rozborka výměníku olej - voda Y22DTR
rozborka výměníku olej - voda Y22DTR
bohužel jsem zjistil,že mě propouští výměník voda-olej a to naštěstí jen olej do vody - opačně se to neděje ..... mechoš tvrdí,že je buď načase vyměnit těsnění (210 t. km) nebo praskl výměník,což doufám,že ne.
Moje otázka zní - kde seženu komplet sadu těsnění ? - vím,že v Oplu ale jdou koupit i jinde ?
otázka 2 - zvládne to těsnění vyměnit průměrně zručný člověk ? - k výměníku se zdá být dobrý přístup a nářadí a hever je taky k mání - jen nevím,zdali je potřeba nějaký speciální nástroj nebo je potřeba znát nějaký grif
hodíte mi sem někdo nákres kompletu výměníku ? - já se k tomu nikde nedostanu
jinak jedná se o motor Y22DTR ve Vectře B.
Díky !
Moje otázka zní - kde seženu komplet sadu těsnění ? - vím,že v Oplu ale jdou koupit i jinde ?
otázka 2 - zvládne to těsnění vyměnit průměrně zručný člověk ? - k výměníku se zdá být dobrý přístup a nářadí a hever je taky k mání - jen nevím,zdali je potřeba nějaký speciální nástroj nebo je potřeba znát nějaký grif
hodíte mi sem někdo nákres kompletu výměníku ? - já se k tomu nikde nedostanu
jinak jedná se o motor Y22DTR ve Vectře B.
Díky !
Vectra B caravan X18XE CD ´98 actual
Vectra B caravan Y22DTR ´01 OFF
Corsa D 3D Z12XEP ´07
Corsa C 3D Z12XE SPORT ´01
Corsa B 3D X10XE ´99 OFF
Corsa D 3D Z12XEP ´07
Corsa B 3D X10XE ´99 OFF
- Reklama
- denny
- Kontaktovat uživatele:
Re: rozborka výměníku olej - voda Y22DTR
Těsnění jsou pouze origo,ale nepomohou ti.Jestli ti jde olej do vody,tak pouze tam,kde má olej vyšší tlak než voda.Takže výměník se nabízí jako první,jelikož těsnění jsou jen mezi blokem a olejem výměníku,nikoliv mezi olejem a vodou v něm.Je to prostě chladič v chladiči.
Musíš demontovat chladiče a pak tam je místa habaděj.
Musíš demontovat chladiče a pak tam je místa habaděj.
mám tomu rozumět tak,že je to jakoby nádoba (chladič) ponořený v jiném chladiči ? nenajde někdo nějaký obrázek,kde by to bylo dobře vidět ? ..... a jinak - voda nemizí jen v nádržce je na stěnách takový hnusný černý bordel a chladič je zvenčí docela potečený olejem .... voda do oleje se naštěstí nedostává - žádné známky ani na měrce ani na víčku.
Corsa D 3D Z12XEP ´07
Corsa B 3D X10XE ´99 OFF
Corsa D 3D Z12XEP ´07
Corsa B 3D X10XE ´99 OFF
- denny
- Kontaktovat uživatele:
Jedině by někdo musel výměník laserem rozříznout,dovnitř se nepodíváš
já myslím takovou tu sestavu,kde je zobrazený komplet výměníku + těsnění + šroubky atp .... něco,jak je na obrázku - jde to vytáhnout z jednoho programu na jehož jméno si teď nevzpomenu
Corsa D 3D Z12XEP ´07
Corsa B 3D X10XE ´99 OFF
Corsa D 3D Z12XEP ´07
Corsa B 3D X10XE ´99 OFF
Ahoj,
výměník je položka s číslem 10. Těsnění 7. a 8. těsní pouze olej. Voda do výměníku vstupuje spodem ze dvou hadic. Když bude vymontovaný můžeš zkusit těsnost natlakováním stlačeným vzduchem. Do jedné přívodní trubičky bych strčil ofukovačku a druhý konec bych ucpal. Snad budeš mít štěstí a netěsnost se projeví.
výměník je položka s číslem 10. Těsnění 7. a 8. těsní pouze olej. Voda do výměníku vstupuje spodem ze dvou hadic. Když bude vymontovaný můžeš zkusit těsnost natlakováním stlačeným vzduchem. Do jedné přívodní trubičky bych strčil ofukovačku a druhý konec bych ucpal. Snad budeš mít štěstí a netěsnost se projeví.
Diagnostika AB-COM - pro starší auta bez CAN-bus. Severní čechy, Ústecko.
-
Ked mi unika popod vymennik olej tak, to bude iba tesnenie č.8?
ZA-22dtr mt6-f40 Silver Elegance m03 (aktuálne 393tkm) No-Kat No-EGR.Alzaf 285tkm,bolo AstraF-1,6 8V combi. Pokiaľ nie som tu tak, som určite niekde inde.. ešte sa nestalo, že by som nebol absolútne nikde.. Alfamobil +421 948 833 957 alebo Pevný 0905 833 957
-
Dotaz k demontaži vymenniku č.10, ked chcem povoliť horne dve šruby tak mi v tom prekaža zvazok kabelov ktora vedie k vstrekovacemu čerpadlu a problemom je, že je to zacvaknute v plastovej ochrannej lište ktora drži ako pribita, neviete ako tu lištu odpojit, bojim sa aby som tam niečo zbytočne nepolamal. EDIT: Objednal som si v GM origo tesnenie č.7 za 3.20,-ojro a č.8 za 4.10,-ojro takže, cena celkom vpohode.
ZA-22dtr mt6-f40 Silver Elegance m03 (aktuálne 393tkm) No-Kat No-EGR.Alzaf 285tkm,bolo AstraF-1,6 8V combi. Pokiaľ nie som tu tak, som určite niekde inde.. ešte sa nestalo, že by som nebol absolútne nikde.. Alfamobil +421 948 833 957 alebo Pevný 0905 833 957
Právě mě čeká taktéž výmněna těsnění na výměníku...
Chci se jen zeptat jestli bylo nutno sundat chladičenebo ne, (esi přístup zespoda stačí)?
S Opelem se čkověk nenudí
Chci se jen zeptat jestli bylo nutno sundat chladičenebo ne, (esi přístup zespoda stačí)?
Astra G caravan Elegance 1999, 2.0 DI 16V 60kW.
(kůže, klima, tempomat, 4x airbag, p. počítač)
-
Ja som mal po crashu som mal dole všetke chladiče takže, pristup bol baječny, osobne by som to asi tiež osobne sundal-resp. natočil pre lepšiu manipulaciu, teda aspon u klimy to bude asi nevyhnutne!bikerrs píše:Právě mě čeká taktéž výmněna těsnění na výměníku...
Nechat vysávat klimu se mi nechce, teď když konečně funguje.
Takže výměník poteče asi dál
Díky za odpověď
Díky za odpověď
Astra G caravan Elegance 1999, 2.0 DI 16V 60kW.
-
Nemusiš, proste klimu natočiť do pravej strany bez zásahu do náplne, proste len vymontovať z centrálneho chladiča a nechať to zavesene na niejakom dratiku! Mimochodom keby si musel z nieakeko važnejšieho problemu vypustiť naplň klimi tak, to treba urobiť v odbornom servise kde ti výsaju naplň, odvažia a následne za mierny poplatok po oprave vrátia, pripadne doplnia potrebným zbytkom gramaže chybajucej náplne, ale to už podľa ich cennika.bikerrs píše:Nechat vysávat klimu se mi nechce, teď když konečně funguje.
Díky za odpověď