Rozvody Y17DT
- Reklama
no kdyby to šlo všechno na lopatky turba tak se roztrhne, je to všechno přes jednotku s pojený s čidlem na sání a kontroluje to plnící tlak, v klidovym stavu jde většina do výfuku a jenom málo jde přes lopatky (taky do výfuku), tzn když je špatný podtlakový selenoid tak "nepřicucává" uzávěr obtoku a motor má slabej výkon, jednotka to pozná podle toho že dává selenoidu příkaz k zavření obtoku ale tlak na sání se nemění nebo jen málo........palo píše:Este k tomu turbu.
Preco riadiaca jednotka spina obtekanie okolo turba - teda vypina. Nemoze to byt stale aktivne?
Zprávy prosím pouze emailem na info zavináč doopla.cz
Re: Rozvody Y17DT
Vymienal si uz niekto rozvodovy remen sam na Y17DT ? je to zlozite? Kdesi som tu cital ze to ktosi robi za 1/2 hodiny!
V predajni mi povedali ze musim menit remen, kladku + napinaciu kladku.
Neviem preco, mal som doteraz VW,Renault, vzdy som si to sam menil a IBA remen. Vsetko bolo bez problemov.
Dik za odpovede.
V predajni mi povedali ze musim menit remen, kladku + napinaciu kladku.
Neviem preco, mal som doteraz VW,Renault, vzdy som si to sam menil a IBA remen. Vsetko bolo bez problemov.
Dik za odpovede.
Na Y17DT jsou dva typy rozvodů - záleží na čísle motoru. Od určitého č. motoru je tam samonapínací kladka (tu mám) a mechanik co mi rozvody měnil říkal že to byla brnkačka. Sám bych si na to ale netroufl. Při té výměně jsem měnil řemen, kladky, drážkovaný řemen alternátoru a vodní pumpu. Ta ale jen spíš preventivně, protože není poháněná rozvody a když prdne tak se rozvodům nic nestane. Ty kladky bych raději vyměnil. Nutnost to není ale jednou se nemusí nevýměna kladek vyplatit.
https://www.astra-g.cz/forum/viewtopic.php?f=7&t=10584&start=0
Astra Caravan 1,7 DTi Y17DT N-Joy stříbrná metalíza, 1/2004.
+ nějakej VW k tomu
+ nějakej VW k tomu
Kolko ta stala praca, teda mimo materialu, odo mna pytaju v obycajnom servise 2000,-
To mas v pohode cenu.Ale da sa aj trocha lacnejsie zohnat.Tak cca 1500. Ale uz som sa stretol aj s tym, ze pitali 3000
Opel Insignia 2,0 Cdti 2010
Opel Astra G 1,4 16V r.v. 1999 ex...
Opel Corsa B 1,2 16V r.v. 1999
Opel Astra G 1,4 16V r.v. 1999 ex...
Opel Corsa B 1,2 16V r.v. 1999
Mechanik mi dělal plno věcí tak jsem cenu jen za rozvody nevěděl, ale už se mne na to ptal Frydex tak jsem se mechanika ptal kolik by stála samotná výměna a říkal že max. 1500,- (tj. výměna řemene a kladek, včetně výměny vodní pumpy a řemene alternátoru- u mne říkal že by to asi bylo méně protože byl motor čistý a vše šlo dobře povolit). Jinak díly jsem objednal na http://www.haspa.cz za tyto ceny: řemen GATES 5563XS cena 1074,- sada kladek INA (orig.díly Německo) od č.motoru ..328705 530033809 cena 1408,- (do čísla motoru ..328704 530004709 cena 1280,-). Řemen alternátoru mám Bosch a vodní pumpu tuším Ruville (ale na 100% to nevím). Vodní pumpu jsem měl tuším za necelých 700,- a cenu řemene alternátoru si nepamatuji. Tu pumpu a řemen jsme totiž dolaďovali po telefonu a ty rozvody mám v e-mailech.
https://www.astra-g.cz/forum/viewtopic.php?f=7&t=10584&start=0
+ nějakej VW k tomu
+ nějakej VW k tomu
-
- Kontaktovat uživatele:
Koupil jsem si rozvody Contitech - kladky a řemen, pak řemen alternátoru Contitech a vodní pumpu Febi.... Materiál jsem měl, svůj, mechoš mi to udělal za odpoledne za 800,- Byl bych blbý, abych si s tím za ty prachy hrál sám...
Moje Astrina 1,7DTi
Přišel jsem, viděl jsem, zůstal jsem....
A je vám jasné, že: "Jak to má kola, nebo kozy, tak s tím budou brzo problémy...."
Přišel jsem, viděl jsem, zůstal jsem....
A je vám jasné, že: "Jak to má kola, nebo kozy, tak s tím budou brzo problémy...."
a treba teda na vymenu nejake specialne pripravky ?
mate / videli ste niekde nejaky slusny navod na vymenu ??
dakujem
mate / videli ste niekde nejaky slusny navod na vymenu ??
dakujem
Opel Astra G 1.7dti 16v 55kw rv 22.8.2003
Renault megane Scenic 1.9 dt 66kw
Renault megane Scenic 1.9 dt 66kw