nejde nastartovat 2.0 Di
- Reklama
Re: nejde nastartovat 2.0 Di
jó a dokázal by sem někdo hodit nějaký foto(pro blbý jako já) který hadičky se mění?Prosím - děkujůůůů.
das dole ten plastovy kryt na motore, a vidis kovove trubky ktore vedu od cerpadla k hlave motora k vstrekovacom
od kazdeho vstrekovaca vedie hadicka, tie su poslajane plastovymi Tckami postupne do jednej a ta vedia spat k cerpadlu
priemer cca 8mm
od kazdeho vstrekovaca vedie hadicka, tie su poslajane plastovymi Tckami postupne do jednej a ta vedia spat k cerpadlu
priemer cca 8mm
Astra G Caravan 2.0DI 60kW X20DTL r.v.98 (ABS, man. klima, el. okna, tempomat) foto
jó,už vím který máš namysli.Zkusím to podle toho super návodu odvzdušnit a pokud by to padalo,tak to povyměňuju a zase celý odvzdušním.Kdybych měl doma hadičky,tak to udělám hned,ale takový doma nemám.Jdu hned na to,snad se to povede.
Mockrát ti děkuji za pomoc,protože jsem tu pročítal forum,je tu tolik věcí až jsem z toho byl"volajaký zmetěný".
Mockrát ti děkuji za pomoc,protože jsem tu pročítal forum,je tu tolik věcí až jsem z toho byl"volajaký zmetěný".
Sakra,ta hadička z toho vstřiku nejde sundat a mám strach že ji utrhnu.Otáčí se ale nejde stáhnout dolů.Co když ji utrhnu???
Musíš mať pripravené nové hadičky. Prípadne aj náhradné Téčko.
Omega 2.2DTI Y22DTH
Fabia 1.4MPi
Diag. Op Com (EN v. 1.44)
Fabia 1.4MPi
no v kazdom pripade ju musis dat dole celu, lebo inak tam novu nedas... je tam nahovno pristup ale nic ine ti neostava...Picaso71 píše:Sakra,ta hadička z toho vstřiku nejde sundat a mám strach že ji utrhnu.Otáčí se ale nejde stáhnout dolů.Co když ji utrhnu???
Astra G Caravan 2.0DI 60kW X20DTL r.v.98 (ABS, man. klima, el. okna, tempomat) foto
Hadičky všechny úspěšně vyměněny.Natáhl jsm je stříkačkou jak je v návodu,odvzdušnil filtr.Do prvního vtsřiku jsem to dostal,ale do druhýho to trvá nějak dlouho.Nevím proč??
Jakš takš dostanu naftu do prvního vstřiku a do ostatních mi to nejde.Neumí někdo poradit proč???Už si fakt nevím rady.
Ja som si zavesil 2 litrovú PET fľašku s naftou na otvorenú kapotu a hadičku k čerpadlu strčil priamo do tej fľašky. Prípadne nadstav tú hadičku priehľadnou hadičkou, zalej ju naftou a ponor do tej PET fľašky. Takto zabezpečiš, že ti nafta tečie do čerpadla doslova samospádom. Takto obídeš prípadné netesnosti okolo palivového filtra a prívodných hadíc od nádrže. Pri štartovaní to musí natlačiť naftu do vysokotlakých trubiek.
Kontrolka motora nesvieti?
Kontrolka motora nesvieti?
Omega 2.2DTI Y22DTH
Fabia 1.4MPi
Fabia 1.4MPi
Díky za nápad,jdu to hned zkusit
Caues lidi, mam maly problémek a snad se to hodí sem.
V patek mi neslo nastartovat auto..starter. Vyměněny uhlíky,cívka..auto startuje,jede ale svítí kontrolka motoru..po napojení na počítač to píše chybu snímace otáček. Celou operaci provedli v servisu,ale nejde mi do hlavy co ma společného snímac se starterem..?
V patek mi neslo nastartovat auto..starter. Vyměněny uhlíky,cívka..auto startuje,jede ale svítí kontrolka motoru..po napojení na počítač to píše chybu snímace otáček. Celou operaci provedli v servisu,ale nejde mi do hlavy co ma společného snímac se starterem..?
