Zasa to nestastne startovanie Astra 2,0 Di
Zasa to nestastne startovanie Astra 2,0 Di
Pozdravujem vas panove...precital som uz mnoho reakcii na startovanie Opel Adtra 2, Di r.v.99, Mnoho z chalanov tu pise ze im to startuje najhorsie okolo 0. Ked boli tohto roku mrazy -20 startovalo to na supu, chcem podotknut ze tieto motory nepotrebuju zhavenie ked nieje teplota pod -3. Pri napojeni na pc mi riadiaca jednotka vykazovala poruchu zhavenia, preto mi umelci v opli prepojili zhavenie na kontrolku oleja, cize kym ta kontrolka svieti zhavi to, je to podla vas ok..???V motore bolo robenych mnoho zasahov, namontovane spatne klapky aby sa vylucilo padanie nafty, su vymenene vysokotlakove trubky od cerpadla, hmm...tie tesnenia medzi motorom a vstrikmi a niec stale nic. Je ale zaujimave, ze ked sa dostanem pocas startovania do faze, ze mi klakne baterka a prepojim ju cez kable s inym autom startne na prvy pokus, no baterku som vylucil vymenou za inu...kde kurnik tieto motory maju problem.?
- Reklama
Re: Zasa to nestastne startovanie Astra 2,0 Di
Ahoj Janko, mám rovnaký motor ako Ty a keď som bol na diagnostike /aby som vedel či je všetko OK/ tak mi známy elektroinžinier na to žhavenie povedal /ukázalo chybu jedného žhaviča/ že žhaviče žhavia vždy aj pri plusových teplotách aj keď sa kontrolka žhavenia nerozsvieti pretože to trvá iba 2-3 sekundy. Myslím si že to prepojenie na kontrolku oleja nieje dobrý nápad a určite to tak originál nemá fungovať. V Opli sú diletanti. Nájdi si volakého dobrého autoelektrikára a ten Ti to vyrieši. Chybu hladaj určite v žhavení a zapojení do pôvodného stavu. Čaves .
Astra G, Y20DTL /60kW/r.v.99
- milosh
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
PRESUNUTO ZE SEKCE MOTORY DO SEKCE MOTORY-DIESEL
SLEDUJ MŮJ OPEL YOUTUBE KANÁL ať ti neutečou nová videa, která budou letos pravidelně vycházet
Presne som nad tym uvazoval, nakolko ked zacala klakat baterka hasla uz aj kontrolka oleja...cize to ma but vysoky odber, alebo..neviem neni som elektrikar...ale dik za radu, uz len toho sikovneho elektrikara...
A este k tym slavnym mechanikom v Opli...keby nemali pocitac tak mozu opravovat jedine bicykle ...dnes ti skor pomoze chalan ktory robi auta na kolene ako autorizovany servis...!!
Tak Ti prajem hlavne toho dobrého odborníka.janoOHK píše:A este k tym slavnym mechanikom v Opli...keby nemali pocitac tak mozu opravovat jedine bicykle ...dnes ti skor pomoze chalan ktory robi auta na kolene ako autorizovany servis...!!
Astra G, Y20DTL /60kW/r.v.99
Ja som to do odvolania vyriesil rozpinacom na snimac teploty pri termostate.
Uprimne som zvazoval uz aj aktualizovanie softu v riadiacej jednotke aj nad ponukou jedneho clena zo opelclubu.sk tusim sa preziva TEO a ten ma riesenie take ,ze citujem:Ak chcete tak vam naprogramujem proces zhavenia na kolko chcete stupnov, jedina podmienka v pohode elektronika ako rele zhavenia ,zhavice a kabelaz co je asi u vsetkych ok.
Takze ak to robi niekto u nas tak u vas to musi byt uz samozrejmost.
Uprimne som zvazoval uz aj aktualizovanie softu v riadiacej jednotke aj nad ponukou jedneho clena zo opelclubu.sk tusim sa preziva TEO a ten ma riesenie take ,ze citujem:Ak chcete tak vam naprogramujem proces zhavenia na kolko chcete stupnov, jedina podmienka v pohode elektronika ako rele zhavenia ,zhavice a kabelaz co je asi u vsetkych ok.
Takze ak to robi niekto u nas tak u vas to musi byt uz samozrejmost.
Astra caravan i line Y20DTH
janoOHK píše:A este k tym slavnym mechanikom v Opli...keby nemali pocitac tak mozu opravovat jedine bicykle ...dnes ti skor pomoze chalan ktory robi auta na kolene ako autorizovany servis...!!
Autorizovaný servis si nemůže dovolit dělat opravy typu, budu rozpínat obvod čidla teploty. Prostě občas nic jiného nepomůže, ale my ti to takhle opravit nesmíme
Pracuji v Opel servisu
a nestydím se za to
a nestydím se za to
- denny
- Kontaktovat uživatele:
gemarc: Máš pravdu předsedo.Tím taky nic neopravil ,ale oblafl řídící jednotku.Řešení na prd.