Svítí konrolka chlazení motoru a systému řízení motoru
Svítí konrolka chlazení motoru a systému řízení motoru
Ahoj všichni,
mám 4 měsíce Astru 2,2DTi a stává se to,že se někdy po nastartování někdy po nějaké době jízdy asi do 20min. rozsvítí kontrolky chlazení a systému motoru. motor ztratí sílu,začne řvát. Po přidání plynu když se motor chytne a otáčky stoupnou asi nad 2000 a myslím že asi zapne turbo,tak kontrolky zhasnou a auto jede skoro normálně.V servisu mi řekli že tam skáčou všechny možný chyby.Nevím přesně jaký, a moc nevěděli co s tím.Tak auto poslali do opel servisu a ten se ještě neozval.Tak jsem se chtěl zeptat jestli by někdo nevěděl co s tím. Že bych jim třeba poradil.Díky
mám 4 měsíce Astru 2,2DTi a stává se to,že se někdy po nastartování někdy po nějaké době jízdy asi do 20min. rozsvítí kontrolky chlazení a systému motoru. motor ztratí sílu,začne řvát. Po přidání plynu když se motor chytne a otáčky stoupnou asi nad 2000 a myslím že asi zapne turbo,tak kontrolky zhasnou a auto jede skoro normálně.V servisu mi řekli že tam skáčou všechny možný chyby.Nevím přesně jaký, a moc nevěděli co s tím.Tak auto poslali do opel servisu a ten se ještě neozval.Tak jsem se chtěl zeptat jestli by někdo nevěděl co s tím. Že bych jim třeba poradil.Díky
OPEL ASTRA 2,2 DTI Combi
- Reklama
- denny
- Kontaktovat uživatele:
Re: Svítí konrolka chlazení motoru a systému řízení motoru
Dobrej dotaz.
Skáčou chyby,nevím jaký.
Poraďte.
Máš tam nějaké chyby,tak je oprav.
Ne ,vážně ,je potřeba alespoň chybové kody obou jednotek.Pak tady můžeme polemizovat.
Skáčou chyby,nevím jaký.
Poraďte.
Máš tam nějaké chyby,tak je oprav.
Ne ,vážně ,je potřeba alespoň chybové kody obou jednotek.Pak tady můžeme polemizovat.
O.K.
zkusím je v servisu zjistit.Nějak o tom se mnou nechtěj mluvit.Jsou moc tajemný a nic prý nevěděj.
zkusím je v servisu zjistit.Nějak o tom se mnou nechtěj mluvit.Jsou moc tajemný a nic prý nevěděj.
OPEL ASTRA 2,2 DTI Combi
Asi jim někdo prásknul, že na internetu jsou webové stránky o Opelech, kde se dělá diagnostika znatelně levněji a většinou na vše příjdou a opraví levněji, jak u nich Tak přemýšlí jak Tě donutit k tomu, aby sis u nich koupil minimálně všechny nové ŘJ
Ale teď vážně. Pokud nebudou ochotní ti nic říci, tak to dej někam jinam. Jinak odkud jsi? Že by ti auto napíchnul na diagnostiku někdo odsud
Ale teď vážně. Pokud nebudou ochotní ti nic říci, tak to dej někam jinam. Jinak odkud jsi? Že by ti auto napíchnul na diagnostiku někdo odsud
My new car ( Opel Meriva A ) :arrow: AstraMan's blue scorpion - Z17DTH, 5DV.
My ex-car ( Opel Astra G ) :arrow: AstraMan's silver dragon - X20DTL, 5DV.
My motto :arrow: Činy jsou více, než slova !!!
My ex-car ( Opel Astra G ) :arrow: AstraMan's silver dragon - X20DTL, 5DV.
My motto :arrow: Činy jsou více, než slova !!!
neporadím ale mám následující zkušenost.
Stáva se mi (je jedno jestli je léto nebo zima) že se někdy z ničeho nic rozsvítí kontrolka chlazení motoru, nikdy ale v průběhu jízdy ale v době kdy motor zhasnu a nastartuju tak ta kontrolka nezhasne. Teď se to stalo po třech měsících.... pak někdy zhasnu motor a za hoďku nebo třeba hned jedu někam a už nesvítí... Je úplně jedno jestli ujedu 500 km nebo jen 25 km, prostě se to rozsvítí bez příčiny. Jednou ale v léte (cca 30 stupňů) jsem stál cca 30 minut v zácpě a teplota motoru se příblížila k červenému poli. Jednou jsem kontroloval ventilár jestli se točí - ale fungoval normálně.
Měl jsem auto na diagnostice kvůli airbagu ale technik nic neříkal že by tam něco bylo. Myslím si že blbne elektronika, nějaké čidlo.... teď to už neřeším.
Někdo s obdobným problémem ?
Stáva se mi (je jedno jestli je léto nebo zima) že se někdy z ničeho nic rozsvítí kontrolka chlazení motoru, nikdy ale v průběhu jízdy ale v době kdy motor zhasnu a nastartuju tak ta kontrolka nezhasne. Teď se to stalo po třech měsících.... pak někdy zhasnu motor a za hoďku nebo třeba hned jedu někam a už nesvítí... Je úplně jedno jestli ujedu 500 km nebo jen 25 km, prostě se to rozsvítí bez příčiny. Jednou ale v léte (cca 30 stupňů) jsem stál cca 30 minut v zácpě a teplota motoru se příblížila k červenému poli. Jednou jsem kontroloval ventilár jestli se točí - ale fungoval normálně.
Měl jsem auto na diagnostice kvůli airbagu ale technik nic neříkal že by tam něco bylo. Myslím si že blbne elektronika, nějaké čidlo.... teď to už neřeším.
Někdo s obdobným problémem ?
Opel Astra G,3dv. 1.8 16V, r.v.: 1998,zel.metalíza, 4x airbag, el okna, zrcátka,mult.volat.,volant a řadící páka-kůže,ABS,ASR(TC),dělená sedadla s otvorem pro lyže,man.klimatizace,rádio CD,4x kotouče, 205/50 R16. Zakoupeno u Opel Steiger Praha 05/09 za 55 000 kč
Jsem z Děčína a auto by teď mělo být v Ústí nad Labem v oplu.
OPEL ASTRA 2,2 DTI Combi
nikdo nic k problematice ?
Opel Astra G,3dv. 1.8 16V, r.v.: 1998,zel.metalíza, 4x airbag, el okna, zrcátka,mult.volat.,volant a řadící páka-kůže,ABS,ASR(TC),dělená sedadla s otvorem pro lyže,man.klimatizace,rádio CD,4x kotouče, 205/50 R16. Zakoupeno u Opel Steiger Praha 05/09 za 55 000 kč
Tak dnes je auto opraveno. Nakonec nebylo v oplu v Ústí ale v Německu. Opravdu se objevovali chyby prý snad všech snímačů.Tak technik postupně měnil až vyměnil. Byl to prý snímač klikového hřídele.Jak ho vyměnil tak bylo vše O.K. Cena 5600,- z toho 500,-
v prvním servisu za diagnostiku. Díky všem
v prvním servisu za diagnostiku. Díky všem
OPEL ASTRA 2,2 DTI Combi
Moje astra to dělala taky, ale mě oprava stála 720kč, to bylo nervů než se na to přišlo!!
Tak to je fajn.Jak si to dokázal.Mně stál jen ten snímač 2000,-
OPEL ASTRA 2,2 DTI Combi
ja som mal podobny problem i ked kontrolka chladenia sa mi nesvietila...
snimac a vymena - 47€ (10€ praca) ale je pravda ze za diag som neplatil a snimac nie je original opel.
viac https://www.astra-g.cz/forum/viewtopic.php?f=14&t=2489
snimac a vymena - 47€ (10€ praca) ale je pravda ze za diag som neplatil a snimac nie je original opel.
viac https://www.astra-g.cz/forum/viewtopic.php?f=14&t=2489
Astra G Caravan 2.0DI 60kW X20DTL r.v.98 4x el. okná, 4x airbag, manuálna klíma, tempomat, ťažné, 4kotúče s ABS, PP od Davida
TeamLosi MLST 1/18 Raminator http://www.mkzobor.sk
TeamLosi MLST 1/18 Raminator http://www.mkzobor.sk