Tak jsem se po pročtení zdejších témat a načtení na diagnostice (P400 EGR) pustil do čištění vířivých klapek a podtlakového EGR ventilu. Ještě uvedu proč jsem se do toho pustil. Při jízdě konstantní rychlostí např 50km/h se rozsvítila kontrolka motoru a motor neměl výkon. Při přidání plynu a snahy jet rychleji po cca 5s kontrolka zhasla a motor znovu nabral výkon. Ve výkonu se podaří udržet až do doby kdy zase nebudu ani decelerovat a ani akcelerovat, tedy při ustáleném výkonu. A takto pořád dokola.
Po demontáži sání to vypadalo podobně jako zde na fotkách, prostě zasrané jak jetel

) Vše jsem vyčistil včetně čidla tlaku v sání, vyzkoušel funkci podtlaků vířivých klapek a EGR ventilu a vše zase složil.
Auto ale ne a ne chytnout. Nakonec se mi ho podařilo nastartovat podle návodu zde na fóru, ale nebylo to tak jednoduché, protože jsem měl netěsné přepadové hadičky od vstřiků, což jak se ukázalo je velký problém. Koupil jsem tedy nové hadičky a u 4. vstřiku odpojil přepad a nasál naftu. Při nasátí jsem přepadovou hadičku (už tu spojenou co jde k čerpadlu) zaškrtil malou truhlářskou svorkou (samozřejmě profíci mají škrtící kleště

a teprve potom vyndal hadičku z pusy. Potom jsem nasadil hadičku zpět na přepad 4. vstřiku. Povolil jsem matici tlakové trubky 1. vstřiku a dal povel točit startérem (měl jsem asistentku

) Po asi 20s už začala trochu stříkat nafta. Matici jsem utáhl a znovu protáčel motor. Po dalších 20s začal motor škytat a pak naskočil.
Zkušební jízda OK, kontrolka nesvítí auto jezdí nádherně.... v servisu by mi nadělili EGR za 11000Kč úplně zbytečně. Náklady na opravu 46Kč za hadičku a asi 6hodin mého času včetně hledání zde ve fóru.
Tak ať ty Astry slouží

)