vozu Opel Astra Caravan 1.7DTi NJOY (ISUZU motor), r.v. 2003, najeto 145000. Časem rád dodám fotky. Zatím si auto nemůžu vynachválit, jede nádherně a i zátah má na 55kw velmi pěkný. Ale přesto pár prvních otazníků řeším. Mezi nimi např. uložení přední nápravy, nebo slabá ruční brzda. Nejvíc mě ale zlobí tohle:
Když přeřazuju, stává se mi, že motor zůstane po vyřazení chviličku v otáčkách. Popřípadě se i malinko zvýší, než začnou klesat. Někdy se mi to stane i když dojíždím na dvojku na semafor a zavřu plyn. Prostě auto chvilku jede dál tak, jako bych měl nohu stále na pedálu, než teprve začne zpomalovat.
Nevíte, čím by mohlo být takové chování způsobené? Je to hodně otravné a spojce rozhodně neprospívá. Rád bych to dal co nejdříve do pořádku.
zdraví,
Flax
Opel Astra G Caravan NJOY 1.7DTi 2002, bílá, motor Y17DT
- Reklama
Re: Přidává plyn i chvilku po puštění plynového pedálu.
Nikdo neví čím to může být? Přijde mi, že je to hodně závislé na počasí. Že by to souviselo s teplotou? Nebo vlhkostí vzduchu?
Ja som mal podobný problém, ale u benzínu. Pomohlo mi vymenenie krokového motorčeka a vyčistenie škrtiacej klapky. Ale to u diesla nieje tak neviem
Opel astra G 3dv. rv.1999 X16XEL (edícia 100) 142 000km k 16,6,2013
zkus promazat lanko plynu.
spermin = hermin dříve X16XEL EDICE 100
od 15.10.2007- upravený AGR
nyní Civic
od 15.10.2007- upravený AGR
nyní Civic
Mám stejný problém, ale motorizaci 1,7TD 5OkW
Naposledy upravil(a) Adi dne 01 lis 2014, 12:37, celkem upraveno 1 x.
Dříve:
Astra G X17DTL - 1,7 TD 5OkW, r.99, 5DV, pal. PC - TID, DRL-LED, tempomat+kontrolka, AngelEyes+Xenon, Křídlo OPC
Opel Vectra B 1,6 16V
Ford Fiesta 1,8D
Škoda Forman
Astra G X17DTL - 1,7 TD 5OkW, r.99, 5DV, pal. PC - TID, DRL-LED, tempomat+kontrolka, AngelEyes+Xenon, Křídlo OPC
Opel Vectra B 1,6 16V
Ford Fiesta 1,8D
Škoda Forman
- Luboš X17DTL
Dobrá rada nad zlatospermin píše:zkus promazat lanko plynu.
Ještě bych vyčistil všechny kontakty
Mi to dělá taky a asi nejsem sám. Myslím si, že to má něco společného s emisema.
Je to otázka zvyku, sundat nohu dřív než zmáčkneš spojku. U Fabie to mám taky tak a bylo mi řečeno, že je to kvůli emisím.
Neřeším to, zvykl jsem si.
Opel Astra F Caravan X17DTL (už má novou majitelku)=>
Astra G Caravan 1,7 DTi (na to se už jen dívám)=>
něco malého černého patří ženě a já nemám nic:-(
https://www.astra-g.cz/forum/viewtopic.php?t=10583
Astra G Caravan 1,7 DTi (na to se už jen dívám)=>
něco malého černého patří ženě a já nemám nic:-(
https://www.astra-g.cz/forum/viewtopic.php?t=10583
Dřív to neďálo
Naposledy upravil(a) Adi dne 01 lis 2014, 12:38, celkem upraveno 1 x.
Dříve:
Opel Vectra B 1,6 16V
Ford Fiesta 1,8D
Škoda Forman
Opel Vectra B 1,6 16V
Ford Fiesta 1,8D
Škoda Forman
Na mojej Astra G 1.7Dti mam ten isty problem. Najazdene 206000. Ale robi to uz od 150000. Preto to uz ani neriesim. Je viac ludi, ktori maju tento problem, ale vyzera to tak, ze to este nikto neporiesil.
u "X-kového" motru je lanko plynu, tam je co mazat. Ale Flax musí mít (podle roku výroby) "Y-nový" motor a tam je elektronický plyn. Jedině že by namazal sebe
OPEL ZAFIRA 2,2DTI Y22DTR OPC line 2005
https://www.automilacek.cz
https://www.automilacek.cz
MAX - CZ:
Je to tak, mám Yko...plyn by měl být elektronický, protože je možné na něj dodělat tempomat.
Takže to vypadá, že se s tím nepotýkám sám. Zjistil jsem, že částečně to jde eliminovat stylem jízdy, ale taky ne vždy. Hlavně to nepodtáčet. Tehdy se to při vyřazení projeví nejmarkantněji.
Je to tak, mám Yko...plyn by měl být elektronický, protože je možné na něj dodělat tempomat.
Takže to vypadá, že se s tím nepotýkám sám. Zjistil jsem, že částečně to jde eliminovat stylem jízdy, ale taky ne vždy. Hlavně to nepodtáčet. Tehdy se to při vyřazení projeví nejmarkantněji.
Mám motor X a mám elektronický plyn
Dříve:
Opel Vectra B 1,6 16V
Ford Fiesta 1,8D
Škoda Forman
Opel Vectra B 1,6 16V
Ford Fiesta 1,8D
Škoda Forman
Mám Y 17 DT a toto mi dělal zanešený naftový filtr.... po tom co mi známý řekl ať to vyměním že to je tím tak sjem se mu vysmál...ALE.... pomohlo.
Filtr tam mám 1,5 roku
Naposledy upravil(a) Adi dne 01 lis 2014, 12:38, celkem upraveno 1 x.
Dříve:
Opel Vectra B 1,6 16V
Ford Fiesta 1,8D
Škoda Forman
Opel Vectra B 1,6 16V
Ford Fiesta 1,8D
Škoda Forman
Mne vymena palivoveho filtra nepomohla.
NEPOMOHLO
Naposledy upravil(a) Adi dne 01 lis 2014, 12:39, celkem upraveno 1 x.
Dříve:
Opel Vectra B 1,6 16V
Ford Fiesta 1,8D
Škoda Forman
Opel Vectra B 1,6 16V
Ford Fiesta 1,8D
Škoda Forman