po výmene turba motor netaha, a z výfuku ide hustý biely dym
po výmene turba motor netaha, a z výfuku ide hustý biely dym
ahojte,
pred tromi týždňami mi odislo trubo (Y22DTR), dal som tam repas po zalozeni na volno beh super, na prazdno siel motor aj do otáčok, v záťaži bez turba max do 2500ot. po prejdení cca 300 m a po zohriati - hustý biely dym z výfuku. Voda a olej sa netratia, motor startuje na šup. turbo suché aj v saní aj vo výfuku.
príde mi to ako zle spálena nafta.
chybové hlásenie žiadne nesiganlizuje... Texa
tak a teraz potrebujem radu:
- EGR?
- MAP?
- čerpadlo?
- vstreky?
- pri poškodení starého turba valil olej do sania....... mohlo ohnut ojnice? motor neklepe.
- zadrbané vírivé klapky?
dík
pred tromi týždňami mi odislo trubo (Y22DTR), dal som tam repas po zalozeni na volno beh super, na prazdno siel motor aj do otáčok, v záťaži bez turba max do 2500ot. po prejdení cca 300 m a po zohriati - hustý biely dym z výfuku. Voda a olej sa netratia, motor startuje na šup. turbo suché aj v saní aj vo výfuku.
príde mi to ako zle spálena nafta.
chybové hlásenie žiadne nesiganlizuje... Texa
tak a teraz potrebujem radu:
- EGR?
- MAP?
- čerpadlo?
- vstreky?
- pri poškodení starého turba valil olej do sania....... mohlo ohnut ojnice? motor neklepe.
- zadrbané vírivé klapky?
dík
- Reklama
- denny
- Kontaktovat uživatele:
Re: po výmene turba motor netaha, a z výfuku ide hustý biely
Máš plnej vejfuk oleje ze starého poškozenýho turba. Je potřeba jej jízdou vypálit.Trvá to dost dlouho.
to by bolo fajn, ale mne nezabera od 2500 turbo a motor začne dusit
to je ten hlavny problem.
to je ten hlavny problem.
Co si mám pod tím představit?ludom píše: v záťaži bez turba max do 2500ot.
dík
Na Y22DTR máš turbo s proměnnou geometrií lopatek a to zabírá někde mezi 1500-1600ot.
Jestli to tak není, zkontroloval bych ovládání turba.
EGRem to určitě nebude, MAP vyčisti, zrovna tak bych vyčistil sání s klapkama, ale ty ten dým taky nezpůsobí.
Zafira 2,2DTi Elegance 2005, Y22DTR, Diag. OP COM (EN v.1.45), EGR emulátor
no ked má zabrať turbo od 2200 otáčok, tak nezabere. neviem, či je to zlym repasom alebo tým čo som vymenoval, iný dôvod si neviem predstavit.
dik
dik
Je dobre nastavene ovladani tech lopatek?
Zafira 2,2DTi, 2004
skúšal som odpojit podtlak z turba, a stále to bolo rovnake.
ked je podtlak zapojeny, tak naklapanie fungovalo v plnom rozsahu.
je mi to divné, pretoze som rátal s tým, že ked odislo turbo, dám druhe a bude to fungovat
omyl......
dnes rozhodim vírivé klapky, vycistim, nahodím druhe turbo čo mi má prísť po reklamácii.....
a uvidíme.
dám vedieť.
to že je olej vo výfuku a že to bude dymiť chápem, ale nechápem prečo to memá ťah od tých 2000 nahor, skor to dusí.....
ked je podtlak zapojeny, tak naklapanie fungovalo v plnom rozsahu.
je mi to divné, pretoze som rátal s tým, že ked odislo turbo, dám druhe a bude to fungovat
omyl......
dnes rozhodim vírivé klapky, vycistim, nahodím druhe turbo čo mi má prísť po reklamácii.....
a uvidíme.
dám vedieť.
to že je olej vo výfuku a že to bude dymiť chápem, ale nechápem prečo to memá ťah od tých 2000 nahor, skor to dusí.....
ked sa chces pohrat tak aj sanie skus precistit - ktovie co sa nalepilo na ten sajrajt z pokazeneho turba.. olej z vyfuku sa ti vypali tak po par mesiacoch, mne to trvalo tak 2mesiace minimalne kym smrad z vyfuku ustupil - sice to nedymilo ale smrad bol celkom iny ako bezne. EK to po 4mesiacoch od opravy preslo, trosku zvysene hodnoty oproti minulym rokom ale snad casom sa to este znizi.
