Kontrolky na displeji, nesviti zhaveni, abs, atd..

Odpovědět
pinkpiggy

Kontrolky na displeji, nesviti zhaveni, abs, atd..

Příspěvek od pinkpiggy » 05 pro 2010, 16:51

Ahoj lidi, prosim vas, mam takovy dotaz, brachovi jsem pujcoval auto a on me na to upozornil, sam bych si toho asi ani nevsiml..
mam astru 1,7Dti, rv 2001.
pred nedavnem jsem mel nejake problemy s baterkou, koupil jsem novou ted a zda se to byt snad v poradku..tesne predtim, nekdy v zari snad jsem delal elektricka okna.
Kazdopadne ted, pri otoceni klicku na druhou polohu, kdyz chci nastartovat, nerozsviti se mi kontrolka zhaveni (ta spiralka)..sviti vsak vedle to auticko s tim klicem, po nastartovani zhasne a vsechno je v pohode, nic jineho neproblikne ani se nerozsviti, zkratka tak, jak by melo.. Kazdopadne pri tom otoceni klicku mi ta kontrolka toho zhaveni ani neproblikne jak by mela (aby se ukazalo,ze je funkcni)..stejne tak mi neproblikne ani ABS a mozna i neco dalsiho, to si nejsem 100% jist co vsechno by se tam melo rozsvitit a zhasnout.
posledni prohlidka servisni byla pri 82tisicich kilometrech v breznu, dalsi kontrola tudiz opet v breznu, nebo po 30ti tisicich kilometrech, ja zatim najel jen nejakych 10-15tisic km..
sel jsem po pojistce, ale bohuzel jsem nenasel, jaka pojistka by mela byt ta spravna (na ABS je to myslim c.23, a ta byla v pohode, ale na to zhaveni jsem nenasel jaka to je)..druha moznost je zarovicka..ale zda se mi divne, ze by prestala zarovicka sviti u 2 a vic kontrolek najednou..posledni moznost - diagnostika..nemate nekdo prosim nejaky napad, cim by to mohlo byt??auto ted uz v pohode startuje (predtim startovalo spatne zrejme kvuli baterce)..

mockrat dkeuju za radu, cim by to mohlo byt..nevim totiz, jeslti diagnostika mi zrovna pomuze..
Opel Astra G 1,7 DTi, 2001
Xbox elite | flash,benq | 2x bezdrat black ovladac | PRODÁM GHOST RECON 2
Nokia N93 | HP Pavilion dv6750ec

Reklama

Fritol
Kontaktovat uživatele:

Re: Kontrolky na displeji, nesviti zhaveni, abs, atd..

Příspěvek od Fritol » 05 pro 2010, 23:02

nejsou tam žarovky.. jsou tam SMD diody.. nevim jak u tebe ale ja jsem usebe řešíl že mě nefungovala Kontrolka ABS ... takže sem vzal diag a zkusil diagnostikou Test.. a nerosvítíla se.. vzal sem jine budíky a ejhle kontrolka fungovala.. takže jsem měl špatnou diodu pro kontrolku.. přepajel jsem diodu a vše je v pořádku.. :) takže jestli nemaš ten samej problem..
ASTRA-G-2.0 -X20DTL,Hatchback 5dv.1998
Diagnostika: op-com v.1.39 (CZ) / Hradec Kralové a okolí

pinkpiggy

Příspěvek od pinkpiggy » 05 pro 2010, 23:10

nejak nechapu to s temi jinymi budiky:) osobne sam se do auta docela DOST bojim pajet..zase takovy machr nejsem abych si to troufnul :D ale zejtra odvazim brachu do servisu pro auto co daval k nejakymu kamosovi, ten mi to pry na diagnostiku napichne..akorat si nejsem jisty (osobne jsem pri diagnostice nikdy nebyl), tak neivm,co vsechno tam vyctou a nevyctou..

brachu jeste napadlo, jeslti nahodou neni odpaleny cidlo teploty motoru, protoze auto furt ukazuje okolo 80°C..tak jeslti nahodou neodeslo to cidlo, ze tim by to pak nezhavilo, tim padem by se mi pak nerozsvecovalo zhaveni a tim padem by pak taky svitila kontrolka servisu..ale nevim, jestli neco takoveho jde na diagnostice vypozorovat..
Opel Astra G 1,7 DTi, 2001
Xbox elite | flash,benq | 2x bezdrat black ovladac | PRODÁM GHOST RECON 2
Nokia N93 | HP Pavilion dv6750ec

Fritol
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fritol » 05 pro 2010, 23:17

maximalně uvidi kolik stupnu ukazuje cidlo teploty.. jestli neni v prdeli třeba budík na teplotu....

co nechapeš s budíkama :D.. prostě sem vzal jinou pristrojovku. a přehodil a na te co sem to zkoušl kontrolka ABS svítíla a na te mojí ne .. takže sem to měl diodou...

a pokud ti bude ukazovat čidlo teploty motoru ze je 80 stupnu je jasne ze se ti nerosvítí kontrolka zhavení protoze to nepotřebuje.. jakoby.
ASTRA-G-2.0 -X20DTL,Hatchback 5dv.1998
Diagnostika: op-com v.1.39 (CZ) / Hradec Kralové a okolí

Odpovědět