Silver OPEL ASTRA G1,7 DTi caravan
https://www.astra-g.cz/forum/viewtopic.php?f=49&t=20577
https://www.astra-g.cz/galerie/maccek/
https://www.astra-g.cz/forum/viewtopic.php?f=49&t=20577
https://www.astra-g.cz/galerie/maccek/
Takže chlapi.
Vyzkoušel jsem tuto variantu:Abych předešel netěsnostem v potrubí z nádrže a netěsnostem ve filtru,tak jsem si nabral cca pul litru nafty ze středové části filtru,aby byla čistá,a odpojil jsem hadici od filtru k čerpadlu.Na ni jsem připevnil plastřový trychtýř a zvedl ho nahoru asi půl metru nad motor(musel jsem si tu hadici prodloužit,protože je krátká).Trychtýř jsem naplnil naftou.Odpojil jsem přepad 4.trysky (při pohledu do motoru ta úplně vpravo) a připojil jsem k ní velkou stříkačku a nasál aby tam šla jen nafta bez bublin.Hadičku jsem zaškrtil a připojil zpět k trysce a povolil.Mezi tím jsem doléval naftu do trychtýře,aby se nevyprázdnil.Pak jsem povolil potrubí k prvnímu vstřiku a trochu zatočil motorem a to jsem opakoval,až mi začala vytékat nafta a řádně dotáhl.Tak jsem postupoval u všech ostatních vstřiků.Pořád jsem hlídal a doléval trychtýř naftou.Až jsem měl toto hotovo,tak z dobře nabitou baterkou jsem jsem několikrát zkusil točit motorem a auto ani neškytlo.
Takže jsem opět bezradný a obracím se na vás o jakoukoliv radu.Dělám něco špatně a nebo to čerpadlo je fakt kaput.Ale naftu ke vstřikům dostanu.Když mám potrubí trochu povolený u vstřiku,tak nafta kape.
Zkuste mi ještě poradit,nerad bych to auto poslal do kytek.Díííííky!
Vyzkoušel jsem tuto variantu:Abych předešel netěsnostem v potrubí z nádrže a netěsnostem ve filtru,tak jsem si nabral cca pul litru nafty ze středové části filtru,aby byla čistá,a odpojil jsem hadici od filtru k čerpadlu.Na ni jsem připevnil plastřový trychtýř a zvedl ho nahoru asi půl metru nad motor(musel jsem si tu hadici prodloužit,protože je krátká).Trychtýř jsem naplnil naftou.Odpojil jsem přepad 4.trysky (při pohledu do motoru ta úplně vpravo) a připojil jsem k ní velkou stříkačku a nasál aby tam šla jen nafta bez bublin.Hadičku jsem zaškrtil a připojil zpět k trysce a povolil.Mezi tím jsem doléval naftu do trychtýře,aby se nevyprázdnil.Pak jsem povolil potrubí k prvnímu vstřiku a trochu zatočil motorem a to jsem opakoval,až mi začala vytékat nafta a řádně dotáhl.Tak jsem postupoval u všech ostatních vstřiků.Pořád jsem hlídal a doléval trychtýř naftou.Až jsem měl toto hotovo,tak z dobře nabitou baterkou jsem jsem několikrát zkusil točit motorem a auto ani neškytlo.
Takže jsem opět bezradný a obracím se na vás o jakoukoliv radu.Dělám něco špatně a nebo to čerpadlo je fakt kaput.Ale naftu ke vstřikům dostanu.Když mám potrubí trochu povolený u vstřiku,tak nafta kape.
Zkuste mi ještě poradit,nerad bych to auto poslal do kytek.Díííííky!
diagnostika? nejake chybove kody?
skus este startovat, ono to chvilu trva kym to chyti
ale ak to nechyti tak je kaput cerpadlo alebo si nieco zle urobil...
skus este startovat, ono to chvilu trva kym to chyti
ale ak to nechyti tak je kaput cerpadlo alebo si nieco zle urobil...
Diagnostika píše,že tam není žádná chyba.To kdyby bylo čerpadlo kaput,tak to snad najde ne?