Astra G - sportive, X20DTL, 1999, 3dv, spotreba 3,5-5 l/100km leto , 4,5-6 l/100km zima
https://www.astra-g.cz/forum/viewtopic.php?f=1&t=14950
tak to je ten istý prípad ako mam ja....... dym bude asi z výfuku a asi bolo na prd repasované turbo.....
Páni, poznáte Jochman autodiely z Ostravy??????
tam som to dal repasovať.... a vo štvrtok 14.7. vraj posielal opravené druhé turbo....dnes 18.7. ho tu stále nemám a na pošte o zásielke nič nik nevie, číslo z podacieho lístka českej pošty tiež systém nenanšiel
dík za info
tak to je ten istý prípad ako mam ja....... dym bude asi z výfuku a asi bolo na prd repasované turbo.....
Páni, poznáte Jochman autodiely z Ostravy??????
tam som to dal repasovať.... a vo štvrtok 14.7. vraj posielal opravené druhé turbo....dnes 18.7. ho tu stále nemám a na pošte o zásielke nič nik nevie, číslo z podacieho lístka českej pošty tiež systém nenanšiel
dík za info
Taky to vidím na špatné turbo. Jestliže chodí ovládání, musí zabírat od zmíněných 1500-1600 otáček. Ty se motáš kolem 2200. To je sakra pozdě. Jsou " odborníci", co lehce lehce štrejchnou lopatky, aby turbo nepískalo, repase je " hotová", majitel v dobré víře zaplatí a pak se diví, proč to netáhne. Bohužel už jsem pár takových aut potkal, vždy to bylo i poněkolikáté špatné turbo.
Toho turboopraváře neznám
Co se podání pošty týče, neztrácej hlavu. Jestli to poslal, nejpozději zítra to máš, jsou dovolené a jsou cca 2 dny prodlevy, vlastní zkušenost se zásilkou.
Toho turboopraváře neznám
Co se podání pošty týče, neztrácej hlavu. Jestli to poslal, nejpozději zítra to máš, jsou dovolené a jsou cca 2 dny prodlevy, vlastní zkušenost se zásilkou.
berem tých 2200 podla stareho, zhruba tak to zaberalo..... poša už balik ma, ale daval to tam az dnes..... takze klamal....
no zajtra zalozim a uvidime.
dnes som rozhodil tie virive klapky, sli strasne tazko - taky humus sadze a olej, teraz idu lahucko.... len niektory umelec mi tam dal cerveny silikon pod testnenie medzi klapky a hlavu......
som zvedavy co bude zajtra ked to poskladam
dik za rady.
no zajtra zalozim a uvidime.
dnes som rozhodil tie virive klapky, sli strasne tazko - taky humus sadze a olej, teraz idu lahucko.... len niektory umelec mi tam dal cerveny silikon pod testnenie medzi klapky a hlavu......
som zvedavy co bude zajtra ked to poskladam
dik za rady.
2200 je pozdě. Takhle se chová klasické turbo řízené wastgatem, či jak se to zove. Turbo s proměnnou geometrií klapek fakt zabírá dřív, na 2500 otáčkách při trojce už je omezováno, mění se poloha klapek. Mám to ověřené na několika Y22DTR. Co máš, Zafiru , Vectru, Sintru?
zafira 2.2/2002 y22dtr
no, tak to mi potom na starom turbe pekne neskoro zaberalo
no, tak to mi potom na starom turbe pekne neskoro zaberalo
No tak to si piš Jestli ti zabíralo tak pozdě, to je jako jízda jízda v nouzovém režimu . Přeju ti abys měl kliku na dobrou repasi, ať poznáš co Zafira umí
tak mam zadrety esta aj motor...... ma ide rozhodiť..... muselo to nasat bordel z toho starého turba..
nemá niekto na predaj Y22dtr 2002 a novšie???
ďakujem
nemá niekto na predaj Y22dtr 2002 a novšie???
ďakujem