Zajizdy prestalo jet 2.0DI 60KW caravan
-
Zajizdy prestalo jet 2.0DI 60KW caravan
Ahojte, procetl sjem si spoustu prispevku na tomto foru a rad bych se zeptal na rady.
Jel sjem svym oplem a za jizdy mi zhasnul motor. Auto jsem zastavil, chvili pockal, nastartoval , motor chytnul vse ok po dobu 5ti sekund a motor zhasnul. Toto jsem ejste opakoval ejdnou a porteti uz motor nenaskocil.
Je mozne ze mi dosla nafta tim ze byl zaneseny palivovy filtr, ten sjem jel hned koupit novy a kvalitni za cca 350kc.
Filtr jsem vymenil vcetne tesneni, nadobku jsem totalne zalil naftou a s kolegou jsme motor pro jistotu odvzdusnili, ze vstriku pri ovzdusnovani sla nafta to bylo ok.
Motor se bohuzel nepodarilo natocit.
Jsem z OV a chystam se na diagnostiku, auto mam odstavene nepojizdne v Ostrave Zabrehu.
Potreboval bych po Vas dve rady.
Muze nekdo udelat diagnostiku ze bych ho k memu autu dovezl ?
Ta druha vec po zjisteni nejakych kodu po diagnostice muzete mi prosim poradit dale ?
Predem vsem dekuji za rady a tipy
Pedro
Jel sjem svym oplem a za jizdy mi zhasnul motor. Auto jsem zastavil, chvili pockal, nastartoval , motor chytnul vse ok po dobu 5ti sekund a motor zhasnul. Toto jsem ejste opakoval ejdnou a porteti uz motor nenaskocil.
Je mozne ze mi dosla nafta tim ze byl zaneseny palivovy filtr, ten sjem jel hned koupit novy a kvalitni za cca 350kc.
Filtr jsem vymenil vcetne tesneni, nadobku jsem totalne zalil naftou a s kolegou jsme motor pro jistotu odvzdusnili, ze vstriku pri ovzdusnovani sla nafta to bylo ok.
Jsem z OV a chystam se na diagnostiku, auto mam odstavene nepojizdne v Ostrave Zabrehu.
Potreboval bych po Vas dve rady.
Muze nekdo udelat diagnostiku ze bych ho k memu autu dovezl ?
Ta druha vec po zjisteni nejakych kodu po diagnostice muzete mi prosim poradit dale ?
Predem vsem dekuji za rady a tipy
Pedro
- Reklama
-
Re: Zajizdy prestalo jet 2.0DI 60KW caravan
Jeste jen pridavam typ auta - opel astra G, rv 2000 2.0diesel, 60kw kombi
dekuji
dekuji
-
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Tak bych řekl že čerpadlo. Diagnostiku tady kluci taky mají. Zkus kontaktovat Bundelese, (Brantice u Krnova), nebo Okuru (Hlučín). Kluci rádi pomůžou. Napiš jim SZ. Cena diagnostiky bude minimálně o 50% lepší.
Aktuální: Opel Zafira B 1.8 | Z18XER . . . . Opel Astra G 1.8 | X18XE1
Předchozí: Opel Zafira B 1.9 CDTi | Z19DT
Předchozí: Opel Zafira A OPC | Z20LET
Předchozí: ]Opel Astra G 2.0 Di| X20DTL
Předchozí: Opel Astra G 1.4 | Z14XE
-
Dekuji za prispevek.
Zkusim napsat panu z Hlucina, to by bylo asi blize. Snad se pujde domluvit abych tam nemusel auto tahnout.
Budu se modlit aby to bylo pri nejhorsim ridici jednotka cerpadla, cetl sjem tu hodne informaci a prispevku ze to byl vetsinou problem a ze to staci nejak prehrat ci prepajet.
dekuji
Zkusim napsat panu z Hlucina, to by bylo asi blize. Snad se pujde domluvit abych tam nemusel auto tahnout.
Budu se modlit aby to bylo pri nejhorsim ridici jednotka cerpadla, cetl sjem tu hodne informaci a prispevku ze to byl vetsinou problem a ze to staci nejak prehrat ci prepajet.
dekuji
-
Jeste bych se chtel zeptat zda nekdo vite prosim dke najdu ridici jednotku motoru ci cerpadla.
Muzete prosim nekdo popsat jak to rpesne vypada, kde se nachazi a pripadna demontaz ?
Dekuji vsem
Muzete prosim nekdo popsat jak to rpesne vypada, kde se nachazi a pripadna demontaz ?
Dekuji vsem
Psal jsem ti SZ, jednotku najdeš na vrchu čerpadla. Koukni tady, je tu spousta užitečných informací
Zafira 2,2DTi Elegance 2005, Y22DTR, Diag. OP COM (EN v.1.45), EGR emulátor
-
Dekuju, SZ jsem ti odepsal.
Alzafir zdiagnostikuje a poradí.prestopasta1 píše:... ze vstriku pri ovzdusnovani sla nafta to bylo ok.
Pedro
Doplním len. že pokiaľ tlačí naftu cez odpojené vysokotlaké trubky, tak ten svetoznámy FET tranzistor ovládania vysokotlakého ventilu je OK. Diagnostikou cez Live Data skontrolovať, či snímač natočenia dáva signál o polovičných otáčkach motora. Tento snímač môže byť vadný. Alebo nebaví CAN zbernica a netečú dáta medzi RJ motora a RJ čerpadla.
Veľa zdaru.
