1,7 DTI cuka, trha, skace :(

Odpovědět
edulo

1,7 DTI cuka, trha, skace :(

Příspěvek od edulo » 22 kvě 2011, 19:07

Zdravim pani. Moj problem je nasledovny. Mam RJ motora (motor Y17DT, astra g, nabehane 110 000km, tankovane kavlitne paliva + davany VIF aditiv, meneny olej pravidelne kazdy rok po cca 10 000), ktora bola pred dvoma rokmi opravovana - repasovana alebo ako to mam nazvat u RomanaK z Brna. Na palubovke nic nesvieti, ziadna chyba alebo podobne. V poslednom case, mi zacalo auto trhat, akoby vynechavat privod paliva alebo podobne. Niekedy ide 2 dni pekne, potom trha jeden den, potom zas jedno poobede trha... Je to na kazdom prevodovom stupni pri vsetkych moznych otackach, citelne je to hlavne pri zatazi, uplne ako keby strati vykon alebo trha. Palivovy filter som menil pred dvoma mesiacmi. EGR bolo cistene aj so sanim, tiez pred dvoma rokmi, 90 percent vsetkych km najazdim po meste. Pri volnobeznych otackach niekedy kolisaju otacky, tak ze skor klesnu, pravidelne v sekundovych intervaloch. Auto pri nizsich otackach, okolo 1200 otacok pri miernom pridani plynu, ked clovek ide napr. po kruhaci, uplne zacne skakat - ale to robi ako som ho uz kupil aj to kolisanie otacok a este aj ked pustim plyn, niekedy este auto drzi otacky cca 2 sekudny a az potom zacne spomalovat, niekedy ked pustim plyn uplne sekne a malokedy uplne krasne plynule zacne uberat a spomalovat. A ked sa pohynam v zaphce alebo len trosku sa pohnem, tak pri malinkom pridani plynu a po pusteni plynu mi otacky vyskocia az na 1500 - 1600. Nemam sajnu co s tym moze byt, ked mi nic nehlasi, ziadnu chybu, aj ked dam vyblikat chybove kody, pise same nuly...
Opel Astra NJOY 1,7 DTi (Y17DT) 2003

Reklama

denny
Kontaktovat uživatele:

Re: 1,7 DTI cuka, trha, skace :(

Příspěvek od denny » 23 kvě 2011, 22:12

Může to dělat ventil SVC-zvrchu na čerpadle.Nejlépe se koupí v Polsku cca 5500,-Kč.

PRCKOLET

Příspěvek od PRCKOLET » 06 črc 2011, 22:08

mám skoro ty samé potíže cuka pouze při zátěži v teplém počasí nebo jízda po krátké odstávce. Byl to ten ventil už auto jede??

edulo

Příspěvek od edulo » 08 črc 2011, 16:53

Neskusal som ten ventil. Nehlasi mi ziadnu chybu. To bude asi riadiaca jednotka zas...
Opel Astra NJOY 1,7 DTi (Y17DT) 2003

aqualibor

Příspěvek od aqualibor » 13 črc 2011, 21:35

Mněl jsem asi dva roky tentýž problém kolísání otáček na volnoběhu,poblikavání světel i napřístrojovce,při volnoběhu,cukání při zatížení vozu více pasažéry.Ptal jsem se různě poservisech a řekli mi že se to projeví samo.A projevilo.V únoru jsem nenastartoval,koupil jsem novou baterii,mněl jsem tam ještě původní z roku 2003,ale baterii to nebylo odešel alternátor,koupil jsem repas za 4500+800 práce,a problém byl vyřešen,žádné cukání a blíkaní nebo kolísání otáček,ispotřeba šla dolů.Motor mám
1.7DTI ISUZU.

PCRadim

Příspěvek od PCRadim » 08 srp 2013, 16:02

PRCKOLET píše:mám skoro ty samé potíže cuka pouze při zátěži v teplém počasí nebo jízda po krátké odstávce. Byl to ten ventil už auto jede??
mám tentýž problém. podařilo se to nějak vyřešit?

Odpovědět