Ahoj všem,
tak po dvou a půl letech bezproblémového provozu řešim první větší problém s Astrou 2.0 DTI Caravan.
Popis závady - nastartuji jedu vše v pohodě do ohřátí motoru, po-té začne svítit kontrolka motoru s klíčem, nefunguje otáčkoměr (spadne na 0, ale motor jede dál). Udělá to normálně při jízdě i když stojím, prostě po zahřátí. Když to nastane a mám vyřazeno nebo stojím tak kolísají otáčky na volnoběhu. Auto s tímto problémem vůbec netáhne a jede max.70, ale dojelo do servisu.
Diagnostika objevila tyto dvě chyby -
1. Smínač otáček motoru
2. Vstřikovací čerpadlo
Máte někdo zkušenost co by to mohlo být? Zatím jsem domluvený že v pondělí vyměníme čidlo snímače, do čerpadla už se tak nehrnu dokud si nebudu jistý, že je v pytli.
PS.
Jinak když jsem auto kupoval tak jsem měnil chladič na klimatizaci z důvodů uniku za nový a samozřejmě jsou na něm po dvou letech zase úniky a nutná výměna. Máte stejný problém?
Problém s motorem 2.0DTI 2002
Problém s motorem 2.0DTI 2002
Opel Astra G Caravan, 2.0 DTI, 2002, RED Colour
- Reklama
- Fritol
- Kontaktovat uživatele:
Re: Problém s motorem 2.0DTI 2002
vyměn čidlo kliky a mohl bys mít pokoj..
ASTRA-G-2.0 -X20DTL,Hatchback 5dv.1998
Diagnostika: op-com v.1.39 (CZ) / Hradec Kralové a okolí
Diagnostika: op-com v.1.39 (CZ) / Hradec Kralové a okolí
viděl bych to jako Fritol. Kdyby to bylo čerpadlo, tak ti to chcípne , ale jestli nejede ani otáčkoměr......, tak snad jen ten snímač. Když budeš potřebovat diagnostiku, ozvi se.
Zafira 2,2DTi Elegance 2005, Y22DTR, Diag. OP COM (EN v.1.45), EGR emulátor
Abychom to tady uzavřeli, ano bylo to to čidlo.Vše je jinak v normálu. Ahoj Keile
Opel Astra G Caravan, 2.0 DTI, 2002, RED Colour