Omega 2.2DTI Y22DTH
Fabia 1.4MPi
Diag. Op Com (EN v. 1.44)
Fabia 1.4MPi
Z diagnostiky vypadlo
P0400,
P0725,
P1651,
P1630.
Vše not present.
Po vymazání a pokusu nastartovat se chyby znovu neobjevily, bohužel baterka byla příliš slabá na další výzkum ( jel jsem s tím, že bude čerpadlo mrtvé, nevzal jsem vercajk, abych přehodil mojí baterii)
Nicméně něco se přece jen podařilo zjistit. Otáčky kliky se vyšplhaly na závratných 120, otáčky čerpadla na 57.
Požadovanému množství nafty 51 odpovídalo i skutečné, stejně tak předvstřik 4,9 požadavku a 4,7 skutečnost.
Zkusíme nabít baterku, odvzdušníme a uvidíme.
Majitel vyměnil palivový filtr, nejspíš měl dost, možná to byla příčina....uvidíme.
P0400,
P0725,
P1651,
P1630.
Vše not present.
Po vymazání a pokusu nastartovat se chyby znovu neobjevily, bohužel baterka byla příliš slabá na další výzkum ( jel jsem s tím, že bude čerpadlo mrtvé, nevzal jsem vercajk, abych přehodil mojí baterii)
Nicméně něco se přece jen podařilo zjistit. Otáčky kliky se vyšplhaly na závratných 120, otáčky čerpadla na 57.
Požadovanému množství nafty 51 odpovídalo i skutečné, stejně tak předvstřik 4,9 požadavku a 4,7 skutečnost.
Zkusíme nabít baterku, odvzdušníme a uvidíme.
Majitel vyměnil palivový filtr, nejspíš měl dost, možná to byla příčina....uvidíme.
Mal som už viackrát z rôznych príčin zavzdušnený vysokotlaký okruh čerpadla a podarilo sa mi naštartovať až roztiahnutím. Nepomáhalo dokonca ani to, že som mal úplne nabitú baterku a vymontované všetky štyri žhaviče. Nízkotlaký okruh čerpadla odvzdušňujem cez prepad štvrtého vstreku nasatím nafty injekčnou striekačkou. A taktiež povolením prevlečných matíc na vysokotlakých trubkách pri vstrekoch, ale to nestačí. Nevie to pretlačiť vzduch cez trysku. Ale pri rozťahovaní to chytne a potom už No problem.
Veľa zdaru.
Edit: Tá P1651 ma znepokojuje. Presne tak isto sa správalo aj moje auto, zdochlo za jazdy, po čase to šlo natočiť, ale v chode sa to udržalo len pár sekúnd, potom to už nešlo natočiť vôbec. Ak je to momentálne bez chýb, naskočiť by to malo, napríklad tým roztiahnutím. P1651 je CAN zbernica, zvykne vypadávať pri novších riadiacich jednotkách čerpadla, asi už máš vymenené čerpadlo.
Veľa zdaru.
Edit: Tá P1651 ma znepokojuje. Presne tak isto sa správalo aj moje auto, zdochlo za jazdy, po čase to šlo natočiť, ale v chode sa to udržalo len pár sekúnd, potom to už nešlo natočiť vôbec. Ak je to momentálne bez chýb, naskočiť by to malo, napríklad tým roztiahnutím. P1651 je CAN zbernica, zvykne vypadávať pri novších riadiacich jednotkách čerpadla, asi už máš vymenené čerpadlo.
Omega 2.2DTI Y22DTH
Fabia 1.4MPi
Fabia 1.4MPi
-
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Na Alzafira jsem zapomněl...
Aktuální: Opel Zafira B 1.8 | Z18XER . . . . Opel Astra G 1.8 | X18XE1
-
Baterku davam nabijet dnes vecer, necham to nabijet pomalu a snad za 24h bude plna.
Dekuju za komenty a nazory.
Alzafire dekuju za diagnostiku, skvela prace, fakt to ocenuju.
Jak se baterka nabije dam hned vedet a snad to bude doopravdy zavzdusnene.
Dekuju za komenty a nazory.
Alzafire dekuju za diagnostiku, skvela prace, fakt to ocenuju.
Jak se baterka nabije dam hned vedet a snad to bude doopravdy zavzdusnene.
Pevně doufám, test otáček , startování, byl díky baterce velmi krátký. Ale snad i tak by se to už mohlo projevit a chyby naskočit .
Uvidíme.
Uvidíme.
Takže pravdu měli ti, co typovali mrtvolu .
Odvzdušněno, ale ani snaha škytnout. 2 pokusy vyčíst chyby, nejdřív P1345 a P1630, po vymazání a chvíli startování už jen jedna, P1630. Ale kdyby se to trápilo ještě chvilku, asi by naskočily obě chyby.
Podle dat sice nafta čerpadlem teče, ale skutečný předvstřik se od požadovaného značně liší, otáčky čerpadla jsou 85-87, otáčky motoru od 140 do 220, ani tohle moc nesedí.
Odvzdušněno, ale ani snaha škytnout. 2 pokusy vyčíst chyby, nejdřív P1345 a P1630, po vymazání a chvíli startování už jen jedna, P1630. Ale kdyby se to trápilo ještě chvilku, asi by naskočily obě chyby.
Podle dat sice nafta čerpadlem teče, ale skutečný předvstřik se od požadovaného značně liší, otáčky čerpadla jsou 85-87, otáčky motoru od 140 do 220, ani tohle moc nesedí.
- denny
- Kontaktovat uživatele:
Jakmile za jízdy tento diesel zdechne ,tak je vždy 100pro čerpadlo